artikel image GHC 3Zaterdag, 1B- GHC heeft er bijna een half jaar op moeten wachten, maar zaterdag werd er weer eens gewonnen. Na het moeizame slot van de vorige competitie, waarbij Smitshoek in maart de laatste ploeg was die aan het spit werd geregen door de Vlietclub, volgde twee duels zonder zege aan het begin van dit seizoen. Geinoord Nieuwegein moest echter in de derde speelronde capituleren (3-1).

 

Trainer Dennis Olman had zich geen zorgen gemaakt na de lange periode zonder overwinning. ,,Nee, want we speelden niet beroerd, alleen vergaten we onszelf te verwennen met doelpunten. Nu speelden we wederom goed, enkel hadden we het best eerder mogen beslissen. Halverwege de tweede helft had ik al lang en breed met een wijntje en brietje kunnen zitten. Maar goed, na ons derde doelpunt was het gelukkig beslist. GHC heeft ontzettend weinig gemorst vandaag en er was maar één ploeg die mocht winnen vandaag en dat kwam er ook van.”

 

Olman, toch al geconfronteerd met blessureleed, moest zijn basiself ook nog eens wijzigen zaterdagmiddag. Mo Madani en Nabil Amarzagouio kwamen te laat, omdat ze met elkaar mee rijden. Olman was onverbiddelijk en koos voor Erik Lagas en Marouane El Idrissi. ,,Dat zijn nu eenmaal de afspraken en daar heeft iedereen zich aan te houden. Anderzijds hebben de vervangers net als alle anderen aangetoond dat het ook de kracht kan zijn van dit GHC om sterk te staan wanneer anderen ontbreken. Daar ben ik erg content over. Lagas deed het ook prima, ook al was zijn pijpje leeg na en uur.”

 

Olman en assistent Kees van Tongeren hadden ook een basisplaats in petto voor Kevin Kuivenhoven. Michael van Voorthuizen is ook nog steeds geblesseerd, maar de jongeling greep zijn kans. Olman over zijn Benjamin: ,,Hij rammelt al een tijdje aan de deur en profileert zich uitstekend. Ik vind dat hij op een paar schoonheidsfoutjes uitstekend heeft gespeeld. Als trainer kan je heel gelukkig worden van het doorstromen op deze wijze van de jeugd. Dat is goed voor GHC.”

 

Kuivenhoven had min of meer begrepen op donderdagavond dat hij aan de bak zou moeten tegen Geinoord. ,,Vanaf dat moment ben ik me extra gaan voorbereiden op de wedstrijd. Het ging best wel redelijk. Ik was wat gespannen vooraf, maar eenmaal op het veld was dat gevoel weg.”

 

Het debuut kwam voor de rechtsback eerder dan verwacht. ,,Ik heb gespeeld bij Voorschoten’97, maar daar ben ik met een conflict weggegaan. Ook heb ik voor VV Leiden gespeld. De voorzitter, Dick Barnhoorn, heeft me voor het vorige seizoen gebeld om te vragen of ik het bij GHC wilde proberen en ik ben in de A-jeugd gaan spelen. Daar heb ik geen moment spijt van gekregen. Dit seizoen had ik voor ogen om voor het tweede elftal te gaan en eventueel aan te sluiten in de winterstop bij het eerste. Tja, wat dat betreft lig ik dus voor op schema.”

 

Of de 18-jarige speler blijft staan is maar de vraag, maar de ‘cap’ tegen de formatie uit Nieuwegein blijft hoe dan ook staan. ,,Zo is het maar net. Ik realiseer me dat Tim Gonlag er volgende week weer bij is na zijn schorsing en hij is en vaste waarde achterin. Michael sluit straks ook weer aan en het zal lastig zijn om een basisplaats vast te houden. Ik snap de keuzes en voorlopig had ik dit echt nog niet verwacht, dus mij hoor je niet klagen. Overigens heb ik in de beker ook al een keer in de basis gestaan, maar dit is het echte grote werk.”

 

marvin sloosVoor GHC scoorde Lagas na bijna een halfuur spelen de openingstreffer. Vanuit het niets egaliseerde de visite, maar nog voor de pauze zorgde Marvin Sloos (op de foto) voor de hernieuwde voorsprong. Na de pauze was andermaal Sloos trefzeker, maar die genadeklap bleef in de ogen van Olman dus wel lang uit. Kuivenhoven was het eens met zijn trainer. ,,Ja, want we waren heel veel beter dan deze tegenstander. Ik vind het moeilijk in te schatten wat de kracht is van deze opponent, maar wel weet ik dat GHC gewoonweg goed heeft gespeeld.”

 

Olman ziet dan ook weer volop perspectieven voor het restant van het seizoen. Volgende week wacht wel een grote uitdaging voor de Leidenaren. ,,Zonder meer. ’s-Gravenzande is een sterke tegenstander. Maar ik vind dat wij ook steeds beter worden. Als we er toe komen om de kansen beter af te ronden, moeten alle clubs weer rekening houden met GHC. Michel (Schouls, red.), onze spits, heeft nog niet gescoord. Dat is waar, maar hij doet het echt niet slecht. Het is en prima aanspeelpunt en hij heeft weinig balverlies. Hij is gewoon onze eerste keus en dat vertrouwen krijgt hij ook, gegeven de  omstandigheden (lees: de twee originele spitsen zijn lange tijd geblesseerd). Heerlijk deze overwinning al met al, ook al vond ik hen tot nu toe wel de minste tegenstander.”

 

Opstelling GHC: Peschier, Kuivenhoven, Bueno de Mesquita, Maaskant, Weekhout, De Roode, Rietkerk, Sloos, Schouls, Lagas (Madani), El Idrissi (Amarzagouio).