zaterdag, juli 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam en Blauw Zwart delen de punten

Zwammerdam en Blauw Zwart delen de punten

-

Derde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag moest Zwammerdam het in een uitduel opnemen tegen Blauw Zwart uit Wassenaar. De ploeg van trainer Rob de Lange zit in een positieve flow, gezien het feit dat de laatste twee duels in winst werden omgezet. Ditmaal bleef de driepunter uit. Een iets beter spelend Damme kwam niet verder dan een bloedeloze 0-0. Ook weer geen schande gezien de vier overwinningen op rij van de ploeg van Jos van der Helm.

Koen Woudenberg over het gelijkspel: ,,We begonnen goed aan de wedstrijd. Wij maakten het spel en Blauw Zwart liep achter de feiten aan. We bleven goed druk houden op onze opponent, iets waar zij het zichtbaar moeilijk mee hadden. Hoewel we beter waren creëerden we nauwelijks kansen. Het natte kunstgrasveld speelde daar ook een rol van betekenis in. Met name in de eindpassing schoten de ballen door en zo konden onze spitsen dit niet belopen. Gaandeweg de eerste helft gingen we slordiger spelen en hanteerden we de lange bal. Dat is een spelletje wat niet voor ons is weggelegd. Juist op basis van creativiteit ontstaan bij ons normaliter de kansen. Dit lieten we na en dat mogen we onszelf aanreken. Blauw Zwart kwam er in de counter een paar keer uit, maar ook zij kregen geen opgelegde kansen. Het veldoverwicht dat we de eerste helft hadden werd niet omgezet in doelpunten.”

Woudenberg vervolgt: ,,Na rust was het spelbeeld identiek. Met het verschil dat we nu wel kansen kregen. Na ruim een kwartier spelen werd onze rechtsback Ruben de Bruin goed vrijgespeeld. Hij legde keurig af op onze spits Daniël van Leeuwen die prima afrondde. Tot ieders grote verbazing werd dit doelpunt afgekeurd omdat Daniël buitenspel zou hebben gestaan, iets wat absoluut niet het geval was. Een meer dan onterechte beslissing. We lieten ons niet uit veld slaan en bleven proberen de score te openen. Op één of andere manier viel het niet de goede kant op voor ons. Wat we ook probeerden, hij wilde er niet in. Aan de andere kant kreeg Blauw Zwart ook wat kansen, maar gelukkig stond onze verdediging goed. In de slotfase raakten zij zichtbaar geïrriteerd en kregen ze nog twee rode kaarten. Helaas voor ons was er nog maar kort te spelen, dus was er geen tijd meer voor ons om deze overtalsituatie uit te buiten. Teleurstellend genoeg eindigde de wedstrijd in 0-0. Er had veel meer ingezeten voor ons. Het was zo’n middag dat het simpelweg niet wilde lukken. De puntendeling voelt voor ons dan ook als verlies.” De groen-witten spelen hun eerste wedstrijd na de winterstop op eigen bodem tegen Kagia. Winst is dan noodzakelijk om in het beoogde linkerrijtje te komen.

Van der Helm namens de Wassenaarders: ,,Een gelijkspel vind ik reëel. De ploegen ontliepen elkaar niet veel. Ik ben van mening dat wij in de slotfase twee grote kansen hebben laten liggen, maar we kwamen anderzijds goed weg bij dat afgekeurde doelpunt. Die twee rode kaarten die snap ik niet erg goed. Het was een sportieve wedstrijd en de overtredingen werden uit zijn verband getrokken. Al met al hebben we onze slechte start van het seizoen grotendeels goed gemaakt. We waren bij een aantal volgers al dood en begraven.”

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, De Bruin, Van Dorp, Van den Berg, Peters, L.Kremer, J.Bons, Van der Neut, Woudenberg, Van Leeuwen, M.Bons.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read