artikel image_GHC_2Ere wie ere toekomt, dus nog enige aandacht voor de bekerstunt van GHC. Het hele team speelde een beresterke wedstrijd, maar met drie doelpunten was Richard Guffens andermaal de blikvanger.

Met de spits sprak onze redactie pal na Ajax versus Feyenoord. ‘Zijn’ ploeg speelde dramatisch slecht en zijn aandacht gaat daarom logischerwijze uit naar de prestatie van zijn eigen team. Drie doelpunten, Richard. Geloof je het zelf?
,,Ik kan er moeilijk om heen dat het erg lekker ging. Er was veel ruimte op het middenveld en daar heb ik van kunnen profiteren. Voor een spits is het prettig om te scoren, maar het heeft nog meer waarde op het moment dat dit lukt tegen een ploeg die veel hoger wordt aangeslagen.”

Dennis Olman had het al over een keerzijde van dit succes. De wedstrijd werd bezocht door diverse scouts van clubs uit de topklasse. Jouw naam zal wel in het boekje zijn verdwenen.
,,Er is al eerder belangstelling geweest, maar voorlopig is er nog niets concreets en heb ik het vooral enorm naar mijn zin bij GHC. Trouwens, die scouts hebben naar aanleiding van het duel met Capelle dan een hele rits spelers opgeschreven, want iedereen speelde een prima wedstrijd. Belangstelling is leuk, dat zal geen speler ontkennen. Maar spelen voor GHC is al tijden ook heel leuk.”

Waar de successtory van GHC eindigt weet niemand. Of heb jij een idee wellicht?
,,We groeien nog wekelijks met ons spel, maar we blijven bij het idee dat we ons eerst veilig moeten spelen in de competitie. Dan kunnen we daarna nog vrijer gaan voetballen. En misschien, maar dat is wel ver vooruit kijken, moet de doelstelling voor volgend seizoen worden bijgesteld. Het is overigens wel zo dat het succes niet enkel door de trainers of de spelersgroep wordt neergezet. Het is de kwaliteit van deze club. Alles en iedereen spant zich in.”

Gekkenhuis na afloop in de kleedkamer?
,,Dat mag je wel zeggen. Wij spraken gekscherend over de halve finale met een gunstige loting. Maar ja, we hebben nu een topklasser verslagen. Weet je, we zien het wel. We leven nu en nu genieten we. En het trainersduo ook zichtbaar.”

Vanzelfsprekend krijgt GHC ook wel weer eens een dip. Recent was het niet bijster goed tegen BVCB en werd er ook ruimschoots verloren.
,,Daar sluiten we de ogen ook niet voor. Het zit ook mee, want we hebben een fitte groep staan en de trainers hebben keuze te over. Dat is meteen een groot voordeel, want daarmee wordt geëist dat iedereen zijn stinkende best moet blijven doen om zijn basisplaats te houden. Veel jongens zitten dicht tegen het eerste aan. Neem bijvoorbeeld onze keepers ( Jeroen Peschier en Mo el Kourai, red.). Nu keepte Mo en hij deed het ook uitstekend. Iedereen houdt elkaar daardoor lekker wakker en scherp.”

GHC leidde halverwege met 3-0. Kort na rust werd het 3-1. Heb je toen nog even getwijfeld aan de goede afloop?
,,We waren en bleven de betere, hoewel de 4-1 wel bevrijdend werkte. Toen was zeker dat we het zouden halen. Thuis zijn we ijzersterk en eigenlijk heeft Capelle daar weinig tegenover kunnen stellen. Het was een geweldige ervaring om tegen een topklasser te mogen spelen. En dan win je nog met 5-1 ook.”

Opvallend is dat de website van Capelle slechts drie regels heeft gebruikt om de wedstrijd te beschrijven. We zullen het maar houden op gepaste schaamte…

GHC- Capelle 5-1 (3-0). 5.Spaan 1-0, 17. Guffens 2-0, 45. Maaskant 3-0, 48. Bosscha 3-1, 76. Guffens 4-1, 86. Guffens 5-1. Scheidsrechter: Kranendonk. Toeschouwers: 350.
GHC: El Kourai, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, Van Voorthuizen, De Roode (88. Arnoldus), Rietkerk (68. Schouls), Sloos, Guffens, Madani, Spaan (80. Raaff).
Capelle: Van der Burgh, Tol, De Bruin, Molendijk, Visser, Vermunt, Jaliens, Koppelaar, Roeland, Van Wordragen, Richard.