donderdag, juli 25, 2024
HomeDerde klasseASCVoorschoten'97 haakt aan, ASC moet oppassen

Voorschoten’97 haakt aan, ASC moet oppassen

-

Derde klasse A (zondag)- Net als vijf andere klasgenoten eerder bezocht ook Voorschoten’97 voor de laatste keer in competitieverband het fraaie sportcomplex van ASC. Het is aftellen geblazen voor de roodzwarten richting de verhuizing. Uiteraard moet er op de achtergrond nog van alles worden geregeld, maar ondertussen is het wel de bedoeling dat het vlaggenschip blijft drijven in de derde klasse. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar daarna had de ploeg van Huib van Oostrom Soede de langste adem: 1-2.

asc-voorschoten067__051216

Ook Voorschoten’97 zal tweeledige gedachten hebben over het huidige sportcomplex van ASC en de toekomstige thuishaven van ASC. Immers, de nostalgie druipt van het terrein af. De bestuurskamer ademt een zeldzame voetbalsfeer, de ontvangende mensen zijn warm van karakter en de tribune doet herinneringen oproepen van tijden waarin het voetbal onbedreigd op plaats 1 stond als kijksport en er veel mensen op af kwamen. Er zal straks een terechte traan worden gelaten wanneer het over is op de huidige locatie, maar er elders mogelijkheden zullen liggen om ASC als club weer te doen uitdijen in plaats van te krimpen. Goed voetbal is evenwel niet mogelijk op het huidige hoofdveld. Daar slaagden ASC en Voorschoten’97 dan ook niet in. Vooral in de eerste helft was schraalhans keukenmeester. Na de pauze viel er wel meer te beleven, maar de uitglijders bleven wel talrijk.

asc-voorschoten062__051216

Beide ploegen waren verre van compleet vanwege schorsingen en blessures. Het was dan ook improviseren voor Kevin van der Geest en Van Oostrom Soede. Het belang van de wedstrijd was groot. In de enerverende derde klasse zijn de verschillen akelig klein en vrijwel geen ploeg blijft wekelijks op dezelfde plaats staan, op MMO dan na. Voor ASC was het zaak om punten te pakken om zich lucht te verschaffen richting de onderkant van de ranglijst en Voorschoten’97 wilde hoe dan ook drie punten meenemen naar Adegeest, om zo enigszins in het spoor te kunnen blijven van de ruime kopgroep.

asc-voorschoten042__051216

Binnen drie minuten hadden beide ploegen al kunnen scoren. Frank van de Heuvel vond geen medespeler in kansrijke positie en namens de thuisploeg schoof Teije Rutten een bal voorlangs. Het bleek de opmaat voor een foutenfestival, waarbij er voor de volgers overigens geen reden was om uitgebreid te gapen. Het hobbelige en allerminst egale veld zorgde ervoor dat de bal de meest vreemdsoortige capriolen maakte en de spelers kregen daar over en weer weinig vat op. Halverwege de eerste helft werd er voor het eerst gescoord. Robert Toret vond Niels van den Berg en zijn inzet werd verlengd door Roy Elligens. Dat was net teveel van het goede, het vlagsignaal werd gehonoreerd.

Rutten trof na een half uur de paal en daar mocht van pech worden gesproken voor de gastheer. Ruben Dutrieux stichtte eveneens gevaar met een vrije trap, maar de gasten troffen aan de overkant de paal. Bart van Beest was dit keer de pechvogel. Van den Berg scoorde wel, maar ook nu ging de vlag omhoog. Een 2-2 ruststand was dus zomaar mogelijk geweest, maar de doelpunten werden bewaard voor de tweede rondgang.

asc-voorschoten049__051216

Ondertussen was het zonnetje heen gegaan en de gevoelstemperatuur zakte naar onaangename waarden. Dat weerhield de ploegen er niet van om voor de winst te gaan. Geleidelijk aan moest ASC wel meer terug en leek Voorschoten’97 de tegenstander bij de strot te hebben. Nu scoorde evenwel eerst ASC, maar dit keer had Rutten een duwfout begaan. Weer geen goal dus. Na ruim een uur was het wel raak. De thuisploeg spotte met de voetbalwetten. Een langlopende aanval werd uiteindelijk beheerst afgerond door nu wel Rutten.

asc-voorschoten103__051216

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Met een droge knal zorgde Van de Heuvel voor evenwicht. Kort daarop trof Jesper Kloeke de lat en er was derhalve sprake van nogal wat pech over en weer. Zeker omdat Ward Buijze even later hetzelfde overkwam, dit keer dus namens de ploeg van Van der Geest. Niet ver voor tijd kreeg Voorschoten’97 waar het gezien de tweede helft wellicht iets meer recht op had. Bryan Hilders werd de gevierde man. Uiteraard was de nederlaag voor ASC zuur, maar toch kon Van der Geest tevreden zijn over de vervangers van spelers die ontbraken om genoemde redenen. Voorschoten’97 won en sluit weer wat aan, maar het zal zeker wel beter moeten om daadwerkelijk op te kunnen gaan voor de hoofdprijs. Hoewel op basis van de omstandigheden al teveel conclusies niet gerechtvaardigd zouden zijn.

Basisopstelling ASC: Oosterhof, Tas, Van Bergen, Wenzel, Kroft, Kuipers, Hoogervorst, Buijze, Rutten, Poort, Dutrieux.

Basisopstelling Voorschoten’97: Lamrabette, Toret, Hogewoning, Hilders, Adriaanse, Van de Maas, Elligens, Kloeke, Van Beest, Van den Berg, Van de Heuvel.

Scheidsrechter: Hoek (prima leidend)

Van deze wedstrijd is een samenvatting op beeld gemaakt. Later terug te vinden op deze website!

Foto’s: J.P.Kranenburg

asc-voorschoten088__051216

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read