voetbal-leiden-0038Een enkele club die participeert op deze site kwam dit weekend niet aan bod, maar onze redactie verzamelde toch wat nieuws. Vanaf komend weekeinde komen de clubs zo ongeveer wekelijks of om de week in de schijnwerpers te staan. Het echte werk moet immers nog beginnen. Ergens de komende dagen wel een vooruitblik op de eerste speelronde.

 

  • In het duel van Football Factory tegen HDV stonden de Leidenaren halverwege met 1-4 achter. Eindstand: 4-4. Een inhaalrace dus van jewelste. Voor de ploeg van Pieter van Schie, die zelf twee assists voor zijn rekening nam, scoorde aanwinst Mo Naciri drie goals. De van SJC overgekomen speler is dus nu al van waarde voor zijn nieuwe club.
  • UVS won knap van hoofdklasser DHC met 0-2. De blauwwitten speelden in het verleden dikwijls wedstrijden in de hoofdklasse tegen de club aan de Brasserkade te Delft. Gökhan Yazici gaf het goede voorbeeld en zorgde er mede voor dat UVS als nummer 1 eindigde in een poule met dus GHC en de zaterdageersteklassers BVCB en Voorschoten’97.
  • Gol Sport heeft nog trekjes van wisselvalligheid. De mannen van Taoufik Maatoug verloren met 3-0 bij de zondagtak van Celeritas. Tegen Football Factory schoot de ploeg tweemaal een kwartet vol, terwijl HDV op een gelijkspel uitkwam tegen de club met een spiksplinternieuw complex.
  • FC Rijnland is eveneens nog zoekende naar balans en voor de trainer is het aanmerkelijk lastiger gevallen om keuzes te maken, gezin de komst van een grote groep spelers. Tegen HMC verloor de Leidse equipe met 2-0. Ronald Mink heeft echter fiducie in snelle stappen van zijn manschappen.
  • De zaterdagtak van Leidsche Boys was veel te sterk voor VUC (7-2) en lijkt klaar voor de competitie. De zondagtak verloor gisteren wel van ADS, maar sneed vooral zichzelf in de vingers met een vroegtijdige  uitsluiting. Toch is er al veel meer reden voor en polonaise, of is dat er toch wel (?), want het vorig seizoen in de competitie puntloze Leidsche Boys won twee van de drie wedstrijden in de beker. Onder meer UVS zaterdag moest er met 2-4 aan geloven.
  • Van de andere velden nog de vermelding dat Stephan de Boer de enige treffer maakte in een verloren wedstrijd van Wassenaar. Op zich niets bijzonders, maar wel gezien het feit dat deze speler vorige week nog 14 (!) jaar was.