Lisserbroek (Zaterdag, 2C)- De twee regionale promovendi, beide voor het eerst in de historie tweedeklasser,  hebben niet voor een vuurtje kunnen zorgen. Kagia en TAVV kwam op 0-0 uit en daarmee sleepten de Lisserbroekers het eerste puntje van het seizoen in de wacht.

 

Tijdens de wedstrijd waren er dikwijls sirenes te horen, geluiden die kwamen van het dorpsplein en luister moesten bijzetten bij de viering van het 100-jarige bestaan van de brandwacht. Sirenes zijn doorgaans bedoeld om alarm te slaan, maar op het complex van de Kagianen bleef het relatief stil en de beide doelmannen konden na negentig minuten het sein ‘brand meester’ geven. Het waren overigens ingetogen binnenbrandjes geweest. Beide ploegen hadden de absolute intentie om het duel te doen laten oplaaien, maar het kwam er simpelweg niet van.

 

Kagia startte de competitie met twee nederlagen, maar vooraf had preses Piet Daalman al aangegeven dat ‘zijn cluppie’ echt wel punten zou gaan pakken. ,,Onze nieuwe trainer zit nog in zijn wittebroodsweken, dus op termijn komt het allemaal wel goed”, stelde de gastvrije en praatgrage Daalman met zekerheid vast. Kagia had bijna twee uur later drie punten kunnen hebben, vooral op basis van het laatste halfuur. Daarvoor was TAVV meer op de helft te vinden van de thuisploeg, maar overdreven gevaarlijk werd het niet voor sluitpost Sander van der Niet.

 

Oefenmeester Henry Egberts namens de Ter Aarders: ,,We hadden het vandaag niet, vooral voorin was het niet best. Een wedstrijd om gauw te vergeten, dat is volgens mij de realiteit van vandaag.” Egberts had een punt, want de hoogtepunten waren schaars te noemen. Collega Jerry Ubink, overgekomen van de reserves van Quick Boys,  had een meer positieve kijk op het geheel. ,,Wij hebben ons vandaag verbeterd ten opzichte van de eerste twee wedstrijden. Misschien had TAVV eerder in de wedstrijd een optisch overwicht, maar in het laatste halfuur verdienden wij een doelpunt. Mijn gevoel zegt dat we twee punten hebben verspeeld.”

 

In de gememoreerde fase had Kagia inderdaad het vuur aan de schenen kunnen leggen van de blauwwitte brigade. Zo speelde Jeffrey Nijenhuis zich vrij door het hart van de Ter Aarse verdediging, maar vond Aron Heijkoop op zijn pad en mikte Rutger Goudriaan op de paal. In de slotfase werd Heijkoop ook enkele keren onder vuur genomen, maar die inzetten verdwenen decimeters naast zijn doel.

 

TAVV had daarvoor wat vaker van zich laten horen met een schot net naast van Mark Drost, een gevaarlijke kopbal van Fanny Waandels en na de pauze met een kopbal van Lyndon de Bruin en daarop een redding van Van der Niet.

 

Voor het overige was het een middag van ‘net niet’ of ‘te laat’. De keren dat de buitenspelers iets te melden hadden, bleven nagenoeg achterwege en vanaf het middenveld werd zelden een pass op maat verstuurd. Enkel Lars van der Pijl, centrale verdediger bij TAVV, liet diverse keren zien een uitstekende trap in huis te zetten, maar de voortzetting was dan dikwijls weer onvoldoende.

 

Beide ploegen bleven dus steken in weinig overtuigende pogingen en het lontje werd niet gevonden. Er valt aan weerszijden overduidelijk nog genoeg te verbeteren om het avontuur dat tweede klasse heet te laten slagen.

 

Kagia- TAVV 0-0. Scheidsrechter: Ifrandi. Toeschouwers: 200.

Kagia: Van der Niet, Thissen, Scholte, Van der Lans, Sluymer (69. Van Dijk), Clemens (66. Timmermans), Goudriaan, Robelus, Ganzevles (74. S.Nijenhuis), J. Nijenhuis, Van der Kamp.

TAVV: Heijkoop, Van Wijk, Vreeken (77. Koetje), Van der Pijl, Konings, Drost, P. Egberts, Waandels, S. Egberts (62. Van der Hoorn), De Bruijn, Verlaan.

Bron: LD/ HK