artikel image lugdunum 2Zaterdag (3A)- Hennie de Klerk heeft doorgaans geen moeite om een wedstrijd breeduit te analyseren. J.l. zaterdag had de ervaren trainer daar ook geen last van, na de 1-3 nederlaag van Lugdunum op eigen veld tegen Floreant. De Klerk was boos, teleurgesteld en voelde zich in de steek gelaten door zijn spelers. ,,Zij hebben vandaag onze hele staf in hun hemd laten staan en daar heb ik goed de smoor over in.”

 

Lugdunum moest een gaatje dichten van vier punten op de Boskopers om weer aansluiting te vinden in de strijd om de bovenste plaatsen. Dat kwam er niet van en na vier speeldagen zijn de kikkers pas terug te vinden op de achtste plaats, terwijl de ploeg van Paul Pikaar (onder meer ex-VV Leiden) nog geen enkel punt heeft afgestaan. De nederlaag kwam hard aan bij De Klerk en hij had weinig positiefs in petto voor zijn ploeg in de nastoot.

 

,,We zijn afgetroefd op instelling en fysieke kracht. Zij speelden het zakelijk en dat neem ik Floreant en Paul niet kwalijk. Onze spelers dichten zichzelf een rol toe in de strijd om de titel en daarom vind ik het des te stuitender dat je dan zo’n wedstrijd speelt. Overigens wil ik met klem stellen dat ik zelf helemaal niet met een kampioenschap bezig ben. Ik heb van meet af aan gezegd dat we in de winterstop de balans moeten opmaken en niet eerder. In elk geval weten de spelers nu waar ze staan. Zeven punten achter op de nummer 1.”

 

DSC 0032De Klerk had zich alle kleuren van de regenboog geërgerd. ,,Wij willen alles maar oplossen op de m2. Ze doen net of ze aan het zaalvoetballen zijn en dan krijg je dus onherroepelijk problemen. In de voorbije weken hebben we nog veerkracht en weerbaarheid getoond bij een achterstand, maar nu kwamen onze spelers na en passeerbeweging dezelfde speler nog eens drie keer tegen. Dan moet je dus anders gaan spelen. Zonder bal, en dat heb ik ze in de rust ook verteld, moesten spelers zich meer laten gelden. Verantwoordelijkheid pakken. Het bleef nu maar bij voetbaltechnische hoogstandjes, maar wat heb je daar aan in een wedstrijd als deze. Zij speelden het veel simpeler. Veel rennen en dan achter die bal aan. Let wel, dat is geen verwijt naar hen toe. Maar het geeft het verschil aan met ons gecompliceerde spel.”

 

Voor de pauze kwam de koploper op 0-1 en na de onderbreking kreeg Lugdunum nog twee zeperds te verwerken. ,,Daar zag het er in de omschakeling niet goed uit. Fysiek zijn we dan niet in staat om ons te herpakken. Ze weten het allemaal even goed, maar ze zouden de voeten moeten laten spreken. Bij de club wordt alles voor ze geregeld en de club zit ook duidelijk in de lift. Dan wil je daar ook wat voor terugzien, maar tegen deze tegenstander viel het mij vies tegen. We zijn er om met zijn allen plezier te beleven, maar dat heb ik zaterdagmiddag niet gehad. De wil om het gras op te vreten, heb ik gemist. En dan win je dit soort wedstrijden niet. Dit is een domper en geen kleintje ook, kan ik je zeggen.”

 

Nino Poulina, net als in de voorgaande wedstrijden naar voren gedirigeerd gezien de achterstand, maakte kort voor tijd nog wel de 1-3, maar volgens de ontstemde trainer kreeg zijn ploeg verder weinig kansen om er alsnog wat meer uit te slepen. ,,Ik geef enkel een groot compliment aan Sergio Vrede. Hij heeft hun beste man, waar iedereen vooraf over sprak, doen verbleken. Maar ja, veel meer positiefs kan er niet van maken.”