spelersklassement 2012 2013De vijfde reeks punten is uitgedeeld en de tussenstand is dus gewijzigd en aanstaande. Zoals te doen gebruikelijk worden de standen elke vrijdag bloot gegeven. Voor nu een summiere blik op de toppers van de week.

 

Eerste en tweede klasse

De ranglijst kreeg er weer zeven nieuwe spelers bij. Hierdoor zijn er na vijf speelronden 95 spelers die zich al minimaal eenmaal bekroond zagen met 1, 2 of drie punten. De ‘groentjes’ waren deze week: Kagiaan Pascal Timmermans, Remy Constancia van Voorschoten’97 (za), het GHC-duo Kevin Kuivenhoven en Marouane El Idrissi en het RCL-trio Mitchel Jansen, Tim van Luxemburg en Frank Hillebrandt. In de top van het klassement is het dringen geblazen en heeft een tweetal nu de leiding. De spelers zijn afkomstig van GHC en UVS. Zij worden gevolgd door twee spelers van respectievelijk Voorschoten’97 en Valken’68. De volgers daarachter komen uit voor Meerburg en het valt voorts op dat in de top tien niet minder dan drie keepers geplaatst zijn. Van alle regionale eerste-en tweedeklassers heeft enkel de leiding van de zondagtak van Voorschoten’97 vanaf de eerste speeldag geen punten doorgegeven.

 

Derde en vierde klasse

 

Niet minder dan 23 spelers kregen in de derde of vierde klasse het eerste punt/ de eerste punten achter hun naam. Het leverde uiteraard niet voor iedereen een basisplaats op in het Elftal van de Week, maar de spelers kunnen zichzelf morgen wel terug vinden in de lijst der lijsten. Omdat ze het verdienen hierbij de namen van de spelers die voor het eerst punten achter hun naam kregen: Jaap Schilthuizen (Leidsche Boys, za), Jorrit Gravekamp (DoCoS, za), Derek Hachmang, Joep Senden en Frank Janszen (VVO), Oege Pennin en Mark van Leeuwen (Koudekerk), Leon Marks (UVS, za), Jim van der Weiden (Woubrugge), Rens van der Spek (UDO), Bart van de Salm en Nick Ammerlaan (Stompwijk), Vicente Akal, Ali Nasafat en Jason (Football Factory), Wesley Erades en Peter Zaalberg (Leidsche Boys, zo), Tom Disseldorp (MMO), Mitchel Boere (ROAC), Hans Coret, Sjoerd Hulsbos en Caleb van der Helm (SJZ) en Patrick van der Zwet (DOSR). In de top tien na vijf speeldagen is enkel Hazerswoudse Boys tweemaal vertegenwoordigd. Andere spelers van clubs die terug te vinden zijn in de top van het klassement zijn in willekeurige volgorde: Koudekerk, Alphia, Roodenburg (zo), Leidsche Boys (za), Stompwijk, UDO, FC Rijnland en Lugdunum.

 

Bijna alle trainers, leiders en kenners waren op tijd met het doorgeven van punten, dus hierbij een compliment voor deze brave lieden. Scheelt ons een hoop tijd. Ook nu is er een elftal geformeerd met een mix uit spelers van de eerste tot en met vierde klasse. Aan het eind van het seizoen (en trouwens ook in de winterstop) worden er elftallen opgesteld, waarbij de eerste en tweede klasse enerzijds en de derde en vierde klasse anderzijds worden opgesplitst. Tenslotte nog even de mededeling en voor alle duidelijkheid: de clubs delen de punten uit! Onze redactie maakt vervolgens keuzes op basis van die gegevens.