Van VVSB verliezen is op het ogenblik geen schande in de vierde klasse. De Noordwijkerhouters wonnen veelvuldig vorig seizoen, maar de eindsprint kwam te laat. Nu willen de paarsgelen ook bovenin meedraaien. In Leiden werd gewonnen (0-2), maar Football Factory spartelde weldegelijk tegen.

 

De jongste Leidse club kende niet bijster veel hoopgevende duels in de maand augustus en in de eerste wedstrijd van de competitie werd kansloos verloren bij DoCoS. Na de zevenklapper volgde nu een ontmoeting met meer perspectief. Trainer/speler Pieter van Schie had zelfs het idee dat een gelijkspel mogelijk zou zijn geweest.

 

,,VVSB is een ploeg die wil gaan meedraaien in de topdrie. Dat ligt voor ons duidelijk anders, maar toch konden we prima partij geven. Bij rust was het pas 0-1, terwijl we een kwartier voor tijd bijna gelijk maakten. Uit de tegenstoot werd het 0-2, dus we waren dichtbij een puntje. Die bal rolde er met een vaart van drie kilometer per uur in, dus dat is nog lullig ook.”

 

De samenstelling bij Football Factory van het elftal was tot nu toe telkens anders. Ook nu zag Van Schie weer een aantal nieuwe gezichten.

 

,,Er was de voorbije weken veel beweging met spelers. Afgelopen dinsdag stond ik met twintig man, terwijl ik uitging van een man of acht vanwege het slechte weer. Van die twintig spelers waren er vijftien nieuw voor mij. Helaas waren er afgelopen zaterdag maar vier speelgerechtigd.”

 

Bijzonder lastig om telkens een andere opstelling te maken voor een trainer. Een unieke situatie.

 

,,Ja, dat valt niet altijd mee. Afgelopen zaterdag speelden we met een Mexicaan, een Braziliaan, een Italiaan, een Zweed, een Canadees, een Tunesier en daarnaast hadden we wat Antilliaanse en Hollandse jongens. Toch was deze ploeg van vreemdelingen in staat om heel weinig kansen weg te geven. Een prestatie op zich. Ook na afloop bleef iedereen in de kantine zitten en daar spreekt uit dat deze groep wat wil neerzetten.”

 

Vooral die Canadese en Zweedse speler zouden aanwinsten zijn. Klopt dat?

 

,,Die Zweedse middenvelder kan zeker een balletje trappen. Die Canadees heeft een enorme drive en zat tegen VVSB overal tussen. Daarnaast gaf hij in het centrum Rocky (Poulna, red.) de ruimte om mee te voetballen. Daar worden we natuurlijk niet minder van.”

 

Komende zaterdag volgt DWO, andermaal een zware kluif.

 

,,We begonnen tegen DoCoS en daarvan verloren we zwaar. Dat wil echter niet zeggen dat dit een wereldploeg is. Wij waren zelf heel, heel erg matig. Tegen VVSB was het dus aanmerkelijk beter. DWO zal zwaar worden, maar als we het een beetje kunnen bijsloffen dan is dat de opmaat naar betere tijden voor onze club qua resultaten. Dat gevoel komt steeds meer bovendrijven.”

 

Voor VVSB scoorden Lucas de Jong en Mike Taskin. De ploeg van Chris Koch en Jos Taskin is na twee duels nog ongeslagen.