De enige ploegen die afgelopen weekend in actie kwamen waren Roodenburg en Oegstgeest. Het inhaalduel van speelronde vier eindigde op Sportpark Noord in een zege voor de Leidenaren (3-2). De rest van de teams in 3A waren vrij van competitieverplichtingen. Komende zaterdag gaat de competitie weer verder en er staan voor de meeste regioclubs relatief eenvoudige tegenstanders op het menu. Een wekelijks overzicht van de wedstrijden derhalve.

 

Zaterdag 

                           

Lugdunum ontvangt in eigen huis nummer twaalf BSC ’68. Twee seizoenen geleden troffen beide ploegen elkaar ook al op de Kikkerpolder. De Kikkers wonnen toen met 3-1 dankzij doelpunten van Ozan Demirbas, Sergio Vrede en Michael Halvemaan. In Benthuizen won de thuisploeg met 1-0. Nu lijken de Leidenaren wederom de favoriet om aanstaande zaterdag als winnaar het veld af te stappen. De ploeg van Hennie de Klerk is terug te vinden op een zesde plaats, zes plaatsen hoger dus dan BSC. Toch zal Lugdunum een minder goed gevoel hebben over gehouden aan de laatste speelronde dan de aanstaande tegenstander. In speelronde elf kreeg het met 4-1 slaag op bezoek bij Roodenburg, terwijl Benthuizer Sport Club met 5-1 won van middenmoter Zwammerdam.

 

VV Leiden treft Kamerik op Sportpark De Morsch. De laatstgenoemde club lijkt dit seizoen tot een van de mindere elftallen van 3A te behoren. Toch behaalde de vereniging uit de gemeente Woerden al zeven punten, evenveel als Fred Filippo en zijn volgelingen. Alleen het doelsaldo spreekt in het voordeel van de sleutelstedelingen, -13 om -29. Drie punten zijn eigenlijk noodzakelijk voor VV Leiden, wil het zich in elk geval voorlopig verlossen van de degradatieplaatsen. In het seizoen 2010/2011 won de thuisploeg met 2-0 door doelpunten van Rosier en Van Dorp.

Roodenburg reist af naar Delft, waar het hekkensluiter Ariston ’80 ontmoet. Een ‘makkie’ als je naar de ranglijst kijkt. De Blauwzwarters stegen afgelopen weekend naar de derde plaats na de 3-2 zege op VV Oegstgeest en verkleinden daarmee het gat met koploper Floreant naar zes punten. De achterstand op nummer twee Be Fair bedraagt nog slechts drie punten. Roodenburg-verdediger Benny Rhioues wist wel waarom zijn ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok tegen VVO. ,, Zij hadden een felle start na de pauze en na de 2-1 moesten we alle zeilen bijzetten. Oegstgeest werd de bovenliggende partij, maar wij kunnen altijd blindvaren op de snelheid van onze flankspelers. Uiteindelijk gaf dat de doorslag.” Komend weekend wordt het waarschijnlijk iets makkelijker voor de equipe van Patrick Heijmans. Ariston ’80 behaalde namelijk tot dusver pas een punt, tegen Koudekerk op speeldag vier (3-3). Datzelfde Koudekerk komt overigens aanstaande zaterdag aan de start tegen Be Fair.

VV Oegstgeest speelt tegen Zwammerdam op Sportpark De Voscuyl. Zoals gezegd verloor het elftal van Rob van den Wijngaard het inhaalduel van Roodenburg. Een pijnlijke nederlaag voor de Oegstgeestenaren. De trainer had er dan ook ‘zwaar de ziekte in’. Van den Wijngaard: ,,Ik ben er een beetje klaar mee. We krijgen weer de complimenten, maar gooien weer drie punten weg.’’ Tegen Zwammerdam krijgt de nummer zeven een herkansing. Beide ploegen staan op dit moment gelijk met vijftien punten, maar VVO speelde wel een duel minder. Een duel waarbij er dus absoluut geen favorietenrol wordt uitgedeeld.

 

Zondag

In 3A ziet het programma voor speelronde twaalf er als volgt uit: Alkmania – DOSR, Alphen – Teylingen, Foreholte – ROAC, MMO – VCS, NSV ’46 – Stompwijk, SJZ – Den Hoorn, UDO – FC Lisse.