Niet alleen het complex ondergaat een metamorfose, ook de structuur van GOL Sport krijgt een nieuw gezicht. Hoofdtrainer Wim Filippo zet zich niet alleen met verve in voor het vlaggenschip, maar ook voor de club, getuige het vijfjarenplan. Tussendoor werd Bernardus ook nog even simpel opzij gezet door de groenwitten: 3-1.

 

Natuurlijk was Filippo zeer content met de uitslag, maar ook het vertoonde spel van de club aan de Boshuizerkade kon de trainer bekoren: ,,Vanaf de eerste minuut hebben we vol druk naar voren gegeven, zoals ik het graag zie. Het enige wat ik die jongens kan verwijten is dat we het niet eerder hebben afgemaakt. Ik zat toch even met samengeknepen billen op de bank.” En dat was niet nodig geweest, vond Filippo: ,,We maakten het spel, maar konden de wedstrijd niet beslissen. Bij rust was het slechts 1-0 en nadat we op 2-0 kwamen, maakten zij juist de aansluitingstreffer. Na de 3-1 was het beslist.”

 

Een tactische verklaring had Filippo wel voor het feit dat zijn manschappen zo dominant waren: ,,Normaal speelt Bernardus op het middenveld met de punt naar achteren, maar vandaag speelden ze met de punt naar voren. Daardoor kregen wij veel ruimte en die benutten we goed. Bernardus voetbalde overigens wel lekker, vond ik.” De doelpunten kwamen op naam van Ergin (2) en Adil Moutaoussat.

 

Voor GOL Sport is stabiliteit een van de sleutelwoorden binnen de filosofie van de club geworden. De club heeft een vijfjarenplan opgesteld waarin er een basis moet komen voor de jeugd. Discipline en regels worden streng bewaakt, wat uiteindelijk allemaal moet resulteren in het opschonen van de naam van de vereniging. Filippo voert dat beleid ook bij het eerste elftal: ,,We moeten goed voetballen zodat we kunnen promoveren, om uiteindelijk een aantrekkelijke club te worden voor zowel jeugd als senioren.”

 

Als de club net zo aantrekkelijk kan worden als het nieuwe complex, breken er voor GOL Sport mooie tijden aan. Voorlopig kan men twee weken genieten van de overwinning, want volgende week is er alleen een inhaalprogramma in de vierde klasse A.