ts-sjcSJC (zondag, 1B)- SJC kwam vorig seizoen dicht bij de hoofdklasse. De Noordwijkers finishten als de nummer twee, andermaal een verbetering ten opzichte van het seizoen ervoor. In de nacompetitie bleek Purmesteijn een maatje te groot. Steef Roodakkers vertrok en Laurens Mouter volgde hem op. SJC is dit seizoen halverwege vijfde en vooral wisselvallig. Daarover sprak onze redactie met Alexander Koppelle.

Wisselvallig. Is dat de juiste typering voor SJC tot nu toe?

 ,,We spelen op zich best goed, vind ik. Enkel hebben we niet zoveel geluk, dat was vorig seizoen wel anders. Bij de club heerst het gevoel dat het nog wel goed komt en dat we nog een rol gaan spelen. Dat hoop ik natuurlijk ook, maar we vergeten dat we al veel meer duels speelden dan vorig seizoen om deze tijd. Toen hadden we veel meer wedstrijden tegoed om de inhaalrace te beginnen. Dat ligt nu anders en we staan al op tien punten van de koploper. En als we eerlijk zijn, mag de conclusie zijn dat we zijn weggespeeld door zowel FC Boshuizen als UVS.”

SJC is net terug van een trainingskamp in Benidorm waar het onder meer gelijk speelde tegen Kozakken Boys. Waarom was jij er niet bij?

,,Studieverplichtingen. Met Dandy Steenvoorden en Johan Koot ben ik hier achter gebleven. Uiteraard had ik graag meegegaan. Maar veel heb ik verder niet gemist voor Benidorm, want na onze laatste competitiewedstrijd hebben we lang doorgetraind. Enkel eenmaal minder per week. En we hebben ook deelgenomen aan een zaalvoetbaltoernooi.”

Mouter heeft bijgetekend. Duidelijkheid dus naar volgend seizoen. Hoe zit jij daarin?

,,Roodakkers was zoekende met mij vorig seizoen. Ik kwam in een nieuwe groep en moest mijn plekje veroveren. Ik startte op het middenveld, maar later kwam ik meer aan de zijkant te spelen. In de tweede seizoenshelft ben ik wel beter gaan spelen. Het was wel wennen bij de club, want veel ging er hier anders aan toe dan bij Alphense Boys en bij Excelsior en Feyenoord, waar ik ook heb gespeeld. De nieuwe trainer was meteen enthousiast over mijn spel. Enkel is men hier de mening toegedaan dat ik aan de lopende band moet scoren.Dat zie ik zelf wat anders. Voorheen speelde ik met Youssef Ait el Houssi en dat ging prima. We vulden elkaar goed aan. Mo (Naciri, red.) is een ander type speler. Van hem kan ik ontzettend veel leren. Maar het is niet zo’n loper als Youssef, omdat het al een oudere speler is. Dat is dus anders spelen, ook voor mij. Ik word nu veel als linksbuiten benut. De speelwijze van deze trainer sloeg aanvankelijk niet zo aan, maar dat is nu wel anders. Wel is het een trainer die veel doorwisselt, ook in de posities. Dat geeft wel onzekerheid of en waar je speelt. Daar wordt wel veel over gesproken overigens, dus dat geeft dan weer duidelijkheid.”

In welk duel liep het in zijn geheel niet en wanneer klopte het juist wel?

,,De slechtste was absoluut FC Boshuizen thuis. We kwamen er niet aan te pas. En bij UVS hadden we ook weinig te vertellen, hoewel ik de wissels in die wedstrijd niet goed begreep. Het gaf in elk geval geen ommekeer in die wedstrijd. In het voorlaatste duel met Papendrecht vond ik ons goed spelen.”

FC Boshuizen is de te kloppen ploeg. Wordt dat de kampioen?

,,Dat denk ik wel. Het klopt daar aan alle kanten. Voorheen waren het meer de individuele kwaliteiten, maar er staat nu een echt team. Ik hoop dat wij er nog bij komen en zet ons op twee. UVS heeft ook een goed elftal, de nummer drie straks.”

Blijf jij bij SJC?

,,Dat is nog onbekend. Vooropgesteld; ik heb het prima naar mijn zin. Ik weet echter niet of ik volgend jaar nog woonachtig ben in Leiden. Alphense Boys blijft voor mij ook een mooie club. Vooralsnog is er nog geen gesprek geweest. Het kan dus nog alle kanten op.”

SJC, in cijfers:

Totaal: 13-20-34-28

Thuis: 7-8-20-18

Uit: 6-12- 14-10

Grootste zege: 8-1 tegen VELO (thuis)

Grootste nederlaag: 3-6 tegen FC Boshuizen (thuis) en 3-0 tegen UVS (uit)