Geleidelijk aan gaat de competitie alweer richting de eerste inhaalspeeldag en kan een eerste balans worden opgemaakt. Nog twee speelronden en dan is dit moment aangebroken. Eerst nog twee aantrekkelijke wedstrijdweekeinden, waarbij onze redactie nu vooruitblikt op het weekeinde van 8 en 9 oktober.

 

Zaterdag

 

Eerste klasse B

 

Vorig weekeinde was er voor het eerst reden tot juichen bij RCL en FC Rijnvogels. De eerste zege was daar en vooral in Katwijk werd daar naar gesnakt. Rijnvogels gaat nu op bezoek bij Smitshoek uit Barendrecht. Die ploeg won thuis eerder van RCL, maar verloor op eigen terrein van Spijkenisse. Die ploeg werd afgelopen zaterdag door de ploeg van Frenk van der Kleij naar huis gestuurd met een 5-3 nederlaag, na een eerder voorsprong voor de bezoekers van 1-3. RCL reist af naar Rotterdam, alwaar het stokoude Leonidas wacht. Die ploeg won nog geen duel, net als Breukelen. Aan de Leiderdorpers, die Nootdorp onderuit haalden als nummer 1, de schone taak om dat zo te houden. GHC neemt het in Bergschenhoek op tegen BVCB. Die ploeg heeft drie punten minder dan de verrassend goed draaiende equipe van Dennis Olman. BVCB won nog niet lang geleden ruim van Rijnvogels, dus de Leidse ploeg is gewaarschuwd.

 

Tweede klasse C

 

Roodenburg gaat het opnemen tegen de Hoekse Voetbal Club. HVC’10 uit Hoek van Holland is nog ongeslagen, maar Roodenburg rukte inmiddels ook op naar de gedeelde zesde plaats na de overtuigende winst op DUNO. Oegstgeest ontvangt RAS, dat nog puntloos is. De mannen van Arie van Duijn vergaarden evenwel ook pas drie punten en bij een nederlaag zullen deze twee ploegen de laatste plaats moeten delen. Vorig seizoen eindigde de tweestrijd in een doelpuntloze score. Valken’68 gaat op verplaatsing naar MVV’27. De Maaslanders hebben evenveel punten in de pocket als de Valkenburgers, maar verloren al wel twee thuisduels. Valken’68 verloor nog helemaal niet, maar lijkt een abonnement te hebben genomen op gelijke spelen. De negende plaats bevalt Andries Wendt dan ook niet en dus zal de jacht op de drie punten gretig worden geopend door de ongeslagen promovendus.

 

Derde klasse

 

TAVV speelt in de derde klasse A de topper tegen CVC Reeuwijk. Bij winst sluipen de Ter Aarders tot op een punt van de huidige nummer twee. Bij een nederlaag zal TAVV geleidelijk aan naar beneden moeten gaan kijken. Voor Koudekerk is dat laatste nauwelijks mogelijk. De ploeg van Marcel Valk weet slechts één ploeg onder zich, op doelsaldo dan wel te verstaan. Bij Berkel werd het eerste punt in de wacht gesleept, maar nu is WDS de eerste te kloppen ploeg. De bezoekers speelden tweemaal gelijk en verloren tot nu toe drie keer. In de derde klasse B is Lugdunum uit op revanche, na alweer een nederlaag in het voorbije speelweekeinde. SEV zal dan het slachtoffer moeten worden. De Leidschendammers hebben vooralsnog al vijf punten meer dan de geplaagde formatie van Ed Kluivers. LSVV’70 kan de punten ook hard gebruiken, maar kreeg wel weer een blosje op de wangen na de eerste seizoenszege op Loosduinen. Houtwijk is nu de opponent, eerder in het seizoen niet sterker dan vvLeiden, maar wel winnend (0-1). vvLeiden, dat een tweede overwinning boekte en sterk voor de dag kwam tegen Westlandia, speelt komend weekend in Wateringen bij KMD. Klein Maar Dapper kan bij winst worden bijgehaald in de subtop van de derde klasse. Het Haarlemse EDO is voor Kagia, uitkomend in West1 3B, de volgende kluif. De Lisserbroekers zijn matig gestart en kennen nogal wat personele problemen. EDO heeft het dubbele aantal punten na vijf speelronden, zes om drie.

 

Vierde klasse

 

DoCoS is de gastheer voor DWO dat tot nu toe als een TGV door de vierde klasse dendert. De Leidse ploeg slaat tot dusverre echter ook geen modderfiguur, dus de Zoetermeerders zullen zeker niet freewheelend uit de Leidse Mors verdwijnen. Leidsche Boys gaat het opnemen bij Woubrugge, dat voor de tweede keer op rij niet wist te winnen. De ploeg uit Leiden Zuid-West greep Football Factory bij de keel om na 8-1 pas los te laten. Hazerswoudse Boys wacht nog op de eerste zege en stelt ronduit teleur. Tegen Oosterheem zal de ploeg van Andre Eggerding op zoek gaan naar eerherstel. SVOW krijgt bezoek van Blauw Zwart, een titelkandidaat. De Weteringbruggers zijn wel van de hatelijke nul af. Dat is GWS ook, maar het schamele punt spreekt ook nog niet tot de verbeelding. Zaterdag zal het duel in de kelder plaatsvinden tussen Football Factory en GWS. VVSB wil in de achtervolging blijven en rekende vorige week af met DoCoS. Nu zal een andere Leidse club, UVS, de Noordwijkerhouters willen dwarsbomen. In de vierde klasse B begint Alphia haar draai te vinden, waardoor de ploeg in de bovenste regionen terug te vinden is. SVS uit Capelle aan den IJssel zal de ploeg van Ted van Berkel over een paar dagen verwelkomen.

 

Zondag

 

Eerste klasse

 

Excelsior’20 is de komende twee speeldagen de tegenstander van twee Leidse ploegen. FC Boshuizen gaat eerst op bezoek bij de ploeg die met twee punten stroef aan de competitie is begonnen. Dat kan niet worden gezegd van de ploeg van Mario Koswal, dat de koppositie nog steeds in handen heeft. Ook het scorend vermogen laat de Leidse ploeg niet in de steek, hetgeen in de voorbije jaren wel eens anders was. UVS ontmoet op eigen terrein VELO, een oude bekende. Vorig seizoen eindigde die ploeg als eerste met een voorsprong van zeventien punten op de formatie van Nico van der Salm. Wel wisten de blauwwitten tot twee keer toe een gelijkspel af te dwingen. Voorlopig is het gaatje vijf punten, in het nadeel van UVS dat afgelopen zondag onnodig verloor. SJC is nog niet heel erg ‘soepeltjes’ in de benen’ en is middenmoter. Quick, een geduchte tegenstander, zal in Noordwijk de problemen voor de mannen van Laurens Mouter willen vergroten. Vorig seizoen verloor SJC op eigen veld (1-2).

 

Tweede klasse

 

UDO speelt in de zesde ronde tegen Vredenburch. De ploeg uit Oegstgeest moet tot nu toe wekelijks improviseren en veel jonge spelers inpassen. Toch is Eelco Fielemon niet ongerust over een stijgende lijn van zijn ploeg. Bij de tegenstander is er meer reden om zorgelijk te kijken, want de Vredenburchers inden pas drie punten en krijgen bijna wekelijks veel tegengoals tegen. Enkel tegen Alphen werd gewonnen en die ploeg speelt in Gouda bij Olympia, dat Vredenburch eerder op wist te rollen.

 

Derde klasse

 

SJZ ligt nog steeds op koers voor een ongekend fraai seizoen. Alle duels werden gewonnen en in Zoeterwoude gaat de lach van oor tot oor. ROAC zal die vreugde willen verstoren, maar die ploeg weet nog niet wat winnen is. Wel speelden de Rippers al vier keer gelijk. Voorschoten’97 volgt SJZ op vier punten en blijft loeren op een fout van de mannen van Ronald Rosdorff. Zelf zullen de groengelen moeten winnen bij Concordia. Meerburg is netjes derde in de rangschikking en scoorde venveel goals als het tegen kreeg. Moordrecht is de volgende uitdaging voor Ben Kottenhagen cs. Teylingen herstelde zich van een zware nederlaag met winst op DHL, maar heeft al wel zeven punten minder dan de lijstaanvoerder. DOSR stuit op SVLY, terwijl Foreholte en Alkmania ook de ring in gaan. Voor de ploegen in beide duels geldt in dit stadium aanpikken of afhaken.

 

Vierde klasse

 

De topper in deze klasse is het duel tussen MMO en Van Nispen. De ploeg uit Hoogmade heeft twee punten minder dan lijstaanvoerder Altior dat al enige tijd niet meer in een dergelijke positie was om naar beneden te kijken. De Langeraarders komen zelf niet in actie. Stompwijk kan zich ook nadrukkelijk gaan mengen om de koppositie, bij een overwinning op Kickers’69 dat een dramatische start heeft in deze klasse. Met ASC, ook teruggevallen uit de derde klasse, gaat het bepaald niet beter. Voor John Verschoor en zijn ploeg staat dit keer het uitduel met Bernardus op het programma. Het elftal uit Hazerswoude kreeg in het Leidse feestweekend een dreun uitgedeeld van FC Rijnland. Die klap wil de ploeg nu weer gaan uitdelen en dan zou Leidsche Boys het slachtoffer moeten worden. Dat zou maar zo kunnen, want bij de zondagtak van Leidsche Boys ging het tot op heden niet van een leien dakje met een doelsaldo van minus twintig. Op papier aantrekkelijk is het duel tussen Roodenburg en DoCoS. Twee onvervalste Leidse krakers dus. Als de weergoden nu maar meewerken…