spelersklassement 2012 2013De vierde reeks punten is uitgedeeld en de tussenstand is dus gewijzigd en aanstaande. Zoals te doen gebruikelijk worden de standen elke vrijdag bloot gegeven. Voor nu een summiere blik op de toppers van de week.

 

 

Eerste en tweede klasse

 

Na vier speelronden hebben we één koploper in dit klassement. De naam geeft onze redactie nog niet prijs, maar het gaat in elk geval om een verdediger. Opvallend is dat plaats twee wordt gedeeld door drie doelmannen. Twaalf spelers kwamen voor het eerst dit seizoen op de lijst te staan vanwege een (meer dan) puik optreden. Mike Koenders viel het meest op bij SJC en hij kreeg drie punten mee voor het klassement. De andere spelers die zich schaarden op de lijst van nu 88 spelers waren: de UVS’ers Mats van der Poel en Jesper Neuteboom, Kevin van Gijlswijk (SJC), tweevoudig doelpuntenmaker Bastiaan de Mooij (Valken’68), Ferry Scholte en Jeffrey Timmermans (beide Kagia), Sander van der Horst en hattrickmaker Carl Krayenoord (FC Rijnvogels), Maurice Fransen en Frank Guijt (Voorschoten’97) en Frank Hillebrandt van RCL. Drie spelers kregen vooralsnog in alle duels punten van hun trainer/ leider of andere deskundige van de club. Het gaat hierbij om Kevin Robelus (Kagia), Adem Dogan (FC Boshuizen) en de huidige koploper van het klassement. Wie dat is? Vrijdag volgt de stand met alle puntenpakkers!

 

Derde en vierde klasse

 

In dit klassement is er na vier speeldagen een leider van een club uit de derde klasse. Hij wordt gevolgd door een ‘kopgroepje’, die wisselend spelen in de derde en vierde klasse. Vijftien spelers speelden zich voor het eerst op de kaart. Zij mogen best even worden genoemd: het drietal Mo Naciri, Job Feenstra en Roel Giekens van het eindelijk weer eens winnende Football Factory, Danny Hoogenboom en Werner van Leeuwen (MMO), Bas Middelkoop (VV Leiden), Bob van de Geijn (Woubrugge), Jan-Jurre Miedema, Michael Arnst en Michael Christen (Warmunda, zo), Nabil Amrami (Roodenburg, zo), Ricardo Heruer en Zakari Bounif (Leidsche Boys, zo), Sandjai Gajadien (UDO) en Stef Kuijpers (Alphia). Inmiddels zijn 165 spelers van de zogeheten hatelijke nul af. Zes spelers stonden nog geen enkele keer droog v.w.b. de punten: de leider van het klassement, Peter du Prie en Nino Poulina (Lugdunum), Patrick Oomen (Leidsche Boys, zo), Cenny Scheffer (DoCoS, zo) en Bas van Heerdt namens Koudekerk.

 

Alle trainers, leiders en kenners waren op tijd met het doorgeven van punten, dus hierbij een compliment voor deze brave lieden. Scheelt ons een hoop tijd. Ook nu is er een elftal geformeerd met een mix uit spelers van de eerste tot en met vierde klasse. Aan het eind van het seizoen (en trouwens ook in de winterstop) worden er elftallen opgesteld, waarbij de eerste en tweede klasse enerzijds en de derde en vierde klasse anderzijds worden opgesplitst. Over 1 speelronde weten we wie zich de Speler van de Maand mag noemen. Deze topper mag zich melden bij Henny’s Rits voor de prijs. T.z.t. meer daarover. Tenslotte nog even de mededeling en voor alle duidelijkheid: de clubs delen de punten uit! Onze redactie maakt vervolgens keuzes op basis van die gegevens.