Bij Roodenburg werd het midweekse succes opgevolgd door een zeperd. Op het eigen sportcomplex werd met 1-2 verloren van mededegradatiekandidaat RAS.

Boegbeeld Patrick Heijmans gaf gekscherend en gefrustreerd aan dat hij het aantal shirtjes had geteld op het veld. ,,Zij leken soms met dertien man te spelen, tegen negen van ons. Ongelooflijk hoe slecht we voor de dag kwamen. Tegen Oegstgeest kon het wel en nu was daar niets van terug te zien. Niet dat dit RAS nou zo geweldig was, want beide ploegen speelden op vierdeklasserniveau.”

Roodenburg liet in de eerste helft al weinig zien, maar het doelpunt voor de voorsprong van Marvin Bok was evenwel fraai te noemen. RAS had in die fase al verzuimd de kansen te benutten, maar dat liet de ploeg na de doelwisseling tot twee keer toe niet na.

Wesley Schreuder en Geert Visbeen waren nog dicht bij de gelijkmaker, maar op dat moment had de Haagse tegenstrever ook al afstand kunnen nemen.

Heijmans: ,,Dit was voor mij werkelijk onbegrijpelijk. Onverzettelijk tegen Oegstgeest en nu leek het nergens op. Natuurlijk is het nog niet gedaan, maar we maken het onszelf zo wel lastig. Het paasweekeinde kan wel eens beslissend gaan worden."

Roodenburg ontvangt op eigen veld nog Polanen, Zevenhoven en Haaglandia, terwijl de Leidenaren nog op bezoek gaan bij DUNO en Soccer Boys.