Het avontuur van Tim de Cler zit er bijna op. Na zijn afscheid bij Feyenoord haalde Jordi Cruijff hem als technisch directeur naar Cyprus. Terwijl de competitie ook daar volop loopt en zijn ploeg medekoploper is na zeven duels, zonder een doelpunt te hebben geïncasseerd, vindt de ooit bij Lugdunum begonnen Leidenaar het welletjes. Een goed moment om één van de Ambassadeuren van deze website even aan het woord te laten.

 

Wat heeft jou tot dit besluit doen komen?

 

,,Laat ik voorop stellen dat ik een leuk voetbaljaar achter de rug heb. Het belangrijkste voor mij was om het voetbalplezier weer terug te krijgen en dat is gelukt. Het hoogste niveau hier is ook een heel behoorlijk niveau, dat wordt nog wel eens onderschat in Nederland. Ik was toe aan een frisse wind en deze ervaring is voor mij heel belangrijk geweest. Ik mis mijn kinderen die in Nederland zijn heel erg en Cyprus is nu eenmaal niet naast de deur. Het is goed zo.”

 

Naast dat het volgens jou dus best een aardig niveau is, heb je vast veel meegemaakt daar.

 

,,Het leven hier is veel anders. Alles gaat er relaxed aan toe. Veel jongens bij deze club zitten in dezelfde situatie als ik dus zonder gezin. Daardoor trokken we heel veel met elkaar op. Lunchen, een bakkie doen, praatje links en rechts en dat allemaal in een land waar het acht maanden per jaar goed weer is. Dus dat is niet beroerd, nee. Het is een leuk land en er is veel luxe. Dat neemt niet weg dat er belangrijkere zaken in het leven zijn en daarom wil ik terug naar Nederland. In principe zal dat in december gebeuren.”

 

In principe?

 

,,In het voetbal weet je het nooit. Ik word volgende week 34 en ik ben op zich nog niet klaar met het spelletje. Als er iets concreets komt dan denk ik daar serieus over na. Het liefst voetbal ik weer in Nederland, maar in elk geval niet zo ver weg meer als Cyprus. Ik ben topfit, moet ik zeggen. Fitter dan in de voorbije jaren.”

 

Heb je nog voorkeuren in Nederland om te spelen? En mocht betaald voetbal er niet meer in zitten, is dan de topklasse bijvoorbeeld een optie?

 

,,Het totaalplaatje moet goed zijn. Ik wil graag nog bij een BVO spelen. Topklasse? Nee, dat geloof ik niet. Als er niets voorbij komt waarvan ik het gevoel heb dat ik mij daar prettig bij ga voelen dan ga ik bij mijn vrienden spelen. Dat heb ik altijd gezegd en misschien komt het daarvan, ja. Dat zou dus zijn bij Leidsche Boys. Dan zou ik eens rustig moeten nadenken wat ik daarnaast zou willen gaan doen. Hopelijk kan ik na de winterstop echter bij een mooie club terecht en daarna zien we wel weer verder.”

 

Heb je nog wel contact met Nederland en volg je de rangen en standen van de eredivisie en het amateurvoetbal?

 

,,Bepaalde mensen spreek ik zo ongeveer dagelijks. Teletekst brengt mij heel veel nieuws en soms pik er wedstrijden uit om te kijken, zoals afgelopen zondag Feyenoord tegen Ajax. Voor het overige moet ik zelf spelen in de weekenden, maar ik krijg nog vrij veel mee. Zeker ook van het amateurvoetbal. Internet is wat dat betreft een geweldige uitkomst. Ik ben en blijf Leidenaar tenslotte en dus bekijk ik regelmatig jullie site en ik vind het erg leuk om al die verhalen te lezen. Ik hoor ook hele positieve geluiden over de site dus ik zou zeggen ga zo door met het team.”

 

Dank voor je tijd en voor straks welkom terug. We zijn benieuwd waar je straks speelt. Wie weet wel aan de Vliet bij de Boys.

 

,,Dat is best mogelijk en dat zou ik ook met veel plezier doen. Vooralsnog hangt het nog van de nodige factoren af. Succes met de site en tot horens weer.”

 

Op de foto: De Cler en Sem Schilthuizen (Leidsche Boys). Juni 2012, prijsuitreiking ‘Beste spelers van het seizoen 2011/2012’.

 

gala leidenamateurvoetbal 8