artikel image_Roodenburg_2Na wekenlang droog te hebben gestaan kwam Roodenburg deze week weer tot winst. DoCos moest er met 3-1 aan geloven. Trainer Ton van der Bijl, voormalig betaald voetballer van onder andere FC Dordrecht en Excelsior, zag niets terug van de inzet die zijn mannen vorige week wel op het veld hadden tegen koploper MMO. Roodenburg profiteerde daar ten volle van.

 

Beide kampen waren het er dan ook over eens dat de zege dikverdiend was. De roodwitten hadden echter wel een excuus. De equipe kende na jarenlange stilte qua spelersverloop afgelopen seizoen een ware exodus van spelers. Liefst negen spelers vonden hun heil elders, met als belangrijkste pion onder meer Niels van den Berg, die naar Voorschoten ’97 vertrok. 

 

Als vanouds startte de Paardekooper-brigade aanvallend en met een flink portie balbezit kon een doelpunt niet uitblijven. Die kwam er dan ook van de voet van Younis Harroui, die een steekpass op de juiste waarde inschatte (1-0). DoCos kon terugkomen na een rode kaart voor Roodenburg-speler Davey van den Burg, maar het leverde de ploeg slechts windeieren op. Met tien man werd de thuisploeg zelfs sterker. DoCos-goalie Jan Willem Besselse zou in deze fase echter uitgroeien tot de sterkste man op het veld; tot aan de rust bleef er een 1-0 voorsprong voor Roodenburg op het scorebord staan.

 

Dat voetbal een vreemd spelletje is bewees ook deze wedstrijd. Waar niemand het verwachtte was het DoCos-speler Joey Schmidt die op aangeven van Ralph Schiebroek in de 60e minuut een corner verlengde tot een doelpunt (1-1).  DoCos probeerde nog wel op jacht te gaan naar de winst, maar het spel was te pover om de zwartblauwe defensie te verontrusten. Veel verder dan wat kansjes kwam het niet. Roodenburg kwam wel tot scoren. Door Murat Kaddouri kwam het opnieuw op voorsprong (2-1); een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven, temeer omdat ook DoCos-speler Dave van de Burg voortijdig het veld met een rode prent kon verlaten. Roodenburg rook zijn kans en zag dat bij Docos langzaam de kaars uitging. Het resulteerde dan ook in een doelpunt van Moussi Amghar, die nu wel een gaatje vond in de roodwitte defensie en de eindstand bepaalde op 3-1. Een eindstand waar iedereen vrede mee kon hebben.