Roodenburg lag halverwege het seizoen een straatlengte achter, maar op de laatste wedstrijddag kwam alles goed voor de ploeg van de dolgelukkige trainer Marcel van der Burg.

Het seizoen voor Roodenburg was zwaar te noemen en wat dat betreft vormde het duel met Haaglandia geen uitzondering. Aan het woord op zondagochtend was de trainer van de Leidenaren daar ook eerlijk over.

,,Ik vond Haaglandia wel de betere ploeg. Zij hebben veel jonge knapen lopen waarvan er ook twee recent een contract hebben getekend bij FC Utrecht. Dat neemt niet weg dat wij negentig minuten strijd hebben geleverd en dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald.”

In de tweede helft kwam Haaglandia op voorsprong en donkere wolken pakten zich samen boven Leiden-Noord.

,,Op dat moment kende ik zeker vrees, maar gelukkig maakten we via Peter van der Tuin meteen gelijk. Daarna kreeg Hendrik Boelee zijn tweede gele kaart en toen hadden we het er op de bank over om dan maar een punt te koesteren. Dan zouden we wel in de nacompetitie terecht zijn gekomen, maar dat is beter dan niks. Uit een corner komen we daarna toch op voorsprong door een geweldige kopbal van Alex Jansen. Die 2-1 viel een minuut of vier voor tijd en dus waren we er bijna. Er kwamen evenwel nog zeven minuten extra tijd bij en dus moesten we het nog wel zien uit te zingen. We bleven slim spelen en serieus in de problemen zijn we niet meer geweest. De ontlading was ontzettend groot.”

Van der Burg gaat er nu en jaartje tussenuit en zal wel zien wat er daarna op zijn pad komt.

,,De hele staf stopt bij Roodenburg en Patrick Kamperveen gaat het nu over nemen. Voor mij zit het erop en de doelstelling is bereikt. Binnen vijf jaar moesten we Roodenburg naar de tweede klasse brengen en daar houden. Makkelijk ging het zeker niet, maar het is heerlijk om nu klaar te zijn. Ik verheug me erop om volgend seizoen relaxed te kunnen gaan kijken. Vervolgens zien we wel of ik iets met de jeugd ga doen of eventueel ergens assistent wordt. Of ik ga wat doen op technisch vlak bij deze club. Nu ga ik eerst nagenieten en Ajax kampioen zien worden. Dan is het weekend helemaal geweldig wat mij betreft.”