ts-kagia2(Zaterdag, 2C)- Drie minuten voor tijd de treffer tegen krijgen die verlies betekent is zuur, zeker als je een groot deel van de wedstrijd min of meer gelijkwaardig bent aan een – volgens de ranglijst – betere opponent. Het overkwam Kagia zaterdag tegen SVC’08. Volgens Kagia-aanvaller Maarten van der Knaap is het spel van zijn ploeg echter al aanzienlijk beter dan aan het begin van het seizoen.

 

Kagia pasfoto M vd Knaap 2012 22De spits vertelt: ,,In de eerste helft ging het gelijk op. Wij waren een paar keer gevaarlijk, maar op de een of andere manier wilde die goal maar niet vallen. We leken er een beetje bovenop te zijn na een winstpartij en een gelijkspel, maar jammer genoeg ging SVC met drie punten in de knip naar huis. Pas de laatste twintig minuten lieten ze het voetbal zien dat hun vijfde positie rechtvaardigt. We kwamen echt onder druk te staan. Als de seconden wegtikken, hoop je toch op een 0-0. Dat zou voor ons een prima resultaat geweest zijn en wellicht ook verdiend. Helaas gebeurde dat niet.” Voor de aanvallers van Kagia was het een lastige tegenstander, zo vertelt Van der Knaap. ,,Ze verdedigden kort en stug. Het was zeker niet onsportief, maar fysiek was het wel.”

 

Als je als buitenstaander puur naar de resultaten kijkt, ziet het er somber voor de ploeg uit Lisserbroek. Het team ziet echter dat er progressie in het spel zit. Van der Knaap: ,,Onze combinaties lopen vloeiender en verdedigend staan we ons mannetje. Ja, eerlijk is eerlijk, aanvallend moeten we scherper worden. Ik hoop ook snel over dat dode punt heen te komen. We hebben er alle vertrouwen in. Als nieuwkomer in deze klasse moesten we wennen aan het hogere tempo en aan betere tegenstanders. Die gewenning is voorbij, zie ons spel tegen SVC. Geloof me: volgend jaar spelen we gewoon weer in 2C.”

 

Over de toekomst deed Jerry Ubink geen uitspraken, maar de bevlogen trainer heeft er wel alle vertrouwen in dat zijn ploeg nog lang niet uitgewaterd is. Ook hij nam het woord ‘zuur’ in de mond aangaande de nederlaag, maar vond dat het organisatorisch grotendeels klopte bij zijn formatie.

 

,,Ik had wat wijzigingen doorgevoerd en dat pakte goed uit. Eigenlijk zijn we maar heel even de draad kwijt geweest. Helaas was dat wel beslissend voor de enige goal van de middag. Ook nu hebben we weer voldoende kansen gehad en ik denk ook dat er feitelijk geen winnaar uit had mogen komen. Maar ja, als je in de hoek zit…kom je er nu eenmaal moeilijk uit. Toch biedt onze progressie houvast en hopelijk kunnen we volgende week nog punten toevoegen aan ons totaal. Valken’68 uit, lastig maar zeker niet onoverkomelijk. We hoeven daar zeker niet te verliezen.”

 

De Kagianen kregen in het duel zeker kansen, maar deze waren niet besteed aan Van der Knaap, Rutger Goudriaan (onder meer een kopbal op de lat), Niels Ganzevles (alleen op de keeper af) en Kevin van Dijk. Concurrenten Gouda, SEV en HVC’10 mochten een punt laten bijschrijven, terwijl TAVV niet in actie kwam. Al met al een donkergrijze zaterdagmiddag voor Kagia.