artikel image Rijnvogels 1FC Rijnvogels doet weer mee in de eerste klasse. Na de derde zege op rij, zijn een aantal donkere maanden afgesloten en wordt er voorzichtig weer naar de toekomst gekeken en bovenal naar de ranglijst. Met Yuri van Es bespraken we het ‘hoe’ en ‘waarom’.

Heb jij een verklaring voor de move die Rijnvogels de voorbije weken heeft gemaakt?

,,Het is zonder meer opvallend, ja. Eigenlijk is er niet bijster veel veranderd. Enkel is het besef gekomen dat het zo niet langer kon en iedereen heeft zichzelf een spiegel voorgehouden. Wel triest op zich dat dit nodig was en zeker voor de trainer, want hij is de dupe geworden.”

Heb je Frenk van der Kleij nog gesproken na zijn vertrek?

,,Nee. Ik heb besloten hem met rust te laten. En trouwens, ook voor die tijd sprak ik niet veel met de trainer. Dat deed ik daarvoor ook al niet, het zit niet zo in mij. Het is niet zo dat ik hem zou ontwijken als ik hem zie. Ik hoorde dat hij afgelopen zaterdag zou komen, maar ik weet niet of hij er ook daadwerkelijk was. Mijn verstandverhouding met hem was op zich prima, voor alle duidelijkheid.”

Het lijkt erop dat het inmiddels is gaan lopen bij de ploeg.

,,Voetballend is het zeker nog niet hoogstaand. Vanaf Deltasport is er wel gevochten voor elke meter. Daar moest van gewonnen geworden. Dat lukte en daarna hebben we die draad kunnen vasthouden. En nu gaan ze er wel in. Ik geloof dat het de eerste vrije trap was afgelopen zaterdag (doelpunt Mitchel Beijersbergen, red.) die er in ging. Een aantal weken terug zou een dergelijke trap op de paal of lat zijn gegaan. Hoe dan ook; de vorige trainer kon de doelpunten niet zelf maken en ze ook niet tegenhouden. Dat moesten we toen zelf doen en dat is nu niet anders. Maar ja, het is nu eenmaal eenvoudiger om een trainer te vervangen dan om twintig spelers weg te sturen.”

Je haalde al aan dat het voetbal nog veel beter moet op de Kooltuin.

,,Graag, want daar moet ik het zelf ook van hebben. Ik snap echter ook wel dat het de voorbije weken ging om de punten. Hoe je die binnenhaalt, maakt dan even niet uit. En we kunnen nog wel meer punten gebruiken. Het voetbal komt daarna vast ook wel weer terug.”

De interim-coach heeft een score van negen uit drie achter zijn naam staan.

,,Leuk voor hem en prettig voor ons. Ik geloof echter niet dat wij naar de stand moeten kijken. In de winterstop een blik werpen lijkt me verstandiger. Natuurlijk weet ik ook wel dat we het goed doen in de periode, maar dat kan niet anders als je er drie op rij wint.”

Vitesse werd net als Rijnvogels getipt voor een hoge klassering. De problemen die jullie hadden, liggen nu in Delft.

Individueel hebben ze een prima team, maar er zit weinig samenhang in. Het cement ontbreekt, zoals ze dat noemen. Voor ons was het een cruciaal duel. Nu hebben we wat afstand genomen en hebben we de zorgen daar achter gelaten.”

Ook wordt de selectie fitter en fitter. Het kan dus enkel maar beter gaan?

,,Eef Schoneveld heeft in het tweede gespeeld en zit er aan te komen. Dat is natuurlijk goed nieuws, hoewel ik moet stellen dat Orlando Ouwehand het uitstekend doet op zijn plaats. Ik ben benieuwd hoe de achterhoede er straks gaat uitzien.”

De eerstvolgende tegenstander in de competitie is GHC. Dat kan wat worden.

,,Mij zegt het niet zo veel, eerlijk gezegd. Ja, ze komen uit de regio maar dat leeft bij mij niet. Ik wil winnen, van wie maakt mij niet uit. Eigenlijk heb ik alleen wat met ’s-Gravenzande. Een mooie club met een fraai complex. En voor het overige wil ik mijn uiterste best doen om Rijnvogels meer te laten winnen. Deze serie mag er zijn, want het was al enige tijd geleden dat Rijnvogels er drie op rij won.”

Rijnvogels boekte in het seizoen 2008/2009 wel een keer vijf zeges op rij tussen december 2008 en maart 2009, toen in de eerste klasse 1A. Montfoort, De Merino’s, Gouda, Voorland en Sportlust’46 moesten er toen aan geloven. Voorlopig is het rijtje Deltasport, Leonidas en Vitesse Delft is weer enigszins hoopgevend voor de Katwijkse club.

{artsexylightbox picasaUser=”leidsregiovoetbal@gmail.com” picasaAlbum=”Rijnvogels_19_nov_2011″ }{/artsexylightbox}