dinsdag, juli 23, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Zwammerdam duwt LSVV’70 verder in de problemen

Zwammerdam duwt LSVV’70 verder in de problemen

-

Derde klasse A (zaterdag)- Vooraf was er hilariteit alom op het sportcomplex van Zwammerdam. LSVV’70, altijd in voor een grap en grol, had de spelersnamen ten dele omgetoverd en als zodanog werden de namen de ether in geslingerd. Zo werd Thomas Waasdorp Dwaasdop, Damien Filippo Flipover en Huisman Huismus om wat voorbeelden te noemen.

Zwammerdam en LSVV’70 leven al jaren op vriendschappelijke voet met elkaar en men kon er de lol wel van inzien. Onschuldig, niet waar? Toch verging LSVV het lachen snel, eenmaal begonnen aan de wedstrijd. Zwammerdam draaide meteen de duimschroeven aan en de mannen van Freek Jansen hadden vervolgens bijna niets te vertellen en mochten uiteindelijk in de handjes knijpen dat de thuisploeg het wel min of meer geloofde met vier goals en dat LSVV nog tweemaal mocht tegenscoren. De feiten bleven evenwel fier overeind staan. Zwammerdam komt op zes punten en lijkt een lastig te bespelen tegenstander te worden voor het deelnemersveld, terwijl LSVV nog puntloos is en al op vijftien tegentreffers staat.

Kevin Bergshoeff opende de score voor de thuisploeg
Kevin Bergshoeff opende de score voor de thuisploeg

De wedstrijd was amper gestart of het was al 1-0. De doorgaans als betrouwbaar te boek staande verdediger Hubert Meulman stond te slapen en prompt werd de rekening gepresenteerd door de gastheer. Kevin Bergshoeff mocht zich laten feliciteren. Meulman: ,,Ik gebruik het zeker niet als excuses en trek het boetekleed aan, maar ik heb heel weinig geslapen. Ons kindje was aan het spoken vannacht.”

Uiteraard had Damme geen boodschap aan de nachtbrakerij, maar kwam niet veel later wel met de schrik vrij toen Neal Petersen met een hakbal de buitenkant van de paal raakte. LSVV kon wel enigszins mee, maar moest op de tenen lopen. Na niet sterk ingrijpen bi de bezoekers kwam er ook een tweede goal, dit keer was Maarten van Riessen trefzeker met een keurige lob. Tot aan de rust had de ploeg van Rob de Lange het heft stevig in handen en Waasdorp mocht van geluk spreken dat hij na een overtreding op Van Giessen mocht blijven staan. De doelman was overigens wel nuttig met diverse reddingen, waardoor hij voorkwam dat de score al verder opliep nog voor de doelwisseling. Zo werd de rust bereikt en was het duel nog niet beslist, maar overduidelijk was wel dat LSVV veel meer de tanden moest laten zien om er nog een beter resultaat uit te peuren.

Maarten van Riessen liet Thomas Waasdorp kansloos...de 2-0 is een feit
Maarten van Riessen liet Thomas Waasdorp kansloos…de 2-0 is een feit

Wouter Huisman verving Jacky Driessen, maar ook deze omzetting sorteerde weinig effect bij de Leidenaren. Niet ver na rust ging het boek helemaal dicht, toen Mitchell Bons een nieuwe genadeklap uitdeelde. Shander de Vries kreeg nog wel een kans om iets aan de score te doen, maar hij werkte het ronde speeltuig over. Alen Stjepanovic verving Sander Muller nog in een laatste ultieme poging het tij te keren, maar de gastheer gaf geen krimp.

Uiteindelijk vielen er nog wel drie treffers. Eerst zette Toine Kremer zijn handtekening onder het kwartet aan doelpunten van de thuisclub, waarna LSVV in de slotfase nog wat terug deed via Neal Petersen en Michiel Ebbing.

Lars Kremer is Shander de Vries de baas, zoals Damme dat veelal was ten opzichte van LSVV'70
Lars Kremer is Shander de Vries de baas, zoals Damme dat veelal was ten opzichte van LSVV’70

De Lange: ,,Ik ben niet blij met die tegengoals. Dat was totaal onnodig en in die fase waren we te speels. Voor het overige kan ik wel tevreden zijn, want we hebben de wedstrijd naar onze hand gezet en in handen gehouden. Eerlijk gezegd zag ik wel tegen LSVV op, omdat ze ons vorig seizoen ook twee keer verrast hebben. Dat zat er nu gelukkig van geen kant in. We zijn goed gestart dit seizoen en we zetten in op het linkerrijtje. We hopen dat we verrassend uit de hoek kunnen komen en dan zien we wel waartoe dat zal leiden.”

Voorlopig is LSVV nog ver verwijderd van verrassingen. Jansen: ,,We maken drie persoonlijke fouten en daar kun je niet tegen voetballen. Zorgelijk is dat we nu al drie keer in het begin goals om de oren krijgen. Dat is fnuikend en dan speel je dus keer op keer meteen een hele lastige wedstrijd en dat zal er snel uit moeten. Voorlopig blijft de sfeer prima en we hopen spoedig op betere tijden.”

Zwammerdam: Van Valen, Van Asselt, Van Zoest, Noorlander, Kwakkenbos, L.Kremer, Bons, Schmand, Van Riessen, T.Kremer, Bergshoeff.

LSVV’70: Waasdorp, Meulman, Kalsbeek, Van Diggele, Filippo, Driessen, Ebbing, Meere, Petersen, De Vries, Muller.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read