ts-kagiaKagia is uitstekend begonnen aan de nacompetitie. De ploeg van Ramon Hageraats sloot de competitie al overtuigend af en daar kwam in Broek op Langedijk een vervolg op. Niet in de laatste plaats door de inbreng van Rutger Goudriaan, die dit keer twee treffers voor zijn rekening nam in het met 1-3 gewonnen duel.

Tegenstander BOL komt komende zaterdag nog naar Lisserbroek toe, maar zowel de trainer als de genoemde spits van Kagia hebben er alle vertrouwen in om de klus te klaren en zich naar de finale te spelen.

Allereerst de trainer aan het woord. ,,Het is overduidelijk dat we een goeie stap voorwaarts hebben gezet. We waren eenvoudigweg beter en gevaarlijker en op de overwinning was niets af te dingen. De puzzelstukjes vallen op het juiste moment in elkaar.”

De naar Be Fair vertrekkende trainer heeft er alles voor over om met promotie af te zwaaien. ,,Dat zou geweldig zijn. Het seizoen is moeizaam verlopen, maar we kunnen er een mooi slot aan breien. Ik heb de spelersgroep voorgehouden dat ze Be Fair en mij dus kunnen ontlopen volgend seizoen, wanneer de eindstreep wordt gehaald naar de tweede klasse. Anders komen we elkaar mogelijkerwijs tegen. Ze weten wat ze moeten doen in deze. Maar goed, we moeten eerst afrekenen met BOL thuis. Daar heb ik wel alle vertrouwen in. We scoren altijd en we hebben al heel lang niet meer verloren met meer dan twee doelpunten verschil. We leven nu al toe naar de return.”

Puntspeler Goudriaan maakte menig verdediger weer moedeloos dit seizoen en kwam weer dikwijls toe aan scoren. Tegen BOL was dat niet anders. De eerste en derde treffer kwamen op zijn conto, terwijl Niels Ganzevles zijn krabbel zette onder de tweede goal van de middag namens Kagia.

De spits: ,,Ja, het ging lekker. Met mij, maar gewoon ook met het hele team. We zitten in een flow en dat moeten we nog even zien vast te houden. Het was prettig voor ons om na een minuut al te scoren. Weliswaar kwamen ze ook snel terug, maar in de eerste helft lieten we er geen misverstand over bestaan wie er zou gaan winnen. Na rust hebben we ook de controle gehouden, hoewel Sander (van der Niet, red.) wel een paar keer handelend moest optreden. Al met al zijn we niet echt in gevaar geweest. Het voetbal was er na rust wel wat uit, maar we bleven strijd leveren voor een goed resultaat en dat is gelukt.”

Wat vond de doelpuntenmaker eigenlijk van de tegenstander? ,,Het was geen denderende ploeg. Ze hadden wel een aardige spits, maar verder waren we niet onder de indruk. Nee, ik had er ook nog nooit van gehoord. Ik wist alleen dat ze uit Broek op Langedijk kwamen. De tegenstander boeit me verder niet zo. Wij hebben na veel blessureleed een fitte groep en daar moet je dan naar kijken. Er is vertrouwen. Ook voor volgende week. Wij scoren eigenlijk altijd wel minimaal eenmaal en we spelen op ons eigen kunstgrasveld. Daar gaan ze er echt geen drie of vier maken.”

Wanneer Kagia doet wat het moet doen, wacht de finale. In die eindstrijd kan er een oude bekende op het menu staan. Een tegenstander waar Goudriaan op hoopt.
,,Die andere wedstrijd gaat tussen Jong Holland en Haarlem/ Kennemerland. Dat Jong Holland ken ik niet, maar Haarlem/ Kennemerland wel. Dat was een tegenstander uit onze competitie van wie we tweemaal verloren. Onnodig, dat wel. Daar verloren we in de laatste minuut. We hebben dus nog wat recht te zetten, dus ik hoop dat we hen gaan treffen. Dan speel je trouwens ook in het Haarlem-stadion en dat heeft wel wat.”
Goudriaan moet ook bij andere clubs opvallen met zijn neusje voor het doel, maar de kans dat hij Kagia verlaat is niet groot. ,,Mocht er iets op mijn pad komen dan doe ik niet op voorhand de deur dicht, maar ik heb zonder meer de intentie om hier te blijven. Mijn vrienden spelen bij Kagia en ik heb het al die tijd al prima naar mijn zin. Dus waarom zou ik hier weg gaan? Ik vind het wel jammer dat de trainer vertrekt, maar daar heb ik geen grip op. De nieuwe trainer ken ik niet, dus dat is afwachten. De omgang met Ramon is okay en samen met hem willen we geschiedenis schrijven. Kagia in de tweede klasse, dat zou wat zijn. En dan kan de trainer zeker met trots afscheid nemen van de club.”

De vraag is wel of Kagia te afhankelijk is van de goals van Goudriaan. ,,Dat valt wel mee hoor. Het spel is niet op mij afgestemd. Ik sta vaak op de juiste plek en scoor makkelijk. Dat weet de ploeg en dat is een pluspunt. Het zal geen toeval meer zijn dat ik mijn goaltjes mee pik, maar wanneer we het redden komt dat omdat we als een team spelen.”