De laatste competitieronde staat op het programma. Voor veel clubs zal dit hun laatste officiële wedstrijd zijn dit seizoen; sommigen zullen nog een paar weken doorgaan met voetballen en krijgen nog te maken met nacompetitie, zowel voor lijfsbehoud als voor promotie. Die plaatsen zijn nog niet overal vergeven. Hierbij een overzicht van de zondagklassen.

Eerste Klasse

Koploper FC Boshuizen ontvangt UVS. De ploeg van Mario Koswal mag bij winst de schaal in ontvangst nemen. Een uitgebreid verhaal vindt u overigens op de site als voorbeschouwing van de week en morgen komen de gebroeders Neuteboom aan het woord in het Leidsch Dagblad en blikt onze redactie nog even terug naar een interview uit december 2011 met de spelers van respectievelijk FC Boshuizen en UVS. SJC speelt al een tijdje niet meer om de prijzen. De Noordwijkers zullen zich na de uitwedstrijd bij VUC richten op volgend seizoen. Eerder dit seizoen verloren de mannen van Laurens Mouter op eigen veld met 0-2 van de ‘Pinguïns’, zoals de bijnaam luidt van de Haagse voetbalclub vanwege het zwart-witte tenue.

Tweede Klasse

In de tweede klasse blijft het tot op het laatste moment spannend voor de twee clubs uit de Leidse regio. Beide clubs zijn nog steeds verwikkeld in een directe degradatiestrijd. Avv Alphen gaat op bezoek bij nummer zes HMSH. Bij winst ontloopt de equipe van Erwin van der Zee directe degradatie. In speelronde 13, in Alphen ging de zege nog met 1-3 naar Houdt Moedig Stand den Haag. UDO neemt het in eigen huis op tegen DONK, dat is VV-Leiden 17 03 2012 132terug te vinden op de achtste plaats. De Oegstgeestenaren denken – net als Alphen – niet zo graag terug aan de dertiende speelronde, aangezien het toen ook verloor (2-1). Op Sportpark De Voscuyl zal de thuisploeg minimaal een punt moeten pakken wil het eventueel kans maken op nacompetitie voor lijfsbehoud. Bij verlies van Alphen en bij een gelijkspel in Oegstgeest is UDO in het voordeel vanwege het betere doelsaldo. Aanstaande zondag gaan de ploegen een hele spannende dag tegemoet.

Derde Klasse

In de derde klasse zijn alle papieren inmiddels vergeven. Kampioen Voorschoten ’97 gaat op bezoek bij FC Lisse, dat in theorie nog niet veilig is, maar in feite niet meer te achterhalen is door de achtervolgers vanwege het doelsaldo. DOSR ontvangt het gedegradeerde Moordrecht. Buurman Alkmania heeft een weekendje vrij en nummer drie ROAC reist af naar Delft om het daar op te nemen tegen laagvlieger DHL. Teylingen kruist de degens met Meerburg, de winnaar van de derde periode. Als laatste staat er een interessant duel tussen nummer twee SJZ en nummer vijf Foreholte op het programma. Weliswaar staat er niets meer op het spel tussen beide ploegen, maar de revanche bij de ploeg uit Zoeterwoude-Dorp zal hoog zijn na de 2-1 nederlaag eerder dit seizoen in Voorhout. Vorig seizoen wist de ploeg van Ronald Rosdorff ook niet te winnen bij Foreholte (1-1), maar later in het seizoen werd een 2-1 overwinning geboekt dankzij doelpunten van Wouter van der Hoeven en Frank Willemse.

Vierde Klasse

Kampioen MMO speelt de laatste wedstrijd in de vierde klasse tegen Kickers ’69. Voor de vereniging uit Leimuiden liep dit seizoen uit op één en al teleurstelling. Dat laatste geldt ook enigszins voor FC Rijnland, dat aankomende zondag tegen het sterke Stompwijk aantreedt. Nummer vijf Docos kan – in tegenstelling tot de eerder genoemde clubs – tevreden terugkijken op het seizoen. De Leidenaren zijn dit weekend vrij, maar zijn wel na afgelopen weekend – ondanks een zware 3-0 nederlaag bij Altior – verzekerd van het spelen van promotiewedstrijden. Twee ploegen, die het de laatste tijd goed doen zijn Bernardus en Roodenburg. Zij nemen het toevalligerwijs tegen elkaar op. Eerder dit seizoen won Roodenburg thuis met ruime cijfers (7-3). Overige duels, die op het programma staan: ASC – GOL Sport, Van Nispen – Altior en Leidsche Boys – Warmunda.