,,Ik gooi niet meteen de deur dicht als ik elders gevraagd zou worden, maar eigenlijk heb ik het bij Oegstgeest geweldig naar mijn zin”, biecht doelman Thomas van der Steen op.

Ondertussen staat de 30-jarige doelman voor het zesde seizoen tussen de palen bij Oegstgeest en de kans is groot dat Arie van Duijn ook volgend seizoen weer over zijn betrouwbare sluitpost kan beschikken.

,,Eerlijk gezegd sta er niet om te springen om hier weg te gaan. Mocht er toch een club komen, dan kan ik het altijd nog overwegen. Ik zal er niet minder om slapen als dat niet het geval gaat zijn. Een eigen zaak hebben is best druk en ik weet ook niet of het op te brengen zou zijn om elders drie à vier keer te gaan trainen. En trouwens, heb ik dan de zekerheid dat ik speel, is mijn vraag.”

Hoewel de sluitpost baalt van de nederlaag tegen DUNO, zo vlak voor de Pasen, kan Van der Steen er niet omheen dat Oegstgeest een geweldig seizoen aan het beleven is.

,,Wij hebben vriend en vijand verrast en zeker tegen de toppers uit deze klasse hebben we het uitstekend gedaan. We werden zelfs tot reuzendoder uitgeroepen, dus dat zegt wel wat. Het is verschrikkelijk jammer dat we DUNO niet hebben kunnen verslaan, want het is nu wel gedaan met een mogelijke prijs. Twee keer de lat en een keer de paal raken, is natuurlijk knap vervelend. In de eerste helft hebben we gedomineerd, maar zij staan wel ‘gewoon’ met 0-1 achter. Die tegenslag brak ons op. Zij konden gaan ‘hangen’ en wij moesten het spel gaan maken, maar dat lukte eenvoudig weg niet meer.”

Van der Steen is volgens zijn trainer erg nuchter en dat blijkt wel in het vraaggesprek. ,,Ook nu we uitgeschakeld zijn, mogen we stellen dat we het fantastisch hebben gedaan. Van degradatiekandidaat tot een ploeg die met de betere mee kon. Dan is er geen reden tot klagen.

Aan het begin van het seizoen stonden onze sluizen dikwijls open, maar door een veranderde speelwijze ging het beter en beter. Wat dat betreft verheug ik me wel op GHC. We gaan nog vol voor een goed resultaat. Let op, wij maken uit wie er kampioen gaat worden in deze klasse.”

De doelman klinkt al net zo strijdvaardig als zijn trainer doorgaans naar buiten treedt. ,,Er zijn mensen die Van Duijn een blaaskaak vinden, maar als je de man kent praat je wel anders. Hij bult van het fanatisme en dat brengt hij op een geweldige manier over. Dit is mijn tweede seizoen met hem en in al die tijd heb ik misschien anderhalve training mee gemaakt die minder liep. Voor het overige zet hij de groep altijd op scherp. Arie is gewoon een fijne vent met een beetje bluf. Niks mis mee. Hij heeft er een ploeg van gemaakt en dat lukt niet elke trainer. Wij hebben geen toppers in de ploeg, maar kunnen van iedereen winnen. Vraag dat maar eens na aan de toppers van deze klasse. Hopelijk kunnen we het morgen ook weer neerzetten tegen GHC. Daar speelden we gelijk, maar hadden er in de slotfase tussenuit kunnen piepen met twee grote kansen.”