Liefhebbers van het spelletje zaten zondag goed bij Roodenburg. Van de ploeg van Ramon Paardekooper is bekend dat het een aantal zeer creatieve voetballers in huis heeft en tegen Bernardus verzorgden zij een ware voetbalshow. Met zeven schitterende doelpunten werd de opponent uit Hazerswoude-Rijndijk met 7-3 verslagen.

Bernardus-coach Dennis de Jong kon sympathie voor de Leidse opponent niet onderdrukken. ,,Normaal gesproken doen ze er drie seizoenen over om tot zeven van dit soort mooie doelpunten te komen.” Die woorden klonken collega Paardekooper als muziek in de oren. ,,Vier in de kruising, twee binnenkant paal en een stift”, somde de coach voor het gemak even op. ,,Stuk voor stuk schitterende doelpunten. Het was bij vlagen echt gallery play.”

Tegenover het aanvallende geweld stond ook het nodige verdedigende gestuntel, waardoor de bezoekers ook nog driemaal doel troffen, via Tom van de Velde (2x) en Bas van Heerdt. Die treffers verbleekten echter bij de pareltjes van Roodenburg. Mohammed Elhamami was met drie treffers de grote man. Kamal Rhious scoorde tweemaal en ook Mimoum Rahou en Abdul Elbaroui lieten het vijandelijke net bollen.

Het lijkt erop dat Roodenburg het beste voor het laatst bewaard had. Het duel met Bernardus was immers de laatste van dit kalenderjaar. Met een ‘dubbel gevoel’ gaat Paardekooper de winterstop in. ,,Natuurlijk is een paar weekjes rust niet verkeerd. Maar we begonnen net aardig compleet te raken en zaten bovendien in een lekkere flow. Het is aan ons om deze lijn in 2012 door te trekken.”

Voor Bernardus komt de winterstop eerder als geroepen. ,,We hadden een stijgende lijn te pakken, maar zijn na vandaag weer terug bij af”, baalde De Jong, trainer van Bernardus. ,,Roodenburg was gewoon beter. Helaas denken teveel jongens er nog te lichtzinnig over. Als je ziet hoeveel wedstrijden we makkelijk hebben weggeven, dan is dat echt ongelofelijk.”