Een klein wondertje leek zondagmiddag in de maak in Warmond. Leidsche Boys leidde tot negen minuten voor tijd met 1-2 bij Warmunda. Een ongekende luxe voor de nog puntloze Leidenaars, die in slotfase alsnog de boot ingingen. Drie late treffers bezorgde de thuisploeg een 4-2 zege.

Trainer Jack Manuputty wordt er gek van. Zijn ploeg is beter dan vorig jaar, voetbalt ook beter, maar staat nog steeds met lege handen. Leidsche Boys was al een aantal keer dichtbij, maar steeds kan dat laatste stapje niet gezet worden. In Warmond was dat weer het geval. ,,We waren gewoon tachtig minuten beter. Maar we zitten gewoon in het bekende hoekje waar de klappen vallen”, baalde Manuputty. ,,Al vind ik ook dat we af moeten van het minderwaardigheidscomplex.”

De winnende trainer Egmond Blinker deelde een compliment uit aan Leidsche Boys. ,,Ondanks alles wat er over hun gezegd en geschreven wordt en dat ze laatste staan, is het echt geen verkeerde ploeg hoor. Na de 2-2 van ons stortten ze echter als een kaartenhuis in elkaar.”

Ondanks (wederom) een verliespartij overheerste bij Manuputty de tevredenheid. ,,Ik ben blij dat we 2011 redelijk goed geëindigd zijn. Na die slechte pot van vorige week (1-5 verlies tegen Kickers ’69, red.) hebben we het binnen een week op de rit gekregen en gewoon een goede pot gespeeld.”

Warmunda kwam via Ricky Visser op voorsprong. Daarna namen de Leidenaars het heft in handen. Doelpunten van Sean van Polanen en Ger van Schoonderwoerd den Bezemer – volgens Manuputty de beste man op het veld – kwam het op een 1-2 voorsprong. Gezien het spelbeeld hing een sensatie in de lucht.

In het zicht van de haven ging het alsnog fout. Jasper van Grieken, nogmaals Visser en Barry van Rijn bezorgde Warmunda niet alleen een 4-2 zege, maar ook een gedeelde vierde plaats. Een ongekende weelde voor de club, die vorig jaar – samen met onder meer Leidsche Boys – nog onderin bungelde. De gevierde coach Egmon Blinker kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de tweede seizoenshelft, die in januari voor Warmunda begint met een thuiswedstrijd tegen gedeeld koploper MMO. ,,Het zou me verbazen als zij hier gaan winnen. Ik weet precies hoe ze spelen en waar wij ze pijn kunnen doen”, besloot hij vol bravoure.