ts-ghc(Zaterdag, 1B)- GHC bleef zaterdag voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd ongeslagen. In eigen huis werd doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Spijkenisse. Op het oog geen slecht resultaat tegen een ploeg die tot de titelfavorieten wordt gerekend. Toch was aanvaller Nabil Amarzagouio niet geheel tevreden. ,,Zo goed waren ze niet.”

 

Spijkenisse diende vorige week koploper FC Rijnvogels zijn eerste seizoensnederlaag toe. Dat Amarzaguio zich bepaald niet onder de indruk van de Spijkenissers toonde, zegt ook iets over de vooruitgang van GHC, dat sinds eind september ongeslagen is. ,,De laatste tijd gaat het heel goed’, vertelt Amarzaguio. ,,Het niveau ligt nu een stuk hoger. Dat komt omdat we meer aan elkaar gewend zijn. Er zitten meer automatismen in de ploeg. Iedereen weet elkaars kwaliteiten. Natuurlijk maken we nog schoonheidsfoutjes, maar zaak is dit vast te houden. Dan zie ik ons wel in de top drie of vier eindigen.”

 

Tegen Spijkenisse toonde GHC bij vlagen zijn potentie. ,,We waren aan elkaar gewaagd”, stelt Amarzaguio. ,,Er waren momenten dat Spijkenisse beter was en wij het even kwijt waren. Maar er waren ook heel veel fases dat wij het spel in handen hadden. Wij kregen een aantal goede kansen waaruit we hadden moeten scoren. Zo schoot Danny Maaskant voor open doel tegen de onderkant van de lat.”

 

Een bloedeloze 0-0 was het in de ogen van Amarzaguio zeker niet. ,,Bij vlagen was het een open wedstrijd. Wij begonnen met balbezit en een aantal goede aanvallen en kansen. Later in de wedstrijd namen zij het initiatief iets meer over, nadat ze van formatie hadden gewisseld. We waren het even kwijt, maar daarna herstelden we ons weer. Vanaf dat moment was het een open wedstrijd.”

 

nabil amarzagouioAmarzagouio – in het verleden speler van FC Boshuizen en nu bezig aan zijn eerste seizoen bij GHC – kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. ,,Ik was een beetje afwezig”, vertelt hij. ,,Dat had te maken met dingetjes in het team, waardoor het niet prettig voetballen is. Dat moet de eerstvolgende training besproken worden.”

 

Aanvankelijk wilde Amarzaguio er niet teveel over uitweiden. Later legde hij alsnog uit wat er speelde. ,,Tijdens wedstrijden hangt er een negatieve sfeer in het veld. Als dat gebeurt, ga ik me snel down voelen. Dan verdwijnt mijn motivatie. Meerdere jongens in het team hebben daar last van. Dat moet dus uitgesproken worden.”

 

Zaak voor GHC is om de neuzen snel weer dezelfde kant op te krijgen. Zaterdag wacht immers het treffen met FC Rijnvogels. Amarzagouio kijkt ernaar uit. ,,Ik ben benieuwd hoe ze zijn. Ik kom niet uit de regio dus ken Rijnvogels niet zo goed, maar ik heb begrepen dat Spijkenisse tegen hun met 3-1 won en ook beter was. Ik hoorde ook dat het een club is die veel spelers haalt. Maar ik zeg altijd maar zo: het balletje is rond. Als wij gewoon onze taken uitvoeren, maken we tegen elk team kans.”

 

GHC eindigde het duel met tien man, omdat spits Michel Schouls even voor tijd zijn tweede gele kaart zag. In het doel had Mohamed el Kourai weer plaats gemaakt voor Jeroen Peschier en viel Marouan El Idrissi in, net als Elmer Weekhout.

 

Opstelling GHC: Peschier, Van Voorthuizen, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Madani, Sloos, Amarzagouio, Schouls, Rietkerk.