zaterdag, juli 20, 2024
HomeVoorschoten'97 (zo)Voorschoten (zo) interviewsVoorschoten ’97(zo) opent met nederlaag bij DONK (3-0)

Voorschoten ’97(zo) opent met nederlaag bij DONK (3-0)

-

Derde klasse (zondag), promotiepoule- Voorschoten ’97 moest zijn in eerste wedstrijd in de promotiepoule (klasse 3 Hoog) naar Gouda om het op te nemen tegen het sterke DONK. Op voorhand geen gemakkelijke klus voor de Adegeest-bewoners, daar de gastheren zich als nr.1 van 3B hadden geplaatst voor de ’kampioenencompetitie’. De Gouwenaren wonnen in hun klasse liefst elf van de dertien gespeelde wedstrijden en bouwden een imponerend doelsaldo van + 51 op. Na een 0-0 ruststand namen de gastheren afstand van de mannen van Huib van Oosterom Soede en wonnen uiteindelijk met 3-0.

Het technische vaardige DONK had in de eerste helft het meeste balbezit, maar de eerste goede kans was voor de bezoekers. Mike Nikic kwam in kansrijke positie voor het Goudse doel maar verzuimde de bal terug te leggen op een medespeler, waardoor de ploegen met een  0-0 stand de kleedkamers opzochten. Na bijna 70 minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. DONK-aanvaller Rik Bogaard was attent bij een voorzet van Jordy de Jong en rondde bekwaam af (1-0). Niet veel later moest Voorschoten’97-keeper Chris van der Mijn opnieuw de gang naar het net maken, toen hij kansloos was op een inzet van Bas Houdijk (2-0). Voorschoten ’97 probeerde hierna met man en macht de aansluitingstreffer te maken, maar verder dan een kopkans voor Thomas van der Veldt kwamen de bezoekers niet. Vlak voor bepaalde Houdijk de eindstand op 3-0 voor de Gouwenaren.

Trainer Huib van Oosterom Soede was teleurgesteld over het resultaat, maar was vooral niet te spreken over de wedstrijdinstelling van zijn ploeg. Van Oostrom Soede:,, We wisten vooraf dat DONK een goed voetballende ploeg heeft. Ik hou ook van mooi voetbal, maar soms moet je ook fysiek de strijd willen aangaan en dat heb ik vandaag gemist. Er zat geen gif in de ploeg en ik miste een over-mijn lijk-mentaliteit om deze wedstrijd te winnen. Ook op dat gebied was het ontbreken van Niels van den Berg (wegens griep afwezig, SN) een aderlating, want hij gaat wel voorop in de strijd. Het is ook kenmerkend hoe de eerste twee goals van DONK tot stand komen. We kijken elkaar aan en niemand loopt met zijn tegenstander mee, waardoor zij makkelijk tot scoren kunnen komen. Donderdag krijgen we in de achtste finale van de Rabobank LAV Cup UVS op bezoek. Voor ons een goede gelegenheid om te laten zien dat we niet alleen lekker kunnen voetballen, maar ook de bereidheid hebben om voor elkaar door het vuur te willen gaan’’, aldus de Haagse oefenmeester.

DONK – Voorschoten ’97 3-0 (0-0). 66. Bogaard 1-0, 72. Houdijk 2-0, 90 Houdijk 3-0.

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97

Must Read