artikel image_Roodenburg_1Gespreksonderwerp na afloop bij Kickers ’69 – Roodenburg was niet de verdiende 2-2 remise, maar het uitvallen van Youssef Harroui. De talentvolle Roodenburg-aanvaller scheurde zijn hamstring volledig af en is naar alle waarschijnlijkheid de rest van het seizoen uitgeschakeld.
Kermend van de pijn ging Harroui al na dertig minuten na een sprintduel naar de grond. Coach Ramon Paardekooper wist meteen dat het goed fout was. ,,Hij schreeuwde het uit van de pijn. Op het eerste gezicht ziet het er naar uit dat we hem het hele seizoen kwijt zijn. Erg triest. Vooral voor die jongen zelf. Youssef had vrijwel zeker aan het einde van het seizoen naar de zaterdagtak gegaan of misschien nog wel een niveautje hoger. Nu is het maar afwachten hoe hij terugkomt. Zijn snelheid is toch zijn wapen. We gaan er alles aan doen om hem op niveau terug te brengen. Allereerst door een goede fysiotherapeut voor hem te vinden.”

De selectie van Roodenburg zocht de aanvaller zondagavond op in het Rijnland ziekenhuis. Paardekooper; ,,Dat bevestigt nog maar eens dat dit een hechte groep is, het zijn allemaal vrienden van elkaar. Ze waren erg aangedaan door zijn blessure. We hebben hem allemaal veel sterkte toegewenst. Een mooi gebaar.”

Dat had de coach ook kunnen zeggen over het gelijkspel bij Kickers. Speciaal voor hun gehavende ploeggenoot sleepten de Leidenaars een punt uit het vuur. ,,Daar ben ik erg trots op. Terwijl ik eigenlijk verwacht had dat het als een kaartenhuis in elkaar zou storten. De jongens zaten er in de rust helemaal doorheen.”

Mimoun Rahou maakte tweemaal een achterstand ongedaan. Voor Kickers scoorden Gino Broers en Menno Waasdorp. Beide ploegen eindigden het duel ook met tien man. Voor de Leimuidenaren kreeg Freek Verhaar rood, terwijl Mourad Kaddouri namens Roodenburg moest inrukken.

Paardekooper baalde daar van. ,,Mourad ben ik zeker een aantal wedstrijden kwijt, want die zal wel een fikse schorsing krijgen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook Youssef verloren. Zonde, want dat zijn twee belangrijke krachten.”

Gehavend treedt Roodenburg zodoende de stadsderby tegen het verrassende FC Rijnland tegemoet. ,,Voor het eerst sinds jaren zijn zij de favoriet. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door de prestaties van Rijnland”, zegt Paardekooper. ,,Ronald Mink doet het gewoon erg goed. Voor ons is het belangrijk dat we de koppies leegmaken. Omdat we een smalle selectie hebben, krijgen andere jongens een kans. Wellicht gaan die ons verrassen.”