Ozan Demirbas had vast niet geslapen wanneer Lugdunum uit was gekomen op een gelijkspel of een nederlaag. De doelpuntenmaker verkwistte dit keer de nodige kansen, maar zijn ongelukkige wedstrijd bleef zonder gevolgen. De opluchting was zondag nog hoorbaar in zijn stem.

Eerst maar eens gekeken naar de opgaande lijn bij Lugdunum. Het kan dus wel?

,,We hebben er met die twee laatste potjes van voor de winterstop nu drie op rij gewonnen en dat geeft natuurlijk veel vertrouwen. De nieuwe trainer (Hennie de Klerk, red.) geeft ons veel goeds mee en hij staat boven deze groep. Dat hebben we ook nodig, want we hebben wel wat haantjes lopen. Onder Hans van As hebben we ons al enigszins hersteld en dat willen we nu doorzetten. Maar laten we niet gek gaan doen, want voorlopig zijn we nog lang niet veilig dus dat is de eerste noodzaak om verder te kunnen babbelen over wat er nog meer haalbaar is.”

Zaterdag kan Lugdunum de borst nat maken, want dan staat de koploper op het programma. Hoe verliep de thuiswedstrijd. Of m.a.w. hebben jullie een kans op een positief resultaat?

,,Thuis waren we niet kansloos en waren we zeker niet minder. Enkel hebben we de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen, omdat we twee grote persoonlijke fouten maakten. Wij gaan er in elk geval met vertrouwen naar toe. Negen uit drie geeft wat dat betreft vleugels.”

Toch dreigde het nog fout te gaan tegen Houtwijk.

,,Op sommige momenten waren we het even kwijt en dat overkomt ons wel vaker in wedstrijden. Maar het verhaal is in mijn ogen heel simpel. Als ik ze er gewoon had ingeschoten, was er sowieso niets aan de hand geweest.”

Normaal scoor je ook makkelijk, maar nu bleef je droog staan. Wat was er aan de hand?

,,Bij de eerste grote kans stuiterde de bal net op, maar die had ik gewoon met links moeten intikken in plaats van met rechts. Bij de tweede grote kans ging het zo snel dat ik kennelijk verrast was. De derde kans die ik liet liggen was lastiger, met een uitkomende keeper en twee hijgende kerels in mijn nek. Hoe dan ook; ik had mezelf wel voor mijn kop kunnen slaan als we hierdoor punten hadden verspeeld.”

Ook Martijn van Leeuwen had wel mogen scoren, hoewel zijn fraaie lob in de tweede helft een doelpunt zou hebben verdiend. Hij was nadrukkelijk aanwezig en kan belangrijk zijn voor Lugdunum.

,,In potentie is hij misschien de beste voetballer, maar Martijn wil enkel de bal nog wel eens te lang bij zich houden. Hun defensie vond ik zeker niet sterk en daar hadden we beter van moeten profiteren. Hij is erg sterk aan de bal en wij moeten in staat zijn vaak te scoren, waardoor we verder kunnen stijgen. Als ik niet scoor winnen we meestal niet. Nu gelukkig wel. Ik bedoel maar aan te geven dat wij voorin de toon kunnen zetten.”

Is de rust terug bij Lugdunum?

,,Het waren moeilijke maanden en voor niemand was het leuk wat er allemaal gebeurde. Nu kijken we vooruit. Er wordt goed en scherp getraind en ik denk dat De Klerk de juiste man is voor deze groep. Zijn voetbal know how is groot en hij stipt veel goeie dingen aan en creëert duidelijkheid en dat is wat deze groep nodig heeft. Er komen nu ook weer kansen voor andere jongens binnen de selectie en daardoor moet iedereen weer een stap harder lopen en daar worden we beter van. We gaan nu drie lastige duels op rij spelen en kunnen dan zien of we inderdaad terecht laag staan of dat we aanspraak mogen maken op een veel hogere klassering dan nu het geval is. Als we dit vast kunnen houden, kunnen we misschien de narigheid uit de eerste seizoenshelft vergeten.”