spelersklassementHet eerste spelersklassement, in het leven geroepen door Leidenamateurvoetbal.nl, is halverwege en dus kunnen een aantal conclusies worden getrokken. Later deze week meer aandacht voor de spelers als individu. Nu even een blik op de best beoordeelde clubs na de eerste reeks wedstrijden.

35 clubs hebben zich aan het begin van de competitie aangemeld als deelnemer. Vijfentwintig clubs komen uit in het klassement voor de derde –en vierdeklassers. Tien clubs spelen in de eerste dan wel tweede klasse.

De redactie gaat uit van faire beoordelingen en van objectiviteit. Het is daarom aangenaam om te constateren dat de beoordelingen ook alleszins in lijn zijn met de standen op de ranglijst. Vanzelfsprekend is de ene trainer eerder tevreden dan de ander, ligt het verwachtingspatroon op andere levels en zien trainers en leiders niet altijd hetzelfde als een andere persoon die een prestatie moet beoordelen. Toch kan worden gesteld dat onze redactie de indruk heeft dat er weloverwogen punten worden vergeven na een weekendje voetbal.

Alles bij elkaar opgeteld zijn er twee clubs in de twee geledingen die tot nu toe de meeste punten kregen. Bij de eerste en tweede klasse gaat het om lijstaanvoerder FC Boshuizen. Van toeval of onrecht kan dus geen sprake zijn. De zaterdagtak van Leidsche Boys kwam tot nu toe als beste uit de verf bij de derde-en vierdeklassers. Als nieuwkomer doet de ploeg van Henk de Cler, Ramon Barends en Henk Kersten het heel behoorlijk met een derde plaats!

Bij de tweedeklassers doet Valken’68 het veruit het beste en GHC scoort tot dusverre het hoogst bij de eersteklassers. Beide clubs spelen een klasse hoger dan vorig seizoen en staan hun mannetje meer dan gemiddeld. Derdeklasser DOSR scoort opvallend hoog als derdeklasser, MMO doet dat als vierdeklasser. En de ploeg uit Hoogmade speelt mee om de titel dus de honorering is hier ook op zijn plaats.

Het complete overzicht halverwege de competitie (achter de naam van de club staat het aantal verdiende punten, gegeven door de trainer, leider of een andere aangewezen kenner vanuit de club) voor de eerste en tweede klasse: FC Boshuizen (78), Valken;68 (77), GHC (74), FC Rijnvogels (72), Roodenburg (69), UDO (67), RCL (62), SJC (62), Oegstgeest (60) en UVS (59). Dat laatste getal is opvallend, omdat UVS de laatste weken uitstekend presteert. De start was evenwel zeer pover en in die tijd kwamen er maar mondjesmaat punten uit de kikkerpolder.

Het rijtje van de derde-en vierdeklassers: Leidsche Boys (za) (77), DOSR (76), Hazerswoudse Boys (75), SJZ (73), MMO (72), Woubrugge (72), TAVV (70), Alphia (69), vv Leiden (68), Meerburg (67), Stompwijk’92 (66), Roodenburg (zo) (66), UVS (za) (63), ASC(61), Warmunda (59), DoCoS (za) (57), Foreholte (57), GOL Sport (53), ROAC (52), DoCoS (zo) (52), FC Rijnland (54), Kagia (45), Lugdunum (45), LSVV’70 (40) en Football Factory (31).

Leidenamateurvoetbal.nl dankt alle trainers, leiders en kenners die wekelijks bereid zijn om de punten door te geven. Nu even een aantal weken rust en daarna hopen wij op bergen punten!