spelersklassement 2012 2013De tweede reeks punten is uitgedeeld en de tussenstand is dus gewijzigd en aanstaande. Zoals te doen gebruikelijk worden de standen elke vrijdag bloot gegeven. Voor nu een summiere blik op de toppers van de week.

 

Eerste en tweede klasse

 

In de tweede speelronde werd er kennelijk alleraardigst gespeeld, want niet minder dan 36 spelers werden door hun trainers, leiders of andere kenners uitgelicht. Onder hen waren vorige week dertien spelers die nu ook weer een pluim op de hoed mochten steken. Zes spelers zijn dan ook niet toevallig terug te vinden in de top van het klassement. Het gaat daarbij om Erwin van der Nagel (doelman van Valken’68), Joeri Driebergen (terug van weggeweest bij dezelfde club), Jordi Paap van Meerburg, Joeri Onderwater van UVS, Danny Maaskant (GHC) en Kevin Robelis van Kagia. Vooralsnog doen zij dus prima zaken om eventueel straks uit te worden geroepen tot Speler van de Maand, gesponsord door Henny’s Rits.

Mocht dat niet zover komen dan hebben zij in elk geval een prima persoonlijke start en dat is dan weer prettig met het oog op het vervolg van de competitie en dit spelersklassement. Jongeling Fanny Waandels viel voorts op TAVV, dat de eerste punten op het scorebord kreeg in de tweede klasse C zaterdag. Naast de genoemde Valkenburgers vielen ook Lyndon de Bruin, aanvaller bij TAVV en Matthijs de Vreede, sluitpost van RCL op.

 

Derde en vierde klasse

 

Meer dan zestig spelers kregen deze week een notering in de derde en vierde klasse. Zes spelers ontvingen de hoogst moglijke score, waarbij Marvin van der Kaay zonder meer in het oog sprong als doelman van de zondagtak van DoCoS. Hij is normaliter namelijk veldspeler. Mohamed Farhane van Roodenburg, Maik van Koppen (FC Rijnland), Dexter Pardon (FC Rijnland), Boris Breebaart (UDO) en  Khalid Maayad (Leidsche Boys, za) mochten zichzelf ook best in de spiegel bekijken na hun optreden in de voorbije speelronde.

Mocht hij zo doorgaan dan zal Luois van Gaal binnenkort wel aan de telefoon hangen bij Lugdunum. Sergio Edmund Vrede is namelijk als een speer vertrokken dit seizoen en hij kreeg voor de tweede keer een driepunter om de oren. Ook Roy van de Berg van Koudekerk viel tot nu toe nadrukkelijk in de smaak bij de jury en ook hij zal aanstaande vrijdag hoog genoteerd staan in de rangschikking. Stompwijk en SJZ brachten beide drie spelers naar voren voor twee punten en DoCoS (za) en Leidsche Boys (zo) kwamen op de lijst met zes spelers voor een punt.

Weldra volgt het Elftal van de Week via Facebook en later via deze website. De standen zullen dus vrijdag zichtbaar worden en dat geldt ook voor het topscorersklassement. Alle winnaars van de punten worden bij deze van harte gefeliciteerd en laat het voor alle andere spelers een uitaging zijn om komend weekend het vuur uit de sloffen te lopen.