John Guidetti maakte afgelopen weekend aanhangers van het Rotterdamse dolgelukkig en supporters van de hoofdstedelingen intens verdrietig. En zo zijn er wekelijks schutters die in het zonnetje worden gezet of juist worden vervloekt door de tegenstander. Welke regionale voetballers kwamen tot nu toe tot drie doelpunten of zelfs meer in 1 wedstrijd? Een overzichtje van de mannen met een neus voor het vijandelijke doel.

5 doelpunten:

Tot nu toe was er maar één speler die het voor elkaar kreeg om de doelman van de tegenpartij vijfmaal vergeefs te laten duiken. Ozan Demirbas viel die eer te beurt in het uitduel van Lugdunum (3B,za) bij VCS. Demirbas is bijna uiteraard terug te vinden in de bovenste regionen van de topscorerslijst (aanstaande vrijdag weer de meest verse versie terug te vinden).

4 doelpunten:

Het aantal spelers dat een kwartet aan doelpunten wist te maken in negentig minuten is aanmerkelijk groter. Onder hen zelfs spelers die daarnaast niet eens zoveel doelpunten wisten te scoren in de andere gespeelde duels. De spelers die vier goals op hun naam brachten tot en met eind januari zijn: Emiel Buntsma (FC Rijnvogels, 1B), Thijs van der Meer (SVOW, 4A, za)), Garry Mendes Rodrigues (FC Boshuizen, 1B, zo)), Toby van Marwijk (Stompwijk’92, 4A, zo), Michel Nolten (Alphia, 4B, za), Maarten Dannenberg (Hazerswoudse Boys, 4A, za) en Thijs van Seggelen (ROAC, 3A, zo). Leroy Brooks van Leidsche Boys (4A, za) presteerde het om twee keer van het veld te stappen met vier doelpunten achter zijn naam.

3 doelpunten:

FC Rijnland  8444Of ze nu vals waren of niet, een ‘heel leger’ wist een hattrick op zijn naam te brengen in de competitie, die net over de helft is. Wie waren die killers, egoïsten (?), scherpschutters, trefzekere en voor hun team ongetwijfeld belangrijke makers van de doelpunten? Gaan we: Richard Versteden (SJC, 1B, zo)), Adil Moutaoussut (Gol Sport, 4A,zo), Richard Guffens (GHC, 1B, za), Robin Stoof (Woubrugge, 4A, za), Ricky Visser (Warmunda, 4A, zo), Bas van Heerdt (Bernardus, 4A, zo), Martijn van Leeuwen (Lugdunum, 3B, za), Thijs van Seggelen ( ROAC, 3A, zo), Ferdy Dreef (Woubrugge, 4A, zo), Rutger Goudriaan (Kagia, 3B, WI, za), Abdelzazziz Adoueh (Leidsche Boys, 4A, za), Roy Dijkstra (Oegstgeest, 2C, za), Freek Tilman (UDO, 2C, zo), Hans van der Voet (VVSB, 4A, zo), Mark van Leeuwen (Koudekerk, 3A, za), Dorus van der Voort (SJC, 1B, zo), Jordy Paap (Meerburg, 3A, zo), Danny Pieterse (Altior, 4A, zo), Stefan Schriek (DoCoS, 4A, zo), Richard Bakker (MMO, 4A, zo), Mohammed Elhamami (Roodenburg, 4A,zo), Mike Taskin (VVSB, 4A, za) en Jelle Korbee (Meerburg, 3A, zo). Demirbas kwamen we al eerder tegen bij de vijf, maar jawel ook al een keer bij de ‘3’. Nolten en Van Seggelen hadden er al een keer vier staan en hebben ieder ook een keer drie treffers geproduceerd. Brooks komt in drie wedstrijden al tot 4, 4 en een keer 3 (!). Leo de Ruiter (Hazerswoudse Boys, 4A, za) en Pascal de Jong (ROAC, 3A, zo) waren twee keer driemaal succesvol. Niels van de Berg (Voorschoten’97, 3A, zo) maakte het nog bonter, met drie keer drie is..

Twee doelpunten scoren was aan nog meer spelers besteed. Het voert te ver door om alle spelers te noemen. Wel wil onze redactie de naam van Artan Recica (Valken’68, 2C, za) laten vallen. De spits van de ploeg van Andries Wendt was al zeven (!!!) keer tweemaal succesvol.
Uiteraard zal onze redactie aan het einde van het seizoen nog eens terugblikken. De lijsten zullen dan nog veel langer zijn. En hierbij: een speler van een regionale ploeg die er zes maakt in 1 duel (of nog meer) zal aan het einde van het seizoen naast een vermelding ook een prijs in ontvangst mogen nemen. Die van Superkiller. En nee, nu niet alles zelf proberen te doen…