GHC strijdt nog steeds om de hoogste plaats, ondanks een volgens Dennis Olman niet al te sterk optreden bij Zevenhoven (1-3). ,,Het was niet groots, maar als ik het relativeer waren we toch weer veruit de baas.

Misschien leggen Kees (Van Tongeren, red.) en ik de lat wel te hoog. We debuteren in de tweede klasse en staan er geweldig voor. Daar komt ook nog bij dat we veel jongens misten, dus eigenlijk kunnen we alleen maar trots en tevreden zijn.”

Richard Versteden (nr 10), een van de drie doelpuntenmakers
Bij GHC bleven Michael de Roode, Elmer Weekhout, Mark Ouwerkerk en  Ron Annokkee aan de kant. Daarentegen waren Tim Gonlag en Danny Maaskant weer inzetbaar. Ondanks de diverse mutaties was GHC de bovenliggende partij. Danny Mooijman kreeg volgens Olman hoofdzakelijk terugspeelballen, hoewel hij bij het eerste gevaar van de nummer zes wel moest vissen.

Na tweemaal prima voorbereidend werk van Richard Guffens bogen Richard Versteden en Hans Coret de score voor rust nog om. Een eigen doelpunt was bepalend voor de eindstand. Olman: ,,Enige smet is dat er in een sportief duel twaalf gele kaarten werden voorgehouden. Wij pakten er zes en dat levert weer schorsingen op.”

Tim Gonlag, net terug van een straf, ging twee keer op de bon en kan dus wederom gaan ‘brommen.’ 

Olman: ,,Laten we ook niet vergeten dat we nu 26 wedstrijden moeten spelen, vier meer dan de voorgaande jaren. We verlangen heel veel van die gasten en het houdt natuurlijk een keer op. Voorlopig blijven we het uitstekend doen."

Als beloning ging de voltallige selectie op zaterdagavond uiteten, mede omdat het tweede elftal van GHC officieus promoveerde. Het kan dit seizoen niet op bij GHC, maar wellicht dat er nog meer in zit voor de naaste belager van LYRA, dat met 3-1 te sterk bleek voor het uitgewaterde Polanen.

Danny Maaskant is door Leidenamateurvoetbal geinterviewd. Lees zijn commentaar.

'Een mooi weekend voor GHC' is te lezen op de clubwebsite van GHC