ts-docosDoCoS  (Zaterdag, 4A) Met DoCoS, Blauw Zwart en Leidsche Boys kreeg de vierde klasse er een aantal clubs bij die het eens op zaterdag wilden proberen . Het jonge en onervaren team uit het Morskwartier kreeg tot nu toe tal van complimenten, maar staat te laag op de ranglijst volgens  trainer Rinus Gravekamp.

Wat vind je van de eerste seizoenshelft en de competitie waarin jullie zitten?

,,Het is een hele leuke competitie, waarin bijna iedereen van elkaar kan winnen. De enige die er tussen uitsteken zijn Blauw Zwart en Leidsche boys, waarvan we thuis kansloos verloren. DoCoS is een hele jonge, goed voetballende ploeg maar die het vaak moet afleggen met fysiek voetbal. De oudste in ons team is 23 en 4 jongens zijn eigenlijk nog 2e jaars A.  Het is een leuke gretige groep en we zullen dan ook zeker nog klimmen op de ranglijst.”

Docos staat op een 10e plek,  dit is dus te laag?

,,Ja, dit is zeker te laag. Onze doelstelling is plaats 5 tot 7 , maar ik geloof er zeker in dat we nog gaan stijgen. Tegen medekoploper DWO kregen we in de laatste minuut van de blessuretijd de gelijkmaker om onze oren door een persoonlijke fout, maar in die pot hadden we onder meer meer verdiend. Eigenlijk hebben we na Leidsche Boys en Blauw Zwart met iedere tegenstander goed mee kunnen voetballen. Bij GWS speelde we de slechtste wedstrijd van het seizoen maar dan nog hadden we deze wedstrijd moeten winnen door persoonlijke kwaliteiten en de vele kansen die we kregen.”

Wat wordt de top drie volgens jou in de competitie?

,,Dat zullen Blauw Zwart, Leidsche boys en DWO worden. Deze ploegen hebben simpelweg net iets meer kwaliteiten dan de rest, ook al konden wij goed wedijveren met DWO.”

Wat zijn jouw toekomst plannen met deze ploeg en met de zaterdag tak van DoCoS?

,,Dit jaar en volgend jaar zijn we aan het bouwen en over 2 jaar willen we in de 3e klasse voetballen. Met misschien wat extra jongens erbij moet dit zeker lukken. Na dit seizoen komt er een nieuwe hoofdtrainer voor dit team, Joop Lankhaar . Hij is dit seizoen assistent samen met Arjan van Empel, die na dit seizoen net als ik wat anders gaat doen, hoogstwaarschijnlijk binnen de jeugd van DoCoS. De club wil ook graag 3e klasse spelen, maar dan zullen ze wel een keuze moeten en durven maken tussen zondag of zaterdag. Nu is er veel onduidelijkheid en dat moet snel veranderen wil DoCoS dit niveau ook daadwerkelijk halen. Wij hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in, als dit gebeurt is het gewoon goed mogelijk op termijn.”

Docos, in cijfers:

Totaal: 12-14-21-18

Thuis: 6-8-13-8

Uit: 6-6-8-10

Grootste zege: 7-0 tegen Football Factory (thuis)

Grootste nederlaag: 3-0 tegen Woubrugge (uit) en Leidsche Boys 0-3 (thuis)