dinsdag, april 30, 2024
HomeKagiaInterview KagiaPersoonlijke fouten doen Kagia de das om

Persoonlijke fouten doen Kagia de das om

-

Tweede Klasse C (zaterdag) – Het was alweer zeven maanden geleden dat supporters langs de lijn konden staan zonder een winterjas te hoeven dragen. Vandaag was het eindelijk zover! Met ongeveer 20 graden en een waterig zonnetje was het aangenaam vertoeven op sportpark Lisserbroek. Kagia heeft, na een redelijke reeks van 7 punten uit de laatste vier wedstrijden, het vertrouwen in lijfsbehoud weer wat versterkt. Trainer Koen van der Vlugt is dan ook optimistisch over de komende wedstrijd tegen Alphia. ,,We hebben de draad weer goed opgepakt na de winterstop. Het spel is aanzienlijk verbeterd en ik ben zeer te spreken over de teamspirit binnen de selectie. Ik ben me er echter van bewust dat het behouden van onze positie in de competitie een uitdaging zal zijn, aangezien ons resterende programma verre van eenvoudig is”, zegt trainer Van der Vlugt. Ondanks het vertrouwen vooraf wist Kagia de positieve reeks niet voort te zetten en moest het in een doelpuntenfestijn de punten aan de ploeg uit Alphen aan den Rijn laten (3-5).

Op een drukbezocht sportcomplex trapte Alphia de wedstrijd af. Direct na de aftrap stuurde Alphia de bal naar voren. Op onverklaarbare wijze verkeek doelman Jochem Lensen zich volledig op deze bal, waardoor Ralph Zeilstra van Alphia al binnen dertien seconden de openingstreffer maakte (0-1). Ondanks deze vroege tegenslag herpakte Kagia zich en begon beter in de wedstrijd te komen. Na iets meer dan een kwartier spelen scoorde de thuisploeg de verdiende gelijkmaker. Een vloeiende aanval over de linkerflank werd door Michaël de Bruijn netjes afgerond (1-1).

Kagia bleef de bovenliggende partij maar wist geen uitgesproken kansen te creëren. Van de 34e tot de 39e minuut beleefde Kagia echter vijf rampzalige minuten. Eerst was het Daniël van Leeuwen die met een hard schot Kagia’s doelman Lensen verraste (1-2). Niet lang daarna benutte Van Leeuwen een rebound terugkomend van de paal (1-3). Een minuut later profiteerde Van Leeuwen opnieuw van een fout van Lensen, wat hem een zuivere hattrick opleverde binnen iets meer dan vijf minuten (1-4). Zo ging Kagia met een ruime achterstand aan de thee. In de rust werd de zeer ongelukkig spelende doelman Lensen door trainer Van der Vlugt uit zijn lijden verlost en werd hij vervangen door de ervaren goalie Aron Wijsman.

Ondanks een achterstand van drie doelpunten betrad Kagia vol goede moed het veld. Binnen een minuut had het team de spanning terug kunnen brengen, maar het vizier van Thijs van der Schinkel stond niet op scherp. Na deze kans was het spel weinig verheffend, met nauwelijks kansen voor beide teams. Het publiek moest dan ook ruim twintig minuten wachten op een volgend spannend moment in het strafschopgebied. Eerst bracht de lat nog redding, maar niet veel later verkleinde Van der Schinkel de achterstand tot twee treffers (2-4).

Kagia voerde de druk op en zette een tandje bij. Ondanks veel passie en strijd en een overwicht in balbezit, werd Kagia nauwelijks gevaarlijk. Sterker nog, tien minuten voor tijd profiteerde Zeilstra van een moment van onoplettendheid in de Kagia-defensie en liet keeper Wijsman kansloos (2-5). Het getuigt van karakter dat Kagia, ondanks deze tegenslag, toch bleef strijden voor elke meter. Deze inzet werd met nog vijf minuten op de klok beloond met een derde doelpunt, ditmaal netjes binnen geschoten door Rowan Hoeke (3-5). Ondanks deze late treffer werd de wedstrijd nooit meer echt spannend. Na ruim vijf minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Smit af, waarmee de wedstrijd ten einde kwam.

Door de nederlaag, en met een loodzwaar programma in het vooruitzicht, pakken donkere wolken zich samen boven de oranjewitten. Er zal een soort voetbalwonder moeten gebeuren om ook volgend seizoen in de tweede klasse te kunnen spelen. Volgende week gaat Kagia op bezoek bij UVS, dat op zijn zachtst gezegd, ook niet in grootse vorm verkeert.

Kagia – Alphia  3-5 (1-4). 1. Zeilstra 0-1, 17. De Bruijn 1-1, 34. Van Leeuwen 1-2, 37. Van Leeuwen 1-3, 39. Van Leeuwen 1-4, 73. Van der Schinkel 2-4, 79. Zeilstra 2-5, 84. Hoeke 3-5.

Basisopstelling Kagia: Lensen, Diels, Koot, Verdegaal, Van Duijn, De Bruijn, Hoeke, De Graaf, Schoone, Lamboo, Van der Schinkel.

Basisopstelling Alphia: Van Kassel, Wentink, Egberts, Olivieira, Fennich, Zuijdervliet, Van Leeuwen, De Kruyf, Samsom, Zeilstra, Zaal.