zaterdag, mei 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS zegevierend in wedstrijd van de gemiste kansen

DoCoS zegevierend in wedstrijd van de gemiste kansen

-

Derde Klasse A- DoCoS trainer Dennis Olman was voorafgaand aan het belangrijke duel tegen concurrent Altior hoopvol gestemd op een zege, mede door de gedrevenheid die hij al tijden ziet op de trainingen. De ploeg van de sterk spelende aanvoerder Michael van Voorthuijzen stelde de bevlogen trainer niet teleur en won met de kleinst mogelijke score (1-0).
Een 3-2 of 4-3 uitslag had, gezien de vele kansen, een realistischer uitslag geweest. Vooral na rust en in de slotfase werden handenvol kansen door beide ploegen niet benut. De rood-witte Morsclub opende het duel sterk met al in de eerste minuut een mogelijkheid voor Christiaan van Empel. Vervolgens miste dezelfde speler kort daarop, na een fraaie voorzet van Lars de Ridder, de kans op de openingstreffer.
De inzet vergoedde veel van de zeker niet foutloos spelende ploegen, waar de gastheren met de verre wisselpass aanvallend voor dreiging zorgden. Een knappe aanval over meerdere schijven had halverwege de eerste helft meer verdiend. Van Empel zag vervolgens zijn kopbal uit een hoekschop rakelings over de deklat scheren. In nog dezelfde minuut kreeg de ploeg van Olman met de uitsluiting van Sjors Hermsen te maken, die rood ontving na een overtreding op de Altior doelman.
Het spelbeeld veranderde niet met een man minder. De thuisploeg had de controle over het levendige duel, maar mocht vlak voor rust niet mopperen dat de gasten vergaten een enorme kans te benutten. De tweede helft was nauwelijks in gang gezet of Altior speler Thijs Koopman zag zijn overtreding met rood bestraft worden. In de fase daarna werden vele kansen en mogelijkheden aaneen geregen. Van Empel brak kort na de rode kaart van Koopman de wedstrijd open met een fraaie treffer uit de geweldig mooie assist van Tycho Douwes: 1-0.
De Ridder had met wat meer geluk de wedstrijd wat minder spannend kunnen maken, maar zag zijn hard en geplaatst schot op de paal uiteen spatten. Vervolgens verzuimde de ploeg van trainer Arjan van der Laan de gelijkmaker aan te tekenen. En  nauwelijks tien minuten na rust onderweg was het nu Mike Filippo die de doelpaal trof. De thuisploeg bleef kansen krijgen om de score op te voeren, maar mocht aan de andere zijde niet mopperen dat Rick Keijzer de grote kans op  gelijkmaker miste.
Daarna was het Altior doelman Mike van Tol die een kopbal van Martijn Guijt met de nodige moeite stopte. Vlak voor tijd kroop de morsploeg door het oog van de naald. Het lukte Tom van der Weijden niet om zijn droomkans te verzilveren en zo werd de wedstrijd afgesloten met een benauwde maar verdiende zege voor de zo nog op veiligheid hopende Leidse equipe.
Voorthuijzen, die aan het eind van het seizoen stopt, vond de zwaar bevochten zege meer dan verdiend. ,,We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. We hadden de controle over de wedstrijd, zeker in de eerste helft. Na de voorsprong hadden we uit moeten lopen. Zij kregen zeker in de tweede helft ook wel kansen, maar toen had het al beslist moeten zijn.”
Met nog drie duels te gaan heeft DoCoS op plek elf een puntje achterstand op RVC’33 en vier op ASC en Zwammerdam. De Leidenaren treffen in de volgende ronde de genoemde Reeuwijkers, ontvangen ASC en sluiten af met een uitwedstrijd in Ter Aar tegen TAVV.
Scoreverloop:  47. Van Empel 1-0.
Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Amine, Filippo, Gashi, Dingjan, De Ridder, Remmerswaal, Hermsen, Van Empel, Douwes.