golsport(Zondag, 4A)- Doordat de weersomstandigheden eerder dit seizoen een treffen tussen SEP en GOL Sport onmogelijk maakten, stond deze voor dit inhaalweekend op de rol. Beide ploegen begonnen met het nodige zelfvertrouwen aan de tweestrijd. SEP had tot op heden de minste verliespunten in de competitie en speelde vorige week de topper tegen Van Nispen. In eigen huis bleef de ploeg uit Delft steken op 0-0. GOL Sport pakte daarentegen wel de volle winst. In de Leidse derby werd het tegenvallende FC Rijnland met 0-2 opzij gezet.

 

De weersomstandigheden waren ook vandaag zeker niet opperbest. Er stond een hevige storm, maar beide ploegen maakten er uiteindelijk een leuke en spannende wedstrijd van. Het begin was nog voor de ploeg uit Delft, maar al snel nam de ploeg van trainer Taoufik Maatoug het heft in handen. Uit één van de eerste de beste kansen was het meteen raak. Het was Mohamed Achahbar die de verrassende 0-1 tussenstand op het scorebord liet verschijnen. GOL Sport speelde fris en verzorgd voetbal en het geloof in een goed resultaat leek er meer en meer te komen. Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht, maar vrijwel uit het niets kreeg SEP een strafschop toegekend. Goalie Oguzhan Yazici leek hierbij even de held van de middag te worden door de elfmetertrap te keren, maar de leidsman besloot anders. In zijn ogen was er te snel ingelopen en SEP mocht het dus nogmaals proberen. Deze keer was het wel raak, waardoor SEP weer helemaal terug was in de wedstrijd.

 

De tweede helft was eigenlijk niet veel anders dan de eerste. Het waren de bezoekers die het spel dicteerden en ook de meeste kansen creëerden. Tot aan de zeventigste minuut stond de ruststand nog altijd op het scorebord, maar het was Achahbar die met zijn tweede treffer van de middag GOL Sport andermaal op voorsprong zette. SEP probeerde het laatste kwartier nog van alles, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat het bij 1-2 bleef.

 

GOL Sport-doelman Yazici was erg blij met de knappe overwinning: ,,We hebben vandaag echt dikverdiend gewonnen. We waren op de eerste paar minuten na de bovenliggende partij en hadden in mijn ogen nog dikker moeten winnen. Het is eigenlijk best raar, maar we spelen altijd goed tegen hoger geklasseerde teams. Vandaag was dit weer het geval en dan is de einduitslag een beloning.”

 

Daarnaast had Yazici lovende woorden over voor de ploeg: ,,We opereren nu echt als een team en dan zie je waartoe we in staat zijn. We moeten nu proberen de stijgende lijn vast te houden en als we kunnen blijven spelen zoals we vandaag hebben gedaan, is er zeker nog wat mogelijk dit seizoen.”

 

De ploeg van de Boshuizerkade steeg naar de vijfde plaats en heeft nog zes punten achterstand op SEP en zeven op Van Nispen. De Zilkers kwamen echter eenmaal meer op het veld, dus de groenwitten kunnen nog progressie boeken gezien het resterende programma voor de kerstboom en de oudejaarsavondconference. GOL Sport speelt nog uit bij DoCoS en zal nog gastheer zijn van Bernardus.