spelersklassement 2012 2013De zevende reeks punten is uitgedeeld en de tussenstand is dus gewijzigd en aanstaande. Zoals te doen gebruikelijk worden de standen elke vrijdag bloot gegeven. Voor nu een summiere blik op de toppers van de week. Zoals een ieder weet kwamen veel clubs niet in actie vanwege de slechte gesteldheid van de velden, maar de diverse wedstrijden staan al weer ingepland. Binnenkort dus een overzicht met de in deze ronde gedupeerde clubs.

 

Eerste en tweede klasse

Vier clubs kwamen op de proppen met spelers die nog niet eerder een vermelding kregen voor het spelersklassement. Kagia pasfoto N Ganzevlees 2012 8Zij zijn dus vrijdag ook terug te vinden in de stand. Mocht je jouw naam nog steeds niet kunnen traceren dan is er dus werk aan de winkel! Nieuwelingen na het aangetaste weekend zijn: Jean-Paul Verkade en William van Voorbergen namens Valken’68, de Kagianen Ramon Sluymer, Niels Ganzevles (foto) en Rutger Goudriaan en ook RCL bracht een ‘supertrio’ naar voren met Renaldo Nagtegeller, Mitchel Jansen en Rudy Kluts. Na lange afwezigheid kwam Michael van Voorthuizen van GHC ook weer eens aan de bak en prompt leverde het dat hem een benoeming op. Opvallend is dat RCL en TAVV vooralsnog achter blijven als team in de punten. Kritische volgers of werd er in Leiderdorp en Ter Aar tot nu toe ondermaats gepresteerd? Beide clubs zijn op zich wel terug te vinden in de onderste regionen van hun afdeling. Meerburg scoort tot dusverre opvallend hoog. Minder opvallend is het aantal punten dat de spelers van FC Rijnvogels tot nu toe verdienden.

 

 

Derde en vierde klasse

Mede door een hele reeks wedstrijden met de aanduiding ‘afg’ kwamen er dit keer niet veel spelers bij op de ranglijst. Om precies te zijn, het waren er dit keer zes verdeeld over vijf clubs. De toppers van de week: Victor Leonora (Roodenburg, za), Diego Bleijs (Lugdunum), Fabian Roosenbrand en Rob Platteel (Koudekerk), Bart de Kort (Hazerswoudse Boys) en Toby van Marwijk van Stompwijk. Als club presteert Stompwijk tot nu toe het beste en als we een blik werpen op de ranglijst is dat ook volledig in lijn met die punten, hoewel dat natuurlijk lang niet altijd parallel hoeft te lopen. Andere clubs die het zowel goed doen in ons spelersklassement als in hun eigen competitie zijn DoCoS (za), Alphia en Hazerswoudse Boys. De meest kritische argusogen zijn tot nu toe van twee Leidse clubs: LSVV’70 en Football Factory. Alle trainers, leiders en kenners waren op tijd met het doorgeven van punten, dus hierbij een compliment voor deze brave lieden. Scheelt ons een hoop tijd. De jury van UDO besloot geen punten te geven n.a.v. de zware nederlaag tegen Foreholte (2-6).

De nieuwe standen, ook die van de topschutters en de mannen met een neus voor doelpunten, zullen worden gepubliceerd op vrijdag 19 oktober. Alle verschuivingen zijn dan weer meegenomen en ook kan de lezer dus zien wie zich hebben kunnen handhaven in de top van de klassementen.