Woubrugge gaat mee in de kopgroep van de vierde klasse A. Voor minder doet trainer Jan Wouters het ook niet. DoCoS werd in de tweede helft gekraakt (3-0).

 

Ferdy Dreef was met twee doelpunten de meest opvallende speler aan de kant van de thuisploeg. De aanvaller over zijn treffers.

 

,,De eerste goal van mij kwam na een assist van laatste man Michel Wolvers. Ik ontving de bal op de zestien, draaide weg bij mijn tegenstander waarna ik vrij kon inschieten. Bij de tweede goal kreeg ik de bal in de loop mee, van alweer Wolvers. We kwamen in de tweede helft pas echt los van deze best aardige tegenstander.”

 

Van Woubrugge wordt een hoop verwacht. DoCoS is vooralsnog een onbekende op deze speeldag. Wat was jouw indruk van hen?

 

,,Op zich waren wij de hele wedstrijd wel de betere ploeg, maar ik moet zeggen dat zij toch ook over een leuke, jonge groep beschikken. Het zou mij niet verbazen als zij ook in de subtop gaan meedoen van deze klasse. Het gevaar voor ons komt denkelijk meer van andere ploegen vandaan, waarbij ik denk aan Hazerswoudse Boys en VVSB.

 

Emiel Buntsma ging naar FC Rijnvogels. In hoeverre wordt hij gemist?

 

,,Zonder twijfel is hij een prima voetballer. Het is zijn goed recht dat hij het elders is gaan proberen. Ik denk dat wij zijn heengaan goed opvangen, want we scoren ook nu best makkelijk. Hoewel ik wel van mening ben dat juist de scherpte voor het doel omhoog mag bij ons. En daarnaast moeten we ook leren om minder overtredingen te maken. Veelal zijn ze onnodig en daardoor kan er gevaar ontstaan.”

 

Je noemde al VVSB. Eveneens een ploeg die goed is gestart en uitgerekend volgende week klaar staat voor Woubrugge. Een lastige klip dus?

 

,,Twee seizoenen geleden verloren we daar met 1-0 en dat moeten we dus recht gaan zetten. Het is wel een topper, maar wij zijn aan onze stand verplicht om minimaal een punt op te halen. En waarom geen drie. Dat is in elk geval in deze gehele competitie onze inzet. De vierde klasse moet weer worden verlaten.”