maandag, mei 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 40), 3-10 mei 2024

Lopend Vuurtje (aflevering 40), 3-10 mei 2024

-

Tot en met de derde week van juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening horen, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

       Lopend Vuurtje (aflevering 40)  03 – 10 mei

vv Koudekerk: Bejaarde pupillen zorgen voor hilarische entree

Bij de wedstrijd vv Koudekerk – Lugdunum (7-1) was het niet alleen de uitslag, die na afloop voor een tevreden gang naar de kantine zorgde. Er gebeurde meer op deze gedenkwaardige zaterdag. Bij een prijsvraag van de club was Pupil-van-de-Week de aantrekkelijke hoofdprijs. De lootjes werden dan ook grif verkocht. De prijs ging naar Peter van de Ploeg, clubheld, oud- en Erevoorzitter van  Koudekerk, vaste gast aan de Stamtafel. Kan Peter aan de hand van de scheidsrechter trots met de bal naar de middenstip lopen? Goede raad kan duur zijn. Nu niet, Lia Paling, de altijd actieve hoedster van de vrijwilligers, kwam met een hilarische oplossing: De mannen van de Stamtafel zijn allemaal Pupil-van-de-Week. En jawel, de heren hesen zich in het tenue van Koudekerk en op de klanken van de mars Koning Voetbal wandelden ze met de selectie het veld op, hand-in-hand. Aan de bulderende lachsalvo’s van de supporters en Kikkers uit Leiden leek geen einde te komen. De man-in-het-zwart nam de leiding, dirigeerde de pupillen naar de douche en leidde foutloos de 2×90 minuten.

Lugdunum: Meiden, vrouwen, kom lekker voetballen

Wil je starten met voetballen? Of wil je ongedwongen recreatief of prestatief spelen? Vragen die in de Kikkerpolder door Lugdunum worden gesteld. De club vervolgt voor de meiden en vrouwen die nog met een zetje over de drempel geholpen moeten worden. ‘Lugdunum is een laagdrempelige, gezellige én gezonde Leidse voetbalvereniging waar plaats is voor jeugd (vanaf 5 jaar), seniorenvoetbal, vrouwen-  en meidenvoetbal in de MO20.’

Wanneer in augustus en september het seizoen weer gaat beginnen, zit je bij Lugdunum sportief onder de pannen. Kom aan, stuur bij interesse om bij de Kikkers te voetballen een mail met voor- en achternaam, leeftijd, telefoonnummer en voorkeursteam naar voetbal@lugdunum.nl.

Wil je met een compleet team bij Lugdunum komen voetballen? Dan kan de club een zeer aantrekkelijk aanbod doen, met betrekking tot de wedstrijdkleding en trainingsmogelijkheden. In dat geval een mail sturen met de naam van de contactpersoon, met telefoonnummer en soort team.

Zo spontaan en gezellig kan voetballen bij Lugdunum voor meiden en vrouwen zijn.

Restaurant De Tulperij verwent kavelkopers van Foreholte

De veiling van Foreholte, een tijdje terug, werd een groot succes vanwege de interessante kavels waarop geboden kon worden. De kolossale opbrengst was mede te danken aan al de aanwezigen die de club al zo vele jaren trouw zijn, en blijven. Het is die combinatie die echt niet overal vanzelfsprekend is. Kort en goed: een aantal mensen bood op een smakelijk diner bij Restaurant De Tulperij Voorhout, waar Daan en Anja zich weer een uitstekende gastheer/vrouw toonden. De tafels waren uitnodigend gedekt, iedereen zag er tip-top uit. Dan is het aan De Tulperij er een onvergetelijke avond van te maken. Dat is ook geworden. Theo Guijt, chefkok van visrestaurant ’t Crabbetje, staat bekend om zijn creatieve, culinaire ideeën. Hij en de verdere brigade waren in topvorm. De gerechten, die Guijt had bedacht, waren van Eredivisie-niveau. Laten we het houden op: Alles was tot in de putjes verzorgd.

 

RaboBank sponsort 10.000-den herbruikbare bekers

Dat de RaboBank sportverenigingen zeer goed gezind is, is algemeen bekend. Waar mogelijk sponsort de coöperatieve bank clubs.  Coöperatie is dus niet zomaar een woord, voor de Rabo is het een werkwoord.

Maar liefst 25 sportclubs, uit Leiden, Leiderdorp, Katwijk en Oegstgeest, waaronder ook voetbalclubs (bij voorbeeld A.S.C. en RCL) ontvingen tijdens een gezellig en ‘lekker’ samenzijn bij Sligro (Rooseveltstraat, Leiden) herbruikbare bekers. Herbruikbaar, omdat de plastic, eenmalig bruikbare bekers sinds 1 januari van dit jaar verboden zijn. Dat sportclubs moeten overstappen op herbruikbare bekers betekent een forse investering. De RaboBank komt de sportclubs tegemoet met deze nieuwe (verplichte) bekers. De bank, die 125 jaar bestaat,  investeerde € 125.000,00 in 91.000 bekers. Dat is niet mis. Marius Hovius, directeur van de RaboBank, sprak de sportbestuurders toe. Sligro’s Arno de Jong zorgde ervoor dat het niemand ontbrak aan hapjes/drankjes.

De RaboBank, die 125 jaar bestaat trok € 125.000,00 uit om 25 sportclubs te voorzien van herbruikbare bekers.

Sporting Leiden – ‘De boot is weer aan’ – Wim Boting is terug

In de Leidse voetbalwereld is hij ‘wereldberoemd’, voetballers lopen met hem weg. Hij is sympathiek, heeft fluwelen en toch krachtige handen, hij is bovenal kundig. Wim Boting. Zijn vak: verzorger. Een verzorger met altijd sterke verhalen.

Met blijdschap geeft Sporting Leiden kennis van het feit dat Wim Boting komend seizoen de verzorger van de selectie is. In de kleedkamer ging er gejuich op toen de komst van Wim werd bekendgemaakt. Tegelijk keken de sterren naar Arjan Brugmans. Er is toch niks mis met hem? Bezorgde blikken in zijn richting. Arjan maakt plaats voor Wim, omdat hij door verandering van werkkring niet meer de broodnodige tijd aan  de verzorging van de boys kan besteden. ‘En,’ zei Arjan, ‘ik keer Sporting Leiden niet de rug toe. Ik blijf beschikbaar voor eenmalige klussen. Jullie zijn niet van mij af.’ Het werd weer een pittige training, met na afloop een extra biertje voor Arjan. Zeg maar: als dank.

Wie onbekend is met de rijke carrière van verzorger Wim Boting, gaat naar deze link. Daar staat een uitgebreid interview met hem.

Afscheid ’trouwe hond’ Wim Boting als verzorger

Sporting Leiden. Arjan Brugmans (rechts) gaat, Wim Boting komt terug.

Zijn voedingssupplementen en sportvoeding gezond en nodig?

Zijn voedingssupplementen en sportvoeding gezond? Het RIVM, dat in 2022 onderzoek deed, meldt dat 10% van de producten die de ondervraagden sporters gebruikten, stoffen bevatte die schadelijk kunnen zijn. Dat geldt volgens het instituut vooral voor producten met veel verschillende ingrediënten. Er kan bij voorbeeld te veel van één stof in zitten. Of verboden ingrediënten of doping. Bijna de helft van de ondervraagde sporters meldde bijwerkingen zoals hoofdpijn, slapeloosheid, hartkloppingen en maagklachten.

Het Voedingscentrum adviseert een (sport)diëtist te raadplegen om te bepalen of inname van voedingssupplementen en bepaalde sportvoeding van meerwaarde is.

Rutger Opdam ook komend seizoen trainer E.M.M. JO15-1

Met een bosje bloemen onderstreept Wilfried Caron (Coördinator E.M.M. ’21-JO) de blijdschap dat Rutger Opdam ook in 2024-2025 de JO15-1 onder zijn hoede zal nemen. Het huidige seizoen heeft Rutger, samen met zijn spelers en technische staf voor het eerst op divisie-niveau geacteerd. Dat is voor een vereniging als E.M.M. ’21 een hele mooie ontwikkeling.

De 31-jarige inwoner van Oude Wetering is inmiddels al 3 jaar werkzaam bij E.M.M. ’21. Daarvoor is hij 4 seizoenen trainer geweest bij Meerburg uit Zoeterwoude/Rijndijk. Rutger, de trotse vader van een dochter, is in het dagelijkse leven leerkracht op Basisschool De Kinderbrug in Rijpwetering. Wilfried Caron: ‘Met een diploma VC 2 (voorheen TC 3) op zak is Rutger al jaren enthousiast bezig om onze leden op technisch, tactisch en ook op pedagogisch vlak te begeleiden. Zonder het tactische en pedagogische gedeelte te kort te doen, heeft Rutger zich op het technische gedeelte gespecialiseerd. Hij is 8 jaar geleden gestart met ‘Voetbalschool Kaag & Braassem’. Hier verzorgt hij samen met 6 enthousiaste trainers technische trainingen voor jongens en meisjes uit de regio.

Overigens zijn E.M.M. ’21 nog 2 mannen met de naam Caron actief. Vader Karel is praktijkopleider bij de club en Govanny (met Wilfried zoon van Karel) wordt komend seizoen de hoofdtrainer van JO17-1.

Rutger Opdam (rechts) is blij met de bloemen van Wilfred Caron (Coördinator E.M.M. ’23-JO) en heeft er zin om in het nieuwe seizoen zijn mannen naar een nog hoger niveau te tillen.

Scheidsrechterskorps A.S.C. is een gediplomeerde rijker

Niet zonder trots maakt A.S.C. bekend dat Peter van der Hoeven het diploma Verenigingsscheidsrechter van de KNVB heeft behaald. Daarmee wordt het korps  van de Oegstgeestse club uitgebreid met weer een kundige fluitist. Tijdens de opleiding krijgt de cursist het nodige voor zijn kiezen. Hij moet meedoen met spelregelquizzen, krijgt de nodige opdrachten hoe te handelen bij bepaalde niet misselijke spelsituaties. Ook dient hij terug te kijken op eigen wedstrijden, wat deed hij goed, wat minder en hoe staat het met de conditie, waarbij de coopertest een graadmeter is (hoeveel meter loopt hij in 12 minuten?). Op de foto kijkt Peter tevreden (of is voldaan een treffender woord?) in de camera. Daar is ook alle reden voor. Zeer benieuwd of Van der Hoevens ambities nog verder reiken dan het zojuist behaalde diploma.

Het begeerde KNVB-papier is met klinkende cijfers behaald. Peter v/d Hoeven is een gediplomeerd verenigingsscheidsrechter. A.S.C. is ook maar wat blij met zo’n man in hun midden.

vv Woubrugge: Tijd voor het pupillenuitje

Het einde van het seizoen nadert….tijd voor het pupillenuitje! Dat staat in chocoladeletters op de site van Woubrugge te lezen. Met een uitroepteken. Het is nog even weg, 22 juni, maar nu kunnen de jongens en meiden uit O8 t/m O11 alvast beginnen met de nodige voorpret. Beloofd wordt dat het ‘een geweldige dag’ zal worden. Waar de kids naar toe zullen gaan, blijft nog het ‘geheim van Woubrugge’. Pas in de bus wordt het doel van de dag verteld. Spannend! Vast staat dat de kinderen om 10.15  in de clubkantine worden verwacht. Rond 18.00 komt iedereen ‘uitgeblust en voldaan’ terug op de basis. Beloofd? Ja, beloofd. Zoals ieder jaar wordt een bijdrage in de kosten gevraagd, € 25,00 p.p. Per Ideal te voldoen. Aanmelden tot uiterlijk 31 mei. Moet tijdens de dag nog ergens rekening mee gehouden worden, zoals medicijnen, en zijn er vragen? Stuur dan een e-mail: uitje@vvwoubrugge.nl. Marike en Hanne zorgen voor een reactie.

De jongste jeugd van vv Woubrugge gaat er met de bus op uit. Neem een lunchpakket mee, droge kleren (of zwemkleding) en zonnebrandcrème.

Verdriet – Afscheid van Beer

Beer is niet meer. Beer was het trouwe en lieve hondje van een van ons bij LeidenAmateurVoetbal. Hij werd 16 jaar, een hele leeftijd voor de eens zo levenslustige rakker. Maar het ging niet meer met hem. Lopen werd steeds moeilijker. Pijn bestreden met medicijnen is een tijdje goed gegaan. Maar er komt een moment dat we Beer niet verder mochten laten lijden. Het afscheid viel ons niet makkelijk, we waren er allemaal toch stuk van. Wat hebben wij met hem gespeeld, ook gevoetbald, elk jaar op Texel. Voorbij!

Beer in betere tijden. Vaak met een balletje aan zijn voet/poot. 16 jaar werd hij, een mooie leeftijd. Maar toch…

Jumbo Sponsoractie: Extra ‘centje’ voor de club!

Bij sv Aarlanderveen heeft iedereen de afgelopen weken zijn/haar best gedaan om alle verdiende vouchers te verzilveren. Dat alles om de clubkas te spekken. Inmiddels is de cheque opgehaald en niet zo’n kleintje ook, € 200,00. Een extra ‘centje’? Ben je helemaal mal? Een heel mooi bedrag dat de club gaat besteden aan het Jeugdkamp in juni.

TAVV: Bij een 75-jarig bestaan hoort een superloterij

‘Zeg nou zelf, wat is een 75-jarig jubileum zonder verloting? Niks toch?’ Het startschot is gegeven, op de socials wordt breed uitgepakt. Het 75-jarige TAVV organiseert een eigen Jubileumloterij en niet zomaar een loterij, maar een Superloterij, met 7 schitterende – ‘wanna-have’-superprijzen.

  • Een originele grijsblauwe elektrische KNAAP Bike
  • Een prachtige keramische BBQ met een waardebon van € 75,00 voor een vleespakket bij Beef & Steak
  • Een heerlijke 4-daagse reis voor 2 personen (hotel met ontbijt) naar Barcelona, verzorgd door JRM Reizen
  • Een avontuurlijke 3-daagse voetbalverrassingsreis voor 2 personen naar een wedstrijd in Europa (inclusief vlucht, kaarten voor de wedstrijd, hotel en ontbijt) ook verzorgd door JRM Reizen
  • Een geldprijs van 449,00
  • 1 jaarabonnement bij Sportschool Anytime Fitness in Ter Aar
  • 1 minuut gratis winkelen bij VOMAR in Ter Aar

Let op:

  • Er gaat een beperkt aantal loten in de verkoop, maximaal 550; de kans om te winnen is groot, serieus groot
  • Prijs per lot € 25,00, te bestellen via superloterij@tavv.nl (betaal later in de kantine), of koop ze in de kantine van TAVV
  • De uitslag wordt op zaterdag 1 juni, na afloop van de Jubileumwedstrijd TAVV-FC De Rebellen ‘live’ op het podium op het hoofdveld bekend gemaakt door Kroes & Partners Notarissen.

De verkoop is gestart. Wees er snel bij, want OP=OP!

Dit is één van 7 schitterende prijzen in de TAVV Jubileumloterij.

Voorschoten ’97 – De aller-aller-laatste wedstrijd Zondag 1

Op 26 mei gaat het dan echt gebeuren: Voorschoten ’97 Zondag 1 speelt dan zijn aller-aller-laatste wedstrijd. Op die zondag wordt er geschiedenis geschreven. In alle toekomstige clubgeschiedenisboeken zal dit feit weer terugkomen. Het wordt een dag met een traan(tje), met een schouder ophalen elkaar een boks geven, met verstikte stem ‘jammer, hè, ’t was ’n mooie tijd’ mompelen, het 1ste biertje iets te gehaast naar binnen klokken. En dan naar huis (of eerst nog even langs de club gaan?), het leven gaat door.

Zondag 26 mei gaat het 1ste  naar Bennebroek, naar BSM. Ter gelegenheid van deze allerlaatste wedstrijd zal er namens hoofdsponsor Fratelli een supportersbus rijden. Wat een geweldig gebaar, van Fratelli! Vertrek vanaf Sportpark Adegeest: plm. 12.00.

Graag van te voren aanmelden als je mee wilt rijden om de mannen voor de allerlaatste keer aan te moedigen. Dit kan bij teammanager Donovan Ton (06-153 944 59).

De mannen van Voorschoten Zondag 1 komen nog éénmaal in actie. Er wordt spektakel verwacht. De 3 punten zijn een zekerheidje.

Talententraining bij VV Koudekerk

Maandagavond 6 mei is Koudekerk gestart met de eerste talententraining. Dennis Bos heeft een mooi programma in elkaar gedraaid om talenten te trainen, met ondersteuning vanuit de staf van de selectie. Weer een mooi voorbeeld van de integratie tussen jeugd en senioren.

De groep bestaat uit talentvolle spelers van o.a. JO19 en de senioren selectie. Hiermee proberen we de aansluiting met het tweede en eerste elftal te vergemakkelijken. Een visie op de lange termijn om de kwaliteit van de selectie te borgen met zoveel mogelijk eigen Koudekerkse jongens.

Echter, Koudekerk is niet alleen een prestatief ingerichte vereniging. Onze club heeft zeker ook oog voor spelers die wat minder snel de selectie (willen) halen, maar wel enorm veel plezier halen uit het spelen van een lekker potje voetbal. Kortom iedereen is welkom bij onze club.

Wil je ook komen voetballen bij Koudekerk? Stuur dan een mail naar info@vvkoudekerk.nl of kom langs en spreek een lid van het bestuur, technische – en/of jeugdcommissie aan!

Het gaat goed met VVK, maar er wordt zeker ook naar de toekomst gekeken..

Dat Barend Lavrijsen gek op Willem II  is, is zachtjes uitgedrukt

Toen  LeidenAmateurVoetbal in Voorschoten op bezoek was, werd het meteen duidelijk: dat deze G-voetballer van UVS helemaal mesjokke van Willem II is, en dat is nog zachtjes uitgedrukt en niet het hele verhaal. Hij zat daar in zijn gezellige flatje omringd door het rood-wit-blauw van Willem II. Barend kleedde zich – voor de gelegenheid – in de 3-kleur van de ‘Kruikenzeikers’, zoals Tilburgers worden  genoemd, hij dronk zijn thee uit een rood-wit-blauw-mok, droeg de rood-wit-blauwe-sjaal van zijn lievelingsclub en toen hij ons later trakteerde op limonade, werd het ed’le vocht in een rood-wit-blauw-glas geschonken. Dat Barend de nacht inging in een Willem II-pyjama en onder een Willem II-dekbed tevreden lang te ronken, ook dat wekte geen verbazing.

Toen Willem II vorige week triomfantelijk promoveerde naar de Eredivisie, dachten wij meteen aan Barend. Hij moest op wolken lopen, het Willem II-clublied fluitend door Voorschoten wandelen en rood-wit-blauw-gekleurd snoepgoed verorberen. Dus fluks Barend Lavrijsen gebeld, 3x per dag, tot en met de deadline van afgelopen woensdag 23.00. Er werd niet opgenomen. Is hij nog aan het feestvieren, op mei-vakantie? ’t Is onduidelijk. LeidenAmateurVoetbal blijft proberen. We zullen hem te spreken krijgen, al duurt het dagen of weken. Het eerdere interview met Barend is hieronder meegenomen. Het eindigt met: ‘Weet je wie en wat op Barend van toepassing is? Dik Trom en de uitspraak: ‘Hij is een bijzonder kind, en dat is ‘ie’. Hij is een kwajongen, je kunt met hem lachen, hij heeft een hart van goud. Een groter compliment kan je Barend niet geven.’

G-voetballer Barend Lavrijsen, helemaal gek van Willem II, straks weer in de Eredivisie met ‘het mooiste shirt’ van allemaal.

G-voetballer Barend Lavrijsen (UVS): ,,Ik speel in dienst van het elftal”      

Kavelkopers van Foreholte genieten van spectaculaire AZ-FC Twente

Dat ze de wedstrijd tussen AZ en FC Twente zouden gaan bijwonen, was helder. Dat was een kavel bij de veiling van Foreholte, eerder dit jaar. Aantrekkelijke clubs, bekend om hun attractieve voetbal. Maar, dat gebeuren was toen nog ver weg. Naarmate de datum van het duel naderde liep de spanning toch bedenkelijk op. AZ en FC Twente ontpopten zich als niet zomaar 2 profclubs die nergens kans op maakten. In tegendeel, ze streden/strijden om begeerde plaatsen die toegang geven tot internationale toernooien. Dus toen de 50 kavelkopers hun plek in de super-de-luxe bus van Brouwers Tours hadden ingenomen, werd er druk gespeculeerd over de kansen. Al pratend werd het AFAS Stadion in Alkmaar al snel bereikt. Over de wedstrijd en het scoreverloop nu even geen woord. OK, het werd 2-1. Maar het gezelschap genoot zo van de ambiance, van het immense stadion, het meeleven van de aanhang en… van elkaar. Een hecht clubje, deze 50 liefhebbers die na afloop voluit en oprecht konden zeggen: ‘Op de veiling van Foreholte hebben wij goed gegokt en Foreholte is er zelf ook nog beter van geworden.

Veilingen van ROAC, FC Rijnvogels, Foreholte, Valken ’68 en andere clubs zijn uitgegroeid tot jaarlijkse evenementen die hun weerga niet kennen. Ze zijn spectaculair, trekken eigen supporters en eigen sponsors, maar ook liefhebbers van veilingen die de kavellijsten hebben gezien, daarvan onder de indruk zijn en verwachten te kunnen meebieden op een reis, bijzondere shirts-van-handtekeningen, een voetbalwedstrijd in het Spanje, een VIP-behandeling in het stadion van Ajax, PSV of Feyenoord of verzamelobjecten. Veilingen, een excellente manier om de club gezond in de veilige financiële haven te houden.

UDO – da’s een prachtige foto uit d’oude doos

Het gebeurt niet elke dag dat wij figuurlijk tegen een foto aan lopen, die de aandacht vasthoudt. Neem deze foto van UDO, ‘gevonden’ (bij toeval) op de Facebook-pagina’s van ‘Oegstgeest Oud & Nieuw’. Het bijschrift is ook echt van die  tijd. Welke tijd? Vlak na de 2de Wereldoorlog. Het is een kampioensfoto. Er moeten waarschijnlijk nog voetballers en voetballiefhebbers zijn, die de mannen hebben zien spelen of hebben gekend.

Er is belangstelling voor kiekjes uit d’oude doos. Lopend vuurtje wil er af en toe graag een plaatsen, wanneer het om foto’s-met-een-verhaal gaat. Stuur ze maar naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.  Of stuur een e-mail en we komen even langs, als er ook koffie is.

Jeroen van Iterson – Vrijwilliger bij FC Oegstgeest

Voor Jeroen van Iterson is zaterdag ‘vlaggetjesdag’. De voormalige waterpolo-er is al een jaar of 8 vrijwilliger bij FC Oegstgeest. Dat hij bij de club aan de gang ging, kwam door zijn zoontje die bij FCO een balletje wilde trappen. Zoonlief is inmiddels sportief elders bezig, Jeroen is gebleven bij wat hij ‘een prettige club’ noemt. De leider-van-toen is nu lid van de Sponsorcommissie en op zaterdag altijd aanwezig op het sportcomplex. Dan moeten er kioskvlaggen worden opgehangen en de banieren. Namens de commissie verwelkomt hij (‘met anderen’) sponsors, verricht (‘met anderen’) hand- en spandiensten. ‘Er is altijd wel wat te doen.’ Ogenschijnlijk is dat niet belangrijk, maar het moet wel gedaan worden. De vlaggen dus. Op de foto’s torst Jeroen er een stuk of 12, die hij nadat de wedstrijden zijn gespeeld weer in veiligheid brengt. De banieren (langwerpige vanen) hangen aan de tribune, met de namen/logo’s van de sponsors.

Wat Jeroen van Iterson graag zou willen zien? ‘Dat er nog meer jeugd naar de wedstrijden van het 1ste komt. Om ze luidruchtig toe te juichen. Op die manier kunnen ze de 12de, wat zeg ik: de 13de man worden.’ Dat zal nog een klusje worden, maar Jeroen kennende, blijft hij gaan, tot hij zijn doel heeft bereikt.

Jeroen van Iterson van de FC Oegstgeest Sponsorcommissie. Voor hem is elke zaterdag ‘vlaggetjesdag’.

Marcel Wagenvoort – Vrijwilliger bij sv Bernardus

Wanneer vrijwilligers ‘het cement van de vereniging’ zijn, of ‘de olie die de verenigingsmachine’ soepel laat draaien, voldoet Marcel Wagenvoort aan deze beeldspraak. Dat hij gewaardeerd wordt, bleek tijdens de onlangs gehouden jaarlijkse Sponsors- en Vrijwilligersavond van Bernardus. Bij die bijeenkomst, georganiseerd door de dames 7×7-groep werd Marcel gehuldigd. Hij ontving de Jan de Groot Memorial 2024, de Vrijwilligersprijs-van-het-Jaar.

Eind jaren ’70 van de vorige eeuw kwam hij bij Bernardus voetballen. Marcel speelde in verschillende jeugd- en seniorenelftallen en was daar ook aanvoerder. Respect voor tegenstanders, leiders en scheidsrechters waren eigenschappen die hij trouw bleef. Marcel werd daarmee een voorbeeld voor  anderen. Wagenvoort is al jaren de samensteller van De Treffer, het publicatie-orgaan  van Bernardus, dat nu wekelijks digitaal verschijnt, met het wedstrijdprogramma. Vrijwilliger Marcel is contactpersoon KNVB en als wedstrijdsecretaris verantwoordelijk voor de indeling van de velden. Bardiensten (indien nodig) zijn hem niet vreemd. Kortom, het oranje/witte bloed stroomt door zijn aderen. Dat Marcel Wagenvoort beduusd was  past hem. Bescheidenheid, weet je wel.

Tijdens de jaarlijkse Sponsors- en Vrijwilligersavond van sv Bernardus werd het jarenlange vrijwilligerswerk van Marcel Wagenvoort bekroond met de Jan de Groot Memorial 2024.

Huurmaat/ Riool.nl nieuwe hoofdsponsor LAV Cup

Na drie seizoenen komt er een einde aan de support van Sportiff als hoofdsponsorschap van de LAV Cup. Eigenlijk is de samenwerking al vijf seizoenen gaande, maar door Corona kwam er een stevige kink in de kabel en kon er niet worden gevoetbald. Sportiff is in al die jaren een betrouwbare partner gebleken en mede door de steun kon LAV het toernooi meer cachet geven en laten groeien naar dit seizoen een deelnemersveld van 48 teams. Het goede nieuws is wel dat er geen einde komt aan het businessclubpartnerschap. Deze werd onlangs met drie jaar verlengd. Daar komt nog meer bij, maar daarover binnenkort meer via dit kanaal. Voor nu danken wij Sportiff voor de aangename samenwerking. Uiteraard moet het overheerlijke toetje voor dit seizoen nog wel komen met de finaledag van LAV met uiteraard als hoofdmoot de finale om de Sportiff LAV Cup tussen Graaf Willem II VAC en Valken’68.

In het verlengde van dit bericht kan onze redactie met trots melden dat Huurmaat Leiden (en tevens Riool.nl) gevonden is als opvolger voor het hoofdsponsorschap van de LAV Cup. Vooralsnog zijn er afspraken gemaakt voor 1 seizoen, maar beide partijen sluiten niet uit dat de samenwerking langer zal voortduren. Huurmaat Leiden/ Riool.nl waren al de hoofdsponsor van de Bledder Cup, ook voor 2024. Dit betreft zoals bekend het toernooi met niet meer bestaande voetbalclubs met hun helden van decennia terug. Tevens is deze opvolger van de toernooien businessclublid van LAV.

Het tekenmoment is daar. Ernst Barthen zet zijn handtekening en is minimaal een 1 seizoen de hoofdsponsor van de LAV Cup. Links Martijn Smittenaar (Huurmaat) en in het midden Remco Mentink (LAV).

Dennis Bos (Koudekerk) werkt examentraining af

Onlangs heeft Dennis Bos een examentraining afgewerkt in het kader van zijn VCT3-trainerscursus (voorheen UEFA B). Daarbij heeft Koudekerk als gastheer gefungeerd. Tijdens deze cursusavond is ook uitgelegd hoe de staf van Koudekerk te werk gaat, o.a. door een presentatie van Daniel Wildschut over het werken met data en hartslagmeters. Kortom, een presentatie over hoe we onze spelers optimaal fit houden.  Naast de goede training van Dennis – die binnenkort hoopt zijn diploma op zak te hebben – waren de cursisten en docent zwaar onder de indruk van ons complex, de faciliteiten en de werkwijze binnen Koudekerk. Mooie reclame voor onze club!

Dennis Bos blijft stappen maken bij Koudekerk nadat hij vorig seizoen Kickers’69 nog onder zijn hoede had.

Must Read