woensdag, juni 12, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenDe Katercup 2024 bij Sporting Leiden wederom een succes  

De Katercup 2024 bij Sporting Leiden wederom een succes  

-

Eerste Pinksterdag organiseerde Sporting Leiden wederom de Katercup. Inmiddels, zo kan wel gesteld worden, is dit een begrip geworden voor voetbalminnend Leiden. Maar liefst 25 teams stonden dit jaar ingeschreven verdeeld over vier poules. Van bloedfanatiek, 35+, gemixt tot recreatief, het was dus voor elk wat wils. Uiteraard vergde dit een strakke organisatie en ook dit jaar was dat tot in de puntjes verzorgd. Mede dankzij enorm veel vrijwilligers (scheidsrechters, barpersoneel, wedstrijdleiding etc.) en prachtig voorjaarsweer, waren alle ingrediënten aanwezig voor een succesvolle dag.

Elk team bestond uit zeven spelers, die het in wedstrijden van een kwartiertje tegen elkaar opnamen. Vorm van de dag, bereidwilligheid en teamspirit kwamen al gauw bovendrijven in de vermakelijke potjes. De nummers één en twee van de poules zouden het uiteindelijk tegen elkaar opnemen in de finales, die omstreeks 14.30 werden afgewerkt.

Daarna was het feesten geblazen. De pomp vloeide rijkelijk, de barbecue maakte overuren en ook aan lekkere muziek was gedacht. Er werden herinneringen opgehaald, sterke verhalen vertelt of gewoon een dansje gemaakt. Het was een dag van verbinding in het Leidse, een dag waar de gehele organisatie van Sporting Leiden trots op mag zijn. Op naar de editie van volgend jaar, opdat deze traditie nog lang zal blijven voortbestaan.

Hieronder een korte uiteenzetting van de trotse winnaars per poule en de nummers twee.

Uitslagen 7 x 7 Katercup 2024

Prestatiegroep:

1e Elance FC

2e Zodiav

Prestatiegroep 35+:

1e Friends and Family

2e Alto’69

Recreatief 1:

1e Manke Nelis

2e FC Sigarettenpeuk

Recreatief 2:

1e Leidse Tijgers

2e Leidse All Stars

 

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

2 REACTIES

  1. Dank voor je reactie, Cees!

    Ik geef jouw compliment door aan onze schrijver Sergio Rademakers.

    Vriendelijke groeten,

    Sem Nazloomian
    Redactie LeidenAmateurVoetbal

Reacties zijn gesloten.

Must Read