dinsdag, juli 23, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse, zondag 10 maart

Voorbeschouwing derde klasse, zondag 10 maart

-

Derde klasse Hoog

Sporting Leiden – ASC

Sporting Leiden startte de eerste wedstrijd in de promotiepoule met een fraaie zege (0-4) bij DIOS. Voor de makkelijk scorende Leidenaren was dit alweer de vierde zege op rij. De mannen van Kevin Wassenaar ontvangen zondag regiogenoot ASC, dat de nieuwe competitietreeks ook met een overwinning begon. De Oegstgeestenaren waren in de slotfase te sterk voor het Montfoortse MSV ’19 (2-0). Sporting Leiden en ASC troffen elkaar dit seizoen trouwens al eerder in De Mors, de rood-zwarten trokken toen met 1-2 aan het langste eind. Later in de week komt Jeroen van Bergen op deze website aan het woord over deze wedstrijd.

Voorschoten ’97- Nicolaas Boys

Voorschoten ’97 verloor vorige week met 3-0 van het sterke DONK. De Voorschotenaren hielden tegen de Gouwenaren bijna 70 minuten goed stand, maar keerden door een gebrek aan scherpte in de slotfase toch met lege handen naar huis. Zondag krijgen de Adegeest-bewoners het Nieuwveense Nicolaas Boys op bezoek. Nicolaas Boys, dat zich op de allerlaatste speeldag voor de promotiepoule plaatste, verloor zijn eerste (thuis)wedstrijd met 1-2 van RKDES. Ook Voorschoten ’97 en Nicolaas Boys troffen elkaar eerder dit seizoen, Voorschoten ’97 was toen met 2-1 te sterk.

Derde klasse Laag

Warmunda – RCD

Warmunda won afgelopen zondag de eerste wedstrijd in hun nieuwe poule bij het Rotterdamse NOC Kralingen met ruime cijfers (1-5). Voor de Warmonders scoorden Brian van Noort (2x), Ouassim Bakiri, Bilal El Kourami en Erik Smit. Warmunda ontvangt zondag Racing Club Dordrecht (RCD). De Dordtenaren kwamen in deze competitie nog niet in actie.

SJZ – Van Nispen

Het belangrijkste voetbalnieuws uit Zoeterwoude kwam zondag niet vanaf het groene veld, maar vanuit de SJZ-bestuurskamer. SJZ maakte bekend dat, in navolging van vele regioclubs, de selectieteams met ingang van volgend seizoen naar de zaterdag verhuizen. Trainer Ludo Pistorius maakt deze overstap niet mee. De Ter Aarse oefenmeester gaat binnenkort de TC1-cursus volgen en zal derhalve volgend seizoen geen club onder zijn hoede hebben. SJZ ontvangt komende zondag Van Nispen uit De Zilk. Beide teams wonnen hun eerste poulewedstrijd. SJZ en Van Nispen speelden in in deze voetbaljaargang al eerder tegen elkaar, de wedstrijd eindigde toen in een 2-2 gelijkspel.

 

Must Read