donderdag, juli 25, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 4 februari

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 4 februari

-

Stompwijk’92- Van Nispen

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Van Nispen zich erbij neergelegd dat de verdere daling is ingezet. Recent pakten De Zilkers het eerste puntje bij AVV Alphen, maar na in dit geval twaalf wedstrijden kom je daar niet zo ver mee. Stompwijk’92 had tot afgelopen weekend ook pas eenmaal gewonnen en daar was de nood ook hoog. En vanzelfsprekend nog. De 1-2 zege op SCW gaf de burger evenwel wel weer moed en misschien gaat dit iets doen met het vertrouwen van de ploeg van Erik van Manen. Zoals Pim van der Arend aangaf na de tweede winstpartij met ‘je moet ergens beginnen’ is er weer enig houvast om de aansluiting te vinden bij in eerste instantie AVV Alphen en SCW. Rechtstreekse degradatie hoeft zeker nog geen uitgemaakte zaak te zijn maar om de meubelen in veiligheid te brengen, zijn er absoluut meer successen nodig. Maar dat weten de dappere strijders van deze sympathieke dorpsclub zelf ook wel.

Sporting Leiden- FC Oegstgeest

Een dezer dagen zal bekend worden wie er volgend jaar aan het roer staat/ staan van de hoofdmacht. De fusieclub en Huig Jan Heeringa en Cor Varkevisser kwamen er niet uit en dus zijn zij nu bezig aan de laatste pakweg zes maanden. Daarin moet nog veel gebeuren, want Sporting staat nog altijd in de gevarenzone en moet er voor zorgdragen dat plek acht in zicht blijft en dat er voldoende afstand blijft tot de directe degradanten straks. Tegen Blauw Zwart hadden de Leidenaars weinig in te brengen (5-0) dus zal er honger naar eerherstel zijn. FC Oegstgeest zal echter geen handje klap in gedachten hebben, want de ploeg van Thymen Kruider draait  mee met de kopgroep. Weliswaar niet geheel voorop, maar de afstanden zijn  nog klein te noemen. Tegen VVSB was de andere fusieclub bij een 2-0 achterstand in last, maar Bob den Hollander (2) en Kevin Driessen brachten hun ploeg alsnog als winnaar over de finish. Al met al een duel om naar uit te zien. Vorig seizoen kwam er met 2-2 geen winnaar.

Lugdunum- SCW

Het eerste duel tussen deze ploegen eindigde in een overwinning voor Lugdunum (1-3). Dat was de opmaat naar het langzaam toewerken naar de eerste plaats voor de Leidse ploeg. Ondertussen zakte de formatie van Marco Harleman en Nino Poulina echter wat weg door een nederlaag tegen Nieuwkoop en een gelijkspel versus RKDES. In dat laatste duel voelden de trainers en spelersgroep zich bestolen door een in hun ogen eenzijdig fluitende leidsman. Lugdunum moest onder meer twee strafschoppen slikken en Brian Thong moest met een rode kaart eerder de douche opzoeken. Lugdunum wil uiteraard blijven aanhaken en een driepunter zou in dat opzicht niet verkeerd uitkomen. Ten opzichte van de ranglijst zou je kunnen denken dat dit haalbaar is, maar SCW toonde zich recent een lastig te nemen horde voor Koudekerk. Een waarschuwing dus om alert te beginnen en te blijven.

Koudekerk- SV Aarlanderveen

Een ongetwijfeld boeiend treffen tussen de nummers acht en twee. SV Aarlanderveen deelt de koppositie met DWO, maar heeft een iets minder doelsaldo. Het gat bedraagt op dit moment zeven punten en als VVK nog een rol van betekenis wil spelen in de top vijf dan zal er eigenlijk gewonnen moeten worden. Dat heeft onder meer te maken met de nederlaag die in en tegen Nieuwkoop werd geleden in de voorbije speelronde (3-1). Het zat de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots niet bepaald mee, hoewel Nieuwkoop ook ‘gewoon’ gezien mag worden als een sterke tegenstander in deze klasse. in de eerste speelronde kwam SV Aarlanderveen sterk voor de dag, hoewel er bij de roodbroeken werd gesproken van een ‘belevingsloze’ middag. Gaandeweg de competitie lieten de ploegen regelmatig alleraardigst voetbal zien dus onze redactie verwacht een spektakelstuk aan de Gruttolaan. Wij komen vast niet bedrogen uit.

Overige wedstrijden: RKDES- Nieuwkoop, AVV Alphen- VVSB, DWO- Blauw Zwart

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read