artikel image Rijnvogels 1FC Rijnvogels heeft de lift naar boven gevonden en sloot de eerste seizoenshelft als vierde af. Na vier overwinningen op rij volgde in het slotduel met regiogenoot GHC een gelijkspel. Doelman Martijn Zwaan, die Rob Platteel verdrong uit de basis, ziet meer successen volgen zodra de competitie weer in gang wordt gezet.

De doelman, afkomstig van Rijnsburgse Boys, hield ondertussen driemaal de nul. De Leidenaren scoorden ook niet op de Kooltuin. Of toch wel?

,,Volgens mij was het wel buitenspel. De grensrechter stak meteen zijn vlag op en kon het prima beoordelen. Dus die 0-0 is gewoon een terechte uitslag. Niet in de laatste plaats ook, omdat beide ploegen heel matig waren. Rijnvogels en GHC mochten beide geen aanspraak maken op de winst. Misschien was GHC dit keer niet in grootse vorm, maar ik vind trouwens wel dat ze een heel aardig elftal hebben. Enkel was er op dit veld weinig eer te bepalen. En dat was zeker ook van kracht voor ons team.”

Zwaan kwam bij Rijnvogels om tussen de palen terecht te komen, maar bij de start van de competitie koos Frenk van der Kleij voor Rob Platteel.

,,De ellende schoof toen in mijn schoenen. Ik was er beroerd van en heb er ook flink mee in mijn maag gezeten. Ik weet echter dat ik mentaal sterk ben en heb mezelf herpakt. Het elftal draaide niet en Rob ging fouten maken. Ik voelde dat mijn kans zou komen en gelukkig werd ik na vijf duels de eerste doelman. Ik sta mijn plek nu niet meer af.”

Met Zwaan werd ook niet alles gewonnen, maar in de laatste vijf duels heeft Rijnvogels het ritme gevonden en werd er wekelijks met meer plezier naar de rangschikking gekeken.

,,Dat maakt nu dat we bovenaan staan in de strijd om de tweede periodetitel. Daar moeten we nu blind voor gaan en wie weet waar we dan ondertussen staan. Smitshoek is voorlopig de te kloppen ploeg, maar die gaan echt niet alles winnen. Zij gaan dit absoluut niet volhouden. Ik vind Smitshoek zeker niet de beste tegenstander. Wij moeten het vizier richten op de bovenste plaatsen. Het gevoel is goed en er valt echt wat te halen.”

Met welke ploeg moet FC Rijnvogels dan rekening houden is de vraag. Zwaan weet het wel.

,,Ik denk dat wij het beste team hebben. Natuurlijk waren de eerste maanden niet het leukst, maar toch was de sfeer goed en dat is zo gebleven. Er staat een knappe selectie en we hebben ons weten te herstellen. Ik heb het enorm naar mijn zin bij deze warme club. We moeten er de komende maanden voor zorgen dat het nog gezelliger gaat worden.”

Bij de hervatting van de competitie wacht FC Rijnvogels direct een cruciaal treffen met de huidige nummer twee, Alexandria’66. Op eigen veld verloren de Katwijkers nog met 1-2. Door velen worden de Rotterdammers getipt als de grootste kanshebber voor de titel. Echter niet als het aan de negenentwintig jarige doelman wordt gevraagd.
{artsexylightbox picasaUser=”[email protected]” picasaAlbum=”Rijnvogels_17_dec” }{/artsexylightbox}