zaterdag, mei 18, 2024
HomeTweede klasseKagiaKagia wint opnieuw en trekt goede lijn door

Kagia wint opnieuw en trekt goede lijn door

-

ts-kagia2Nadat vorige week maandag (tweede paasdag) de tweede periodetitel werd gepakt tegen Jong Hercules, was er nog weinig gelegenheid tot feest bij Kagia. De mannen van Ramon Hageraats waren – ondanks het grote succes – nog steeds afhankelijk van de prestaties in de laatste wedstrijden van het seizoen. Voor het behalen van een periodetitel geldt namelijk als eis dat de club minimaal tiende moet worden. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen SCW was daar nog geen sprake van, maar afgelopen zaterdag werd het gedroomde scenario werkelijkheid na de 1-3 overwinning.

Volgens Ferry Scholte, verdediger van Kagia, had de tweede periodetitel nog geen betekenis. ,,We hebben na de wedstrijd van maandag natuurlijk wel een biertje gedaan in de kantine, maar het was niet anders dan normaal. Hetzelfde elftal dat er tegen Jong Hercules stond, begon ook afgelopen zaterdag tegen SCW. Dus daarom was iedereen misschien wel extra scherp.”

Op een hobbelig, maar degelijk veld in Rijsenhout begonnen de Kagianen bijzonder sterk aan de wedstrijd. Al vrij snel scoorde Jelle Boot, nadat hij een verdediger van SCW flink onder druk had gezet. De vreugde werd echter al snel getemperd toen doelpuntenmachine Rutger Goudriaan al binnen twintig minuten het veld moest verlaten met een blessure. Gelukkig kon de voor Goudriaan ingevallen Niels Ganzevles de teleurstelling al snel verdoezelen, nadat hij na een individuele actie de 0-2 binnenschoot. Scholte: ,,Een aardige binnenkomer van hem. Gelukkig hebben we zo’n speler achter de hand die tegenslagen kan opvangen.”

Voor rust nog besliste Boot zo goed als zeker het duel met zijn tweede doelpunt van de middag na wederom goed doorjagen: 0-3. Scholte: ,,De zege leek zeker, maar we hadden dit seizoen al vaker een voorsprong weggegeven in dit soort situaties. Dus we moesten alsnog op ons hoede zijn. We hebben in de tweede helft niet veel meer weggegeven. Aan de andere kant werd er door ons ook weinig meer gecreëerd. Hoewel, direct na rust kregen we wel nog een goede kans op 0-4.”

Twintig minuten voor tijd kwam SCW nog terug tot 1-3, maar verder dan het spelen van lange ballen kwam de thuisploeg niet. Scholte: ,,We zijn daarna helemaal niet meer in gevaar geweest. Een heel belangrijke overwinning voor ons. De komende weken kunnen we lijfsbehoud en de tweede periodetitel veilig stellen. Het scheelt wel dat we alleen nog maar tegen laaggeklasseerde ploegen spelen. Als iedereen fit en scherp is, kunnen we zeker nog een aantal punten halen.”

In de laatste drie competitiewedstrijden staan achtereenvolgens de Koninklijke HFC, Vlug en Vaardig en Voorland op het programma voor de ploeg uit Lisserbroek. ,,Tegen HFC en Vlug en Vaardig moeten wij de punten kunnen pakken en Voorland is wel zo ongeveer uitgespeeld. Het ziet er dus goed uit, maar laten we niet te vroeg juichen”, sprak de vertrekkende en immer reële trainer Ramon Hageraats.