De zaterdagtak van UVS won eerder van DWO, een titelkandidaat in de vierde klasse A. Dezelfde blauwwitten speelden gelijk bij Football Factory, de nummer een-na-laatst. Wisselvalligheid in optima forma. Afgelopen zaterdag kwam daar weer een episode bij. Nummer drie Woubrugge kreeg er met 4-1 van langs.

Joop Lamers was uiteraard heel blij met de verrassende zege, maar gaf grif toe er eigenlijk ‘geen reet meer van te snappen’. ,,Het zal vast wel de instelling of de beleving zijn, waarom het de ene week lekker loopt en de andere week er niets van klopt. Ik kan enkel maar hopen dat het nu eindelijk eens is begrepen door de spelersgroep. Met een juiste voorbereiding en instelling kunnen wij een hoop tegenstanders pakken.”

Bij UVS waren er twee absolute uitblinkers. Kay van Oudenaarden bracht twee doelpunten en een assist op zijn naam (afmaker Dennis van Rossem), terwijl doelman Alex Vergeer ‘een dijk van een wedstrijd’ keepte en zeker drie doelpunten voorkwam. Martijn van de Vos was verantwoordelijk geweest voor de tweede treffer van de middag. Robin Stoof deed wat terug vanaf de stip (2-1), waarna Lamers nog wel even met samen geknepen billen aan de zijlijn had gezeten.

 ,,Soms is voetbal een bijzaak bij die gasten en halen ze flink door op vrijdagavond. Natuurlijk begrijp ik dat ze jong zijn, maar mijn keuze zou anders zijn op vrijdagavond. Ik heb enkel niet de mogelijkheden om spelers massaal te passeren. Eigenlijk ben ik zelf veel te fanatiek voor deze groep. Het is mijn eer te na om de handdoek te gooien, maar het is wel lastig werken. Opgeven? Nou, echt niet. Zo steek ik niet in elkaar. Ik wil graag naar de derde klasse. Het liefst met UVS. Op zich heb ik het reuze naar mijn zin hier. Ik fluit de jeugd en de dames en ik ben erg betrokken. Dat mis ik wel eens bij de spelers. Doodzonde, want ze kunnen het dus wel. Anders rol je Woubrugge niet op. Als wij echter niet de wil en de beleving hebben, zijn we een heel matig elftal.”

Lamers was zaterdagavond nog wel in euforie. ,,Ja, want ik heb heerlijke doelpunten gezien. Een heerlijke ‘krul’ vanaf een meter of twintig bijvoorbeeld. En van de inzet, heb ik ook zitten smullen. We willen nog wel eens terugvallen, maar nu hielden we het de hele wedstrijd vast. Daar kan ik van genieten.”

UVS klom een plek op de ranglijst ten koste van Docos. Ploegen als Hazerswoudse Boys en SVOW worden nu weer in de nek gezeten door de wisselvallige formatie uit de Kikkerpolder.

Note redactie: De nabeschouwing vanuit Woubrugge komt te vervallen i.v.m. droeve omstandigheden bij deze club.