Oegstgeest- Veelbelovend was de puntendeling bij kampioenskandidaat LYRA vorige week. Een uur lang was het tegen Haaglandia ook ‘best aardig’, maar daarna brak Oegstgeest en volgde het besef dat er op de Voscuyl nog wel wat klussen liggen te wachten. Het eerste thuisduel ging met 1-3 verloren.

 

Oegstgeest bouwt dit seizoen hoofdzakelijk door op de fundamenten van vorig seizoen. Van twee basisspelers werd afscheid genomen, terwijl een handjevol jeugdspelers doorschoven naar de hoofdmacht. Nieuwelingen in het duel met de grotendeels in samenstelling veranderde fusieclub waren aan de kant van trainer Arie van Duijn enkel Maurice Giliams en Bob den Hollander. Aan de kant van de thuisploeg ontbraken doelman Thomas van der Steen (terugkomend van een rugblessure) en vaste puntspeler Frank Janszen, al een tijdje uit de roulatie en pas na de winterstop terugkerend.

 

Het duel ontbrandde al in de openingsfase. Na een vlotte combinatie zorgde Zakarya Faloun voor de eerste goal van de middag. Oegstgeest bleek niet onder de indruk en klom in de wedstrijd. Na een kwartier zorgde Den Hollander, overgekomen van Nieuw-Zuid, knikkend voor de gelijkmaker. Met hem is meteen de meest opvallende aanvallende speler genoemd. De dus afwezige Janszen weet nog wel eens een bal vast te houden voorin, maar dat kregen de collega’s van de verantwoordelijke voor de gelijkmaker amper voor elkaar.

 

Zowel Roy Dijkstra als Lars van Bommel hadden hun vorm thuisgelaten, waardoor Oegstgeest het voor rust in aanvallende zin moest hebben van een heerlijke trap van centrale verdediger Arjan Ciere. Zijn fraaie doelpoging werd met alle mogelijke moeite tot hoekschop verwerkt door de Rijswijkse sluitpost. Haaglandia liet zich voor de pauze ook niet onbetuigd. Vooral de logge, maar moeilijk van de bal te krijgen centrumspits Adil Tamim en de vlugge buitenspeler Khalid Moutawakil waren geregeld handenbinders.

 

Ook de eerste vijftien minuten na rust verliepen overeenkomstig de eerste drie kwartier, maar daarna was het gedaan met het verzet van Oegstgeest en de balans in het duel. Haaglandia toonde allengs aan over de nodige technische vaardigheden te bezitten en de onvolkomenheden bij de nummer zes van vorig seizoen kwamen meer en meer bloot te liggen. De beide backs, Giliams en Derek Hachmang, werden regelmatig in verlegenheid gebracht en Ciere en Mark Tetteroo moesten in het centrum alle zeilen bijzetten. De andere Oegstgeestenaren kwamen ondertussen niet meer in het stuk voor.

 

De 1-2 van de sterk ingevallen Kadir Narsen, de jongste speler (18) van het veld, en de allesbeslissende 1-3 van Moutawakil volgden elkaar rap op, nadat Oegstgeest eenmaal tot capitulatie gedwongen was. De zege kwam de bezoekers ook toe gezien het tweede deel van de tweede helft. De hoorbaar balende middenvelder Danny Nonhebel gaf dat schoorvoetend toe.

 

,,Ik kan er slecht tegen als gemaakte afspraken niet worden nagekomen. Daar verlies je wedstrijden door, maar je kunt er juist ook door winnen. Natuurlijk verlies je als team, maar doordat we nu ons takenpakket vergaten help je hen in het zadel. We waren de controle kwijt en het spel werd veel te krampachtig. We moeten absoluut nog groeien, maar ik ben er van overtuigd dat het goed komt. Ik besef me echter ook dat we niet voor niets ‘maar’ bij Oegstgeest spelen en niet op een hoger plan.”

 

Oegstgeest- Haaglandia 1-3 (1-1). 7. Faloun 0-1, 15. Den Hollander 1-1, 71. Narsen 1-2, 74. Moutawakil 1-3. Scheidsrechter: Jansen. Toeschouwers: 125.

Oegstgeest: Versteeg, Giliams (83. Bakker), Tetteroo, Ciere, Hachmang, Schaddé van Dooren, Zandbergen (49. Kamphues), Nonhebel, van Bommel, den Hollander, Dijkstra.

Bron: Leidsch Dagblad