De redactie van leidenamateurvoetbal heeft opnieuw een lijst samengesteld van alle regioclubs en hun prestaties over de afgelopen tien seizoenen. Het seizoen 2011/2012 is er dus bij opgeteld en seizoen 2001/2002 is nu buiten beschouwing gelaten. Alle duels, punten, doelpunten voor en tegen zijn opgeteld en daaruit is een gemiddelde score gerold. Hierdoor is een lijst ontstaan met enkele grote stijgers en dalers en een aantal andere opvallende statistische gegevens.


Niet alle clubs speelden evenwel wedstrijden, want net als afgelopen seizoen waren er klassen bij met veertien ploegen, maar ook afdelingen met dertien of twaalf ploegen. In de topklasse worden dertig wedstrijden afgewerkt. Daarnaast zijn fusieclubs als GHC en FC Rijnvogels nog jonge verenigingen, om nog maar te zwijgen van de zaterdagtak van Leidsche Boys en vooral DoCoS (pas 1 seizoen achter de rug).

Vorig seizoen is de lijst ook opgezet en dus hebben we vergelijkingsmateriaal.  Gemeten over de laatste tien jaar is Rijnsburgse Boys nog steeds de club met de meeste punten. De topklasser bleef Quick Boys voor en zag Stompwijk niet enkel de top tien inschuiven, maar zelfs op drie terecht komen. Alphense Boys bleef stationair op de vierde plaats, terwijl ook Alphia na en uitstekend seizoen een enorme stap maakte in het klassement. De beste huidige tweedeklasser is Meerburg en RCL is over het laatste decennium de eersteklasser met gemiddeld de meeste punten. Andere fikse stijgers in vergelijking met vorig seizoen zijn de zondagtak van Voorschoten’97, ROAC, TAVV en SJZ.

Logischerwijs viel Roodenburg (za) weg na een bijzonder pover jaar in de tweede klasse. Ook UDO zakte weg, maar staat nog wel in de top tien. Bij de clubs die minder goed presteerden in de jaren nul waren er weinig verschuivingen. De zondagtak van Leidsche Boys nam de laatste plats over van GOL Sport, simpelweg omdat vorig seizoen nul punten aan het totaal weren toegevoegd. Opvallend is dat veel vierdeklassers elkaar onderin hebben opgezocht.

Wandel op het gemak door de lijst en jouw club zal ook gevonden worden. De lijst biedt tevens de mogelijkheid om clubs uit dezelfde klasse bij elkaar te plaatsen, zodat je in een oogopslag kunt zien hoe die clubs zich tot elkaar verhouden in de voorbije tien jaar. En zo zijn er tal van zoekcriteria opgebouwd.

 

Deel de lijst via social media (Facebook, Hyves, Twitter) met vrienden en supporters.

 

{moduleid=[553]}