Het oefenduel tussen FC Rijnvogels en Ter Leede is j.l. zaterdag onbeslist geëindigd (1-1). De botsing vond plaats op kunstgras, om zo het hoofdveld te sparen. De Katwijkse eersteklasser was alleszins opgewassen tegen de ploeg van Paul van der Zwaan.

Rijnvogels trad aan zonder de geblesseerde Eef Schoneveld en Bennie van Fruchten. Ter Leede was nagenoeg compleet en speelde onder meer met ex- vogel Hakan Turkoz. In een bij vlagen vermakelijk duel kregen beide ploegen reële kansen op meer doelpunten.

Bij FC Rijnvogels kwamen vooral Michael Miranda en Marciano Weidum in scoringspositie tegen de hoofdklasser. De Sassenheimers zagen daarentegen echter een doelpunt onterecht afgekeurd worden van de nieuwe vormgever Gert Jan Tamerus (onder meer oud-speler van Heracles en NAC). Tamerus was vlak voor tijd ook nog dichtbij de winnende treffer, maar doelman Robin Otten (ingevallen voor de startende Rob Platteel) redde bekwaam.Mo Moudou kreeg in de slotseconden nog een grote kans om de thuisploeg aan een zege te helpen.

De doelpunten kwamen uiteindelijk van de ingevallen Mitchel Beijersbergen, vorig seizoen nog uitkomend in de topklasse en van Turkoz uit een strafschop, na een overtreding van Otten. Al met al een tweede bemoedigende uitslag voor de formatie van Frenk van der Kleij, dat eerder al SJC de oren wist te wassen.

 

{moduleId=[258]}